[MiTo] Zakup używanej Mito - pomoc

Witam.
Poszukując informacji przed zakupem Mito trafiłem na ten temat :)
Mógłbym prosić o opinie odnośnie tego ogłoszenia (nie mogę jeszcze wstawiać linków)?
Otomoto 6024633977

No i ogólnie, czy taka kwota ~24 tys. zł jest rozsądna za ten rocznik i silnik?

Pozdrawiam.

No proszę, tę z Rzeszowa już prawie kupiłem... nawet zarezerwowałem. Miała malowany zderzak i tak ją poskładali, że nie świeciły światła.... Sprzedający miał to naprawić na poniedziałek... jednak w sobotę rano dostałem SMS, że w międzyczasie sprzedał.... albo przekalkulował, że jednak za taką cenę mu się nie opłaca (znegocjowałem trochę) + naprawa świateł....
Co możecie powiedzieć o tej?
Otomoto: 6023481755
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...dkowy-szklany-dach-nowy-rozrzad-ID6zDULx.html
VIN: ZAR95500001037112
Kolor podobno na zamówienie robiony - wersja Ferrari - były takie możliwości?
Samochód kupiony : : "z cieknącą miską olejową" , zrobiona miska i rozrząd, wymieniony olej.

Na początku produkcji były dostępne 2 kolory czerwone: alfa rosso i rosso Giulietta (jaśniejszy).
To jest ten drugi. Sprzedawca może wszystko napisać. A Ferrari tak jak Alfa kojarzy się z kolorem czerwonym.

- - - Updated - - -

Witam.
Poszukując informacji przed zakupem Mito trafiłem na ten temat :)
Mógłbym prosić o opinie odnośnie tego ogłoszenia (nie mogę jeszcze wstawiać linków)?
Otomoto 6024633977

No i ogólnie, czy taka kwota ~24 tys. zł jest rozsądna za ten rocznik i silnik?

Pozdrawiam.

Alfa z silnikiem turbo JEŚLI jest z polskiego salonu to biały kruk. I nie chodzi tu o kolor lakieru :)
Zresztą kolor też jest wyjątkowy - "złamany" biały.
Skrzynia ma 5 biegów - do miasta w sam raz.
Sprawdzić pochodzenie i stan.
Cena... To nie Golf, którego jeździ po Polsce 500 tys.
Mito jest ok 2 tys szt i z tego pewnie 1/4 ma silniki odpowiednie czyli minimum 120KM

Brać i cieszyć się jazdą, bo obstawiam, że za tydzień go nie będzie.

Ostatnia edycja:
Alfa z silnikiem turbo JEŚLI jest z polskiego salonu to biały kruk. I nie chodzi tu o kolor lakieru :)
Zresztą kolor też jest wyjątkowy - "złamany" biały.
Skrzynia ma 5 biegów - do miasta w sam raz.
Sprawdzić pochodzenie i stan.
Cena... To nie Golf, którego jeździ po Polsce 500 tys.
Mito jest ok 2 tys szt i z tego pewnie 1/4 ma silniki odpowiednie czyli minimum 120KM

Brać i cieszyć się jazdą, bo obstawiam, że za tydzień go nie będzie.

No już go nie ma bo kolega kupił ;)

Ostatnia edycja:
Sorki, proszę o skasowanie posta

Ostatnia edycja:
W końcu udało mi się kupić żonce AR Mito 1.3 Jtdm. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu, udało mi się kupić elegancki egzemplarz za fajne pieniądze, nic tylko lać ropę i jeździć. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytania co do Mito. (PS: jak mogę sprawdzić czy mój egzemplarz ma koło dwumasowe?)

Ostatnia edycja:
Najlepiej zadzwoń do ASO i zapytaj, u mnie w pracy w Hyundaiu sprawdzamy w Microcat i jasno widać czy jest czy nie.

W końcu udało mi się kupić żonce AR Mito 1.3 Jtdm. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu, udało mi się kupić elegancki egzemplarz za fajne pieniądze, nic tylko lać ropę i jeździć. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytania co do Mito. (PS: jak mogę sprawdzić czy mój egzemplarz ma koło dwumasowe?)
Poka jakies fotki [emoji6]

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Planujemy kupić Mito żonie, ale nic poniżej 140KM jej nie podchodzi. Czy naprawdę MA taki straszny jest jak go malują? Czy jest sens pakować się w wersję 170KM mając do dyspozycji 25000? jakieś tam naprawy w granicach 500-2000zl tez do przełknięcia by były

Planujemy kupić Mito żonie, ale nic poniżej 140KM jej nie podchodzi. Czy naprawdę MA taki straszny jest jak go malują? Czy jest sens pakować się w wersję 170KM mając do dyspozycji 25000? jakieś tam naprawy w granicach 500-2000zl tez do przełknięcia by były

Jeszcze masz do wyboru 1.4 155 KM poczciwy T-Jet. Jestem z niego bardzo zadowolony :) Nie wiem jak teraz wychodzi cenowo auto z tym silnikiem ale ja dałem ponad 25 tyś za swojego.

za 25tys qv to duze ryzyko, w tej kasie szukaj 155Km jest rewelacyjna

A orientujecie się panowie jak wygląda sprawa ewentualnego remapu silnika z tych 155KM na cos wiecej? :)

wszystko sie da za odpowiednią ilość gotówki. Pytanie czym do tej pory jeździ żona że to 140KM to minimum?

Jeździ tym co mam w podpisie - AR 145 1.9 JTD 105KM i C5 2.0HDI 140KM remap na 176KM :) Ale są dla niej za ospałe - wiec pi razy drzwi wyszło nam ze moc do masy powinna być większa niż w C5 żeby jej się fajnie jeździło. Z tym że to C5 to Diesel, inaczej rozwija moc itp itd. long story short, po przejechaniu się kilkoma autami w podobnym segmencie co MiTo, doszliśmy do wniosku ze te 140KM to jest minimum. (Sam planuję nabyć coś z innej bajki dla siebie)

A orientujecie się panowie jak wygląda sprawa ewentualnego remapu silnika z tych 155KM na cos wiecej? :)
Z tych silników można wyciągnąć prawie 200KM, po zmianie turbo i wtrysków jeszcze o kilkadziesiąt więcej bez szkody dla silnika. T-Jety są bardzo wdzięczne pod tym względem.

- - - Updated - - -

wszystko sie da za odpowiednią ilość gotówki. Pytanie czym do tej pory jeździ żona że to 140KM to minimum?
Kolega i tak ma dobrze, moja narzeczona już kręci nosem poniżej 200... :D

@GMB,
Ale QV ma inną skrzynię i zawias niż regularna MiTo. ciekaw jestem czy w razie W koszty napraw skrzyni i/lub zawiasu, by nie przerosły ceny auta (QV)

Jeździ tym co mam w podpisie - AR 145 1.9 JTD 105KM i C5 2.0HDI 140KM remap na 176KM :) Ale są dla niej za ospałe - wiec pi razy drzwi wyszło nam ze moc do masy powinna być większa niż w C5 żeby jej się fajnie jeździło. Z tym że to C5 to Diesel, inaczej rozwija moc itp itd. long story short, po przejechaniu się kilkoma autami w podobnym segmencie co MiTo, doszliśmy do wniosku ze te 140KM to jest minimum. (Sam planuję nabyć coś z innej bajki dla siebie)

to wez ją na przejazdzke mito 155km i włacz jej tryb d... :) zdziwicie sie oboje. choc z czasem mało. moja tez na seryjne 135KM po roku już marudzi ze malo

Amortyzatory
Powrót