• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Między Business a Veloce TI. Takie dwie stały w Bielsku. Może to moje krzywe oko albo źle to nazywam ale widziałem znaczną różnice w szerokości nadkoli. Podobnie było w Megane RS które ma o 8 cm szerszą karoserie niż zwykła wersja. Na obrazku zaznaczyłem o co mi chodzi.

Veloce TI: 2020-08-14 10-06-46(1).jpg

Business: 2020-08-14 10-07-19(1).jpg

Veloce Ti ma też karbonowe scudetto i obudowy lusterek.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Złudzenie optyczne wynikające być może z szerokości felg lub wysokości zawieszenia.

Między Business a Veloce TI. Takie dwie stały w Bielsku. Może to moje krzywe oko albo źle to nazywam ale widziałem znaczną różnice w szerokości nadkoli. Podobnie było w Megane RS które ma o 8 cm szerszą karoserie niż zwykła wersja. Na obrazku zaznaczyłem o co mi chodzi.

Veloce TI: Pokaż załącznik 271961

Business: Pokaż załącznik 271962

Nadkola są takie same, złudzenie ;)

Veloce Ti ma też karbonowe scudetto i obudowy lusterek.

Tak, ale do efektu wizualnego szerszych nadkoli nie ma to się nijak, więc o tym nie wspomniałem :D

No to jeśli ktoś ma możliwość podjechać do salonu FCA w Bielsku to polecam o ile biała Ti jeszcze stoi. Miała kartę "sprzedana". Dla mnie różnica była naprawdę widoczna. Business była płaska a Ti szeroka jakby to był driftcar.

Ale ta Veloce wysoko stoi!! Nie dziwię się,że ludzie obniżają zaraz po zakupie.

No to jeśli ktoś ma możliwość podjechać do salonu FCA w Bielsku to polecam o ile biała Ti jeszcze stoi. Miała kartę "sprzedana". Dla mnie różnica była naprawdę widoczna. Business była płaska a Ti szeroka jakby to był driftcar.
A to była Veloce Ti 2020? Może w 2020 coś jednak dłubnęli w nadkolach.

Tak, na 100% była to MY2020. O dziwo pomimo tego, że miała kartkę "sprzedana" to można było posiedzieć w środku. Tych szerszych nadkol nie jestem pewien na 100% ale dla mnie wyraźnie była szersza.

Tak, na 100% była to MY2020. O dziwo pomimo tego, że miała kartkę "sprzedana" to można było posiedzieć w środku. Tych szerszych nadkol nie jestem pewien na 100% ale dla mnie wyraźnie była szersza.
Ale MY2020 powinna mieć na burtach po bokach znaczek VeloceTI, tutaj na tym zdjęciu nie widzę...

Czy w pakiecie 1P7 Pakiet Asystent Kierowcy 1 jest aktywny tempomat? Wg. aktualnego cennika - nie ale wiem, że ostatnio zawartość pakietów się zmieniła i zastanawiam się czy wcześniej w tym pakiecie był ACC.

Aktywny tempomat był w pakiecie 1P9 jako pozycja NH3, natomiast w wersji Buisnes i TI był w standardzie.

[MENTION=85509]Mieszko Drugi[/MENTION] Jesteś pewien co do ACC? Może chodzi o ogranicznik prędkości albo ewentualnie cruise control czyli zwykły tempomat a nie aktywny (adaptacyjny?). Widziałem posty w których ludzie dokładali ACC na własną rękę. Po co mieli by to robić skoro było w standardzie?

Dokładają bo przed MY2020 ACC nie było standardem w żadnej wersji wyposażenia.

[MENTION=85509]Mieszko Drugi[/MENTION] Jesteś pewien co do ACC? Może chodzi o ogranicznik prędkości albo ewentualnie cruise control czyli zwykły tempomat a nie aktywny (adaptacyjny?). Widziałem posty w których ludzie dokładali ACC na własną rękę. Po co mieli by to robić skoro było w standardzie?
Jestem pewien, bo mam Giulia Business MY2020 prod. luty/marzec 2020, przejechane 9000 km. Jest ACC w standardzie (bez dopłaty) tzn. sam hamuje i przyspiesza (nawet rusza z miejsca jesli postoi krócej niż 2 sek). Więc to nie tylko ogranicznik czy zwykły tempomat. Piszesz o ludziach którzy dokladali przed MY2020. Jeśli nie ufasz ludzion z forum sprawdź cenniki sprzed lipca 2020. Rozumiem, ze teraz to cofnęli? Już nie siedzę w cennikach, jestem po zakupie.

- - - Updated - - -

Chyba, że tylko w Businessie ACC było standardem, zaś w droższych wersjach... już nie, co oczywiscie byłoby bez sensu

- - - Updated - - -

Ale bezsens występuje często w polityce sprzedażowej AR.

Zgadza się. W najnowszym cenniku dalej jest w ACC w wersji Business i TI w standardzie. Z nowym cennikiem wypadł pakiet 1P9 który miał ACC i zastąpił go 2KD który wymusza dokupienie NH3 (ACC). Natomiast jest pakiet Sport Plus dla wersji VELOCE 2EF który ma NH3 ALE nie jest kompatybilny z 1P9. Co za idiotyzm... :banghead:

Uzupełniając mój poprzedni wpis:
Aktywny tempomat dla MY2020 w cennikach obowiązujących do 01 lipca 2020 był w pakiecie 1P9 jako pozycja NH3, występował również jako samodzielna pozycja wyposażenia standardowego w wersji Buisnes i TI w pozostałych wersjach poza pakietem był za dopłatą 5 tys zł.

NH#.jpg

Amortyzatory
Powrót