[MiTo] Zakup używanej Mito - pomoc

Wg mnie wersja min. to 120KM, rozważałem 95KM, ale turbo robi ogromną rożnicę, a spalanie wcale nie jest większe (no chyba że w mieście, tu nie mam porównania).

Rożnica w trasie też musi być, wolnossak ma skrzynię 6tkę i do tego turbo nie pompuje ;) Przy przepisowej jeździe po krajówkach 1,4 16v pali w okolicach piątki, przy gnieceniu w trasie trudno przekroczyć 6 litrów (oprócz autostrad.) W turbo rozpiętości w spalaniu będą dużo większe i zaczynają się od wyższych wartości ale jazda tez jest z innej bajki :)

No fakt brakuje "szóstki", a w trasie do 100km/h spokojnie można 6l utrzymać jednak autostrada i stała 160km/h robi już 8l.

T-Jet świetny silnik jednak jest :)

Jak ktoś szuka aktualnie MiTo 1.4TB 155KM w lakierze Rosso to posiadam takie na sprzedaż. Alfa sprowadzona z Austrii od chłopaka, który pracował w serwisie aut włoskich. Całe auto zmierzone czujnikiem lakieru - 1 warstwa. Technicznie też bez zastrzeżeń, we wrześniu auto przeszło austriacki przegląd (na wydruku potwierdzenie przebiegu 146 500 km),
w lipcu 2013 był zmieniany rozrząd. Wersja na 5 osób. Założone sprężyny Eibacha. Oferta do znalezienia na otomoto we Wrocławiu.

Ostatnia edycja:
Uważajcie na tego Miciaka:

http://allegro.pl/show_item.php?item=6585506483#bd64f5cdd8

Korektą przebiegu do skandalicznej wartości:

47 503 km (02-02-2010)
VIN: ZAR95500001022452
Przebieg PL: 56 000 km
Ostatni odnotowany przebieg: 149 957 km (02-02-2015)

Polecam stronę Moto Detektyw na FB.

pozdrawiam
Niedawno była sprzedawana w województwie podkarpackim czy świętokrzyskim za 18.900 i wydawało mi się, że miała inny przebieg (choć pewności absolutnie nie mam !!!). Ma też wystrzeloną poduszkę w fotelu.

HAHAHA poszukałem w historii i znalazłem:

Co za debil. Na początku aukcji jeszcze stare zdjęcie dał z poprzedniego ogłoszenia:

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-1-4-turbo-155km-ze-szwajcarii-ID6yyRuH.html

Ostatnia edycja:
Coś ją właśnie kojarzyłam z Kielc. Jechałam nawet ją obejrzeć. Gość nie wart zachodu, podniósł mi ciśnienie jak mało kto.
Umówiłam się o godz. 13, że podjadę ok. 17 obejrzeć. Dzwonie z drogi i mowie, że będę za 10 min., a on do mnie hasło:
- "nie ma mnie na miejscu, a pani jedzie w ogóle kupić to auto czy se tylko POOGLĄDAĆ? Jak pooglądać to stoi za ogrodzeniem".
Kretyn jakich mało.

pozdrawiam

To drugie ogłoszenie to już inna osoba myślę - chociaż jak się pojawiła aukcja w mazowieckim to pierwsze zdjęcie było z tego ogłoszenia z Kielc. Akurat sam sprzedawałem Mito w tym czasie to obserwowałem trochę co inni mają do zaoferowania.

Witam szanowne grono i od razu proszę o pomoc :-)
Nie mogę się wyleczyć z MiTo choroby, do tego żonka, która też choruje :-) myślałem o wersji turbo, ale za pieniądze które posiadam ciężko znaleźć coś fajnego.
Diesla już mam, o turbo z bólem serca powoli zapominam, pozostaje benzynka multiair, znalazłem takie świeże ogłoszenie na otomoto, niestety nie mogę wstawić linka bo sam jestem tutaj świerzak :-( więc podaję ID 6008950935 do wpisania w szczegółowym wyszukiwania w okienku szukaj na otomoto.

Wiem że do naprawy, będzie trzeba to zrobić dobrze i trochę kasy wsadzić, ale jeżeli oferta jest prawdziwa to może warto zaryzykować???
Może ktoś z Was spotkał się już z tym autkiem, może to autko któregoś z forumowiczów?
Chciałbym w sobotę pojechać i obejrzeć, będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego autka.

Można powiedzieć ze baaardzo ładny kolor :). Masz świadomość co to multiair i jakie sa ew koszty naprawy? Moze lepiej poszukać ciut starszego ale calego i bez ma?

Coś niecoś poczytałem o multiair, jedni mówią że to bardzo dobry silnik, ale wymaga dobrego serwisu, inni mówią że to kicha do potęgi i nie ma się co pchać w problemy :-) noooo, a kolorek idealny dla żonki, ale w sumie to nie ma już tematu bo zdążyłem tylko powiedzieć "Dzwonię w sprawie Alfy Mi" i usłyszłem "Jest już zadatkowana..." , godzinę później już jej nie było :-(

- - - Updated - - -

To jak piękna mokka jest już niedostępna, to może jednak czerwone turbo :-) wiem, wiem, też do wyklepania, ale mam czas (pieniędzy nie) przez to szukam czegoś tańszego, na początek nie musi być idealne, ma to być drugie auto do czerpania frajdy z jazdy w sobotę, albo (jeszcze) w niedzielę do marketu. Jest coś takiego w Chełmie, numer ID z otomoto 6008087703, stoi prawie 1,5 miesiąca, na początku za 19900, a jeszcze może udało by się coś uszczypnąć z tej ceny.
Ktoś może zna to autko? Będę wdzięczny za wszelką pomoc, bo jechać 550km żeby na miejscu powiedzieć...o k...., na zdjęciach wyglądał trochę inaczej... to nie bardzo mi się uśmiecha.

Jest vin, napisz w dziale ogolnym żeby ci ktoś sprawdzil

Ludzie są bez skrupułów. To auto nie powinno już jeździć po takich uszkodzeniach. Na dodatek nauka jazdy.

Jakby coś to MiTo na sprzedaż, o którym pisałem na poprzedniej stronie już sprzedane :)

Witam,

Zakochałam się w Alfie Mito i planuję zakup :) Chodzi o wersje 1.3 JTMD 90KM myślę że rocznik 2009/2010 r.
Co możecie powiedzieć o tym autku? Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie?
A może ktoś z forumowiczów w woj.pomorskim akurat sprzedaje swoją? To zawsze zakup z pewniejszego źródła :)

pomyśl o 1.6 jtdm bo jest mniej awaryjny, a jak jeździsz tylko po mieście to lepiej benzynkę

120KM to minimum, aby wygląd zewnętrzny współgrał z radością z jazdy. Czyli 1,4 TBenzyna 120KM lub 155KM, diesel 1,6 120KM. Nie kupuj słabszego.

Amortyzatory
Powrót