maxspeed198
Nowy
- Auto
- Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Między Business a Veloce TI. Takie dwie stały w Bielsku. Może to moje krzywe oko albo źle to nazywam ale widziałem znaczną różnice w szerokości nadkoli. Podobnie było w Megane RS które ma o 8 cm szerszą karoserie niż zwykła wersja. Na obrazku zaznaczyłem o co mi chodzi.
Veloce TI: Pokaż załącznik 271961
Business: Pokaż załącznik 271962
Veloce Ti ma też karbonowe scudetto i obudowy lusterek.
A to była Veloce Ti 2020? Może w 2020 coś jednak dłubnęli w nadkolach.No to jeśli ktoś ma możliwość podjechać do salonu FCA w Bielsku to polecam o ile biała Ti jeszcze stoi. Miała kartę "sprzedana". Dla mnie różnica była naprawdę widoczna. Business była płaska a Ti szeroka jakby to był driftcar.
Ale MY2020 powinna mieć na burtach po bokach znaczek VeloceTI, tutaj na tym zdjęciu nie widzę...Tak, na 100% była to MY2020. O dziwo pomimo tego, że miała kartkę "sprzedana" to można było posiedzieć w środku. Tych szerszych nadkol nie jestem pewien na 100% ale dla mnie wyraźnie była szersza.
W Giulii, przynajmniej do lipca 2020, ACC było od wersji Business wzwyż w standardzie, bez pakietów/dopłaty.Czy w pakiecie 1P7 Pakiet Asystent Kierowcy 1 jest aktywny tempomat? Wg. aktualnego cennika - nie ale wiem, że ostatnio zawartość pakietów się zmieniła i zastanawiam się czy wcześniej w tym pakiecie był ACC.
Jestem pewien, bo mam Giulia Business MY2020 prod. luty/marzec 2020, przejechane 9000 km. Jest ACC w standardzie (bez dopłaty) tzn. sam hamuje i przyspiesza (nawet rusza z miejsca jesli postoi krócej niż 2 sek). Więc to nie tylko ogranicznik czy zwykły tempomat. Piszesz o ludziach którzy dokladali przed MY2020. Jeśli nie ufasz ludzion z forum sprawdź cenniki sprzed lipca 2020. Rozumiem, ze teraz to cofnęli? Już nie siedzę w cennikach, jestem po zakupie.[MENTION=85509]Mieszko Drugi[/MENTION] Jesteś pewien co do ACC? Może chodzi o ogranicznik prędkości albo ewentualnie cruise control czyli zwykły tempomat a nie aktywny (adaptacyjny?). Widziałem posty w których ludzie dokładali ACC na własną rękę. Po co mieli by to robić skoro było w standardzie?
To ja się pochwalę - moja Giulia się właśnie rejestruje. Już nie mogę się doczekać odbioru. Wybrałem wersje ze stocku:
https://salon.alfaromeo.pl/oferta/126734/giulia-20-turbo-benzyna-200-km-at8-rwd
Zakup troche nie planowany, ale konfiguracja robiona jak pode mnie, więc decyzja była szybka![]()
Fajna! Szerokiej drogi!To ja się pochwalę - moja Giulia się właśnie rejestruje. Już nie mogę się doczekać odbioru. Wybrałem wersje ze stocku:
https://salon.alfaromeo.pl/oferta/126734/giulia-20-turbo-benzyna-200-km-at8-rwd
Zakup troche nie planowany, ale konfiguracja robiona jak pode mnie, więc decyzja była szybka![]()