Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tu się nie zgodzę. Owszem infotainment, wirtualne kokpity, systemy wspomagania, kamery 360, oświetlenia ambient itp to Alfa nawet na oczy nie widziała i jest przestarzała na poziomie 159 sprzed 15 lat.Przed kupnem paska jechalem na jezdzie probnej Giulia i jest to samochod bardzo przestarzaly. Passat wielkoscia jest podobny i jest o wiele nowoczesniejszy.
No jeszcze wspomnij że garbus był na zlecenie Hitlera robiony. Mimo, że nie jestem za firmą VW to takie wytykanie nazwy jest bez sensu.Jak sama nazwa wskazuje Volkswagen to samochód dla ludu, dla mas.
Ja mam 8 ale nie uważam się za "patriotę". W ogóle patriotyzm odnosi się tylko do relacji w stosunku do ojczyzny więc o czym tu mowa?A jak dowiadują się, że ja osobiście użytkuję już piątą Alfę
Myślę, że nie odczytałeś dobrze mojej wypowiedzi, tym bardziej że wyjałeś tylko jej fragment. Na koncu był uśmiech.Ja mam 8 ale nie uważam się za "patriotę". W ogóle patriotyzm odnosi się tylko do relacji w stosunku do ojczyzny więc o czym tu mowa?
Obserwując trendy wśród nabywców aut w naszym salonie (i słuchając tego, co ciekawego wygłaszają) mogę powiedzieć, że Polacy dzielą się na tych, którzy kochają auta niemieckie produkowane w Polsce, Turcji, na Węgrzech, w Hiszpanii czy Czechach, czasem nawet w Niemczech i na tych, którzy uznają tylko auta japońskie, również produkowane w różnych krajach europejskich lub USA. Oczywiście, są też zwolennicy aut włoskich - kupują w większości Fiata, niektórzy Ferrari i Maserati. A jak dowiadują się, że ja osobiście użytkuję już piątą Alfę (a nie auto marki, w której pracuję), to mówią, że muszę kochać tę markę, skoro jestem jej taki wierny. Chyba nie jestem patriotą![]()
ok faktycznieMyślę, że nie odczytałeś dobrze mojej wypowiedzi, tym bardziej że wyjałeś tylko jej fragment. Na koncu był uśmiech.
To że garbus to nic, sama idea Volkswagena była na wskroś narodowo- socjalistyczna. Powiedzmy sobie wprost ojcem założycielem tego koncernu, tej marki jest we własnej osobie Adolf Hitler.
Herb Alfy? Piękny, historycznie nie ma się czego wstydzić, wąż z herbu zacnego, arystokratycznego rodu Viscontich, człowiek w paszczy to prawdopodobnie saracen - piękne nawiązanie do dni chwaly europejskiego rycerstwa z okresu wypraw krzyżowych.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Dopuszczasz myśl że są tacy ludzie, którzy nie chcą mieć jeżdżących tabletów, tylko samochody, które prowadzą sami bez asystentów i nianiek bo po prostu to lubią. Że są świadomi marki, znają jej historię, w każdym detalu potrafią odnaleźć nawiązania, smaczki i się tym cieszą. Że wynajdują byle pretekst żeby się przejechać swoim autem, a jak je zostawiają na parkingu to się za nim oglądają? Że wolą analogowe prawdziwe zegary zamiast udawanych na monitorze?Przed kupnem paska jechalem na jezdzie probnej Giulia i jest to samochod bardzo przestarzaly. Passat wielkoscia jest podobny i jest o wiele nowoczesniejszy.
Z AR zostana Ci tylko uzywki lub AR bedzie musiala podniesc znaczaco ceny bo kasy na badania i produkcje z nieba nie spadaja. Tylko jak juz teraz klienci nie chca na przestarzalego na oko o ok 12-15 lat produktu kupowac to co dopiero bedzie po podniesieniu cen 2 lub 3 krotnie aby rekompensowac zapasc i katastrofe w sprzedazy - ale to nie przejdzie wiec to koniec alfy. W pasku jest masa uslug online w tym aplikacje ktore sie lacza z samochodem (mialem dwie do B8) wiec znalezienie samochodu nie bedzie stanowic problemu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Koneser historii to powinien wiedzieć co wchodzi w skład VAGTy jesteś odbiorcą masówki, trudno o coś bardziej pospolitego niż produkty VAG
Proszę cię. VAG to nie tylko Golf i Passat.No właśnie. Volkswagen wciąż nawiązuje do swojej pierwotnej idei - dla mas, dla ludu. Nie jest tym samym odpowiedni do porównania konkurent, szukajmy konkurencji na szlachetniejszych półkach.
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] może oczyścimy temat, bo od posta #128 nic o fejslifcie się nie dowiemy![]()
Czepiasz się dla samego czepiania? Przecież doskonale wiesz że pisząc o masówce mam na myśli Skode, VW itp. a nie Bentleya.Koneser historii to powinien wiedzieć co wchodzi w skład VAG
Faktycznie Bentley, Porshe i lambo czy Bugatti to masówka dla ludu![]()
Czepiasz się dla samego czepiania? Przecież doskonale wiesz że pisząc o masówce mam na myśli Skode, VW itp. a nie Bentleya.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Dopuszczasz myśl że są tacy ludzie, którzy nie chcą mieć jeżdżących tabletów, tylko samochody, które prowadzą sami bez asystentów i nianiek bo po prostu to lubią. Że są świadomi marki, znają jej historię, w każdym detalu potrafią odnaleźć nawiązania, smaczki i się tym cieszą. Że wynajdują byle pretekst żeby się przejechać swoim autem, a jak je zostawiają na parkingu to się za nim oglądają? Że wolą analogowe prawdziwe zegary zamiast udawanych na monitorze?
To że większość słucha płyt CD i MP3 nie oznacza że nie ma miłośników winyli. Ty jesteś odbiorcą masówki, trudno o coś bardziej pospolitego niż produkty VAG, ktoś inny docenia oryginalność i wybierze Alfe. I tyle o tym.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Cóż za przewrotna logika, obrażający? Przecież sami nazwali się i po dziś dzień nazywają swoje auta Volkswagen co po polsku znaczy samochód dla ludu/ludowy?!A ty się czepiasz dla samego czepiania całego VAG, że to masówka dla ludu na postawie Skody i VW?
To że to VAG jest dla ludu i masówką to taki sam utarty i obrażający zwrot jak że "alfy się psują".
Jedno i drugie to bzdura.