• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Zakup używanej Mito - pomoc

Panowie co myślicie o tym egzemplarzu. Auto do miasta i kobiety więc nie kierować się mocą. Ma być jak najmniej problemowe. Czy to dobry wybór silnika? Ma być benzyna.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-benzyna-43-tys-km-przebiegu-ID6yVmnj.html
Do spokojnego przemieszczania wystarczy. Dealer więc ostrożnie, sprawdzić w ASO, niech kobieta się przejedzie i brać albo nie ;-)

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Do spokojnego przemieszczania wystarczy. Dealer więc ostrożnie, sprawdzić w ASO, niech kobieta się przejedzie i brać albo nie ;-)

nie ten silnik... szukaj 95KM bo po kilku miesiącach jeżdżenia szlag Cię będzie trafiał. To nie jeździ wcale....

nie ten silnik... szukaj 95KM bo po kilku miesiącach jeżdżenia szlag Cię będzie trafiał. To nie jeździ wcale....
Gdzieś natknąłem się na komentarz że można "odblokować"? do 95KM...

Nawet jak będzie miał 200KM to będzie jeździć kobieta i patrząc z boku też można powiedzieć że nie jedzie ;-)

W życiu się z Wami nie zgodze, zapytam czy któryś z Was kiedykolwiek jeździł tym autem z tym silnikiem?? zarówno 78KM jaki 0.9 twinair to pomyłka w MiTo i trzeba się tego wystrzegać jak ognia. tym bardziej ze są kompletnie nie chodliwe i stoi ich na allegro najwięcej. Niektóre da się odblokować ale muszą być 16v i koszt ok 1500zł, jeśli nie chce się wersji turbo która moim zdaniem jest jedynym słusznym rozwiązaniem do miciaka to należy szukać 95km to on jest idealny do gazu, bezproblemowy i tani w eksploatacji. Nie bez powodu wersje 155km i 95 KM znikają w kilka dni z ogłoszeń. A co do mówienia że będzie jeździć kobieta to kolego gadasz bzdury. Żona ma 135KM i po 6mcach mówiła że już mało i przydało by się coś dodać. Auto trzeba kupować takie które potem jak będziesz chciał sprzedać to sprzedasz a nie będziesz wyzywać że to złom bo nikt nie che kupić. Dodatkowo ta z ogłoszenia jest biedna jak mysz kościelna. nawet DNA nie ma, to kolejny super walor tworzący niesprzedawalne samochody.

Zgadzam sie z przedmowca.
Wersja 95 różni się tym od 78, że ma zdjeta blokade momentu powyżej 4k obrotów.
Odblokowanie drogie i raczej nie warte tych osiągów.
Sam upolowalem dla zonki 120km w turbinie, gdyby nie pierdoly jak tylna wycieraczka, wiązka klapy itd, to całkiem fajny wozik.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Jeździłem "odblokowaną" 78KM, nawet sprzedający pokazał mi wykres z hamowni na prawie 100 KM i jak dla mnie totalna porażka.
No ale auto miało być dla żony więc dałem jej wybierać. Moja druga połówka przejechała się i stwierdziła...że jej stara Corsa 75 KM jest szybsza.
Ostatecznie odpuściliśmy ten egzemplarz, a za jakiś czas trafiła się śliczna TB120 w Rosso Alfa.
Teraz żona co jakiś czas wspomina, że uwielbia to auto za dynamikę i dobrze, że nie kupiliśmy tego słabszego :)

Tb120 ma jedna wade, skrzynia 5....

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

W życiu się z Wami nie zgodze, zapytam czy któryś z Was kiedykolwiek jeździł tym autem z tym silnikiem?? zarówno 78KM jaki 0.9 twinair to pomyłka w MiTo i trzeba się tego wystrzegać jak ognia. tym bardziej ze są kompletnie nie chodliwe i stoi ich na allegro najwięcej. Niektóre da się odblokować ale muszą być 16v i koszt ok 1500zł, jeśli nie chce się wersji turbo która moim zdaniem jest jedynym słusznym rozwiązaniem do miciaka to należy szukać 95km to on jest idealny do gazu, bezproblemowy i tani w eksploatacji. Nie bez powodu wersje 155km i 95 KM znikają w kilka dni z ogłoszeń. A co do mówienia że będzie jeździć kobieta to kolego gadasz bzdury. Żona ma 135KM i po 6mcach mówiła że już mało i przydało by się coś dodać. Auto trzeba kupować takie które potem jak będziesz chciał sprzedać to sprzedasz a nie będziesz wyzywać że to złom bo nikt nie che kupić. Dodatkowo ta z ogłoszenia jest biedna jak mysz kościelna. nawet DNA nie ma, to kolejny super walor tworzący niesprzedawalne samochody.

Jeśli się nie mylę już któryś raz sugerujesz zakup Mito z silnikiem 95KM. Uświadom mnie kiedy był taki silnik oferowany w Polsce, bo sobie nie przypominam.

Nie były sprzedawane w PL te wersje.
Tylko czy w czymś to przeszkadza?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Jeśli się nie mylę już któryś raz sugerujesz zakup Mito z silnikiem 95KM. Uświadom mnie kiedy był taki silnik oferowany w Polsce, bo sobie nie przypominam.
Tak. Sugeruje zawsze 95KM bo jeśli ktoś definitywnie ne chce turbo/bo przy okazji uważam że do MiTo tylko turbo/ to ta wersja jest najbardziej optymalna. W PL nie sprzedawali ale jako że wątek ma się zakupu UŻYWANYCH mito to moje sugestie jak najbardziej tu pasują. [emoji6]

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

A jaki sens jest proponować silnik 95KM skoro 78-konny to ten sam silnik?

Chociażby dlatego, że jest po prostu dynamiczniejszy.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Bo 78 KM do tego auta to pomyłka, pali jak smok i nie jedzie.

Nadal nie rozumiem dlaczego proponujecie silnik 95KM!?

1. Silnik ten był dostępny na niektórych rynkach przez kilkanaście miesięcy. W 2010 roku został zastąpiony przez MA 105KM. Samochodów z tym silnikiem jest w Polsce jakiś promil.
2. Wątpię abyście jeździli Mito z tym silnikiem. Różnica między 78KM a 95KM pojawia się powyżej 5000 obr/min. Więc nie ma znaczenia.

Jeden i drugi silnik jest za słaby i nie pasuje do charakteru tego auta.
Świetni z Was doradcy.

Samochodów z tym silnikiem jest w Polsce jakiś promil.

Mylisz się, oglądałem takowych kilka w Polsce i nie były to wszystkie dostępne na Allegro czy Otomoto.

Wątpię abyście jeździli Mito z tym silnikiem.

Jeździłem, a nawet mam MiTo z tym silnikiem (oznaczenie 199A6000). Jeździłem również wersją 78KM i różnice są większe niż Ci się wydaje, i wskazują na to dane w instrukcji.

Jeden i drugi silnik jest za słaby i nie pasuje do charakteru tego auta.
Świetni z Was doradcy.

Co kto lubi. Imho zdecydowanie bardziej do charakteru tego samochodu nie pasuje Diesel, którego również rozważałem i po jeździe szybko wykreśliłem z listy zainteresowania.

Nie mierz wszystkich swoją miarą ;)

Amortyzatory
Powrót