• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

podobno nowe cenniki trafiły na Polskę, to dobrze bo już na konfiguratorze M3 siedziałem:o

niech ktoś kto może wstawiać foty napisze do mnie na priwa i poda meilem adres to mu wyślę cennik nowy i wstawi tutaj bo ja nie mogę;) dostałem przed chwilą od mojego dealera:D

Dzięki koledze [MENTION=84502]Gwid[/MENTION] wrzucam cenniki MY2020
cbehbbcjcgddcgag.png
fbmnjcpdnjopddac.png
jlodpcdagjbamepp.png

Pan sprzedawca mnie też zachęcał do pociśnięcia Alfą. Tylko problem jest taki ,że w razie jakiegoś zdjęcia z fotoradaru to właściciel poda Ciebie jako tego kto cisnął 180kmh. Chyba,że wsiedliście sobie ot tak, prosto z parkingu bez podpisywania umowy użyczenia, wtedy mogą Cię tylko zatrzymać "na gorącym" co też widywałem na rzeczonej obwodnicy .

Ja czekam na telefon z GAM-u od lipca 2018 czy można wpłacać zaliczkę na auto.To Twoja stała pod ADF w tamtym tygodniu? Masz X w rejestracji?

Myślałem że w GAM lepiej ogarniają. Tak, mam X, jak bordowa to pewnie moja ;)

Dzięki koledze [MENTION=84502]Gwid[/MENTION] wrzucam cenniki MY2020
Pokaż załącznik 264415
Pokaż załącznik 264416
Pokaż załącznik 264417
Wygląda dobrze, na pierwszy rzut oka nie widzę specjalnych zwyżek względem przedliftowej?

Byłem w salonie, rozmawiałem z przedstawicielem i z materiałów które mi pokazał wynika to co następuje( mnie tylko TI interesuje więc o to pytałem):
- nie będzie w Polsce narazie tego złotego koloru farby;
- będzie wersja zwykłe TI i Veloce TI, różnica wynika z konfiguracji. pierwsza tylko RWD i 200KM. chodzi o bajery w środku
- V TI dostaje elektroniczny podgłaśniacz wydechu:mad: - śmiałem się z mustangów a teraz sam to będę miał.
- wyprodukowali już wersje 2019 i będzie można ją brać z retrofitami z salonu tak żeby była spójna z wersja 2020;
- konfigurator ruszy na stronce oficjalnie 20 grudnia;
- pakiet Veloce Ti na serio wyglądał zacnie;
- czas oczekiwania 12 tygodni na nowe.

Można będzie brać 280 KM + RWD :D Szkoda, że nie można w drugą stronę i mieć 2.0 200 KM + Q4 :/

Byłem w salonie, rozmawiałem z przedstawicielem i z materiałów które mi pokazał wynika to co następuje( mnie tylko TI interesuje więc o to pytałem):
- nie będzie w Polsce narazie tego złotego koloru farby;
- będzie wersja zwykłe TI i Veloce TI, różnica wynika z konfiguracji. pierwsza tylko RWD i 200KM. chodzi o bajery w środku
- V TI dostaje elektroniczny podgłaśniacz wydechu:mad: - śmiałem się z mustangów a teraz sam to będę miał.
- wyprodukowali już wersje 2019 i będzie można ją brać z retrofitami z salonu tak żeby była spójna z wersja 2020;
- konfigurator ruszy na stronce oficjalnie 20 grudnia;
- pakiet Veloce Ti na serio wyglądał zacnie;
- czas oczekiwania 12 tygodni na nowe.

Kolor zloty bedzie dostepny od czerwca/lipca w calej Europie.

Jeżeli ktoś posiada cennik dla Stelvio proszę o przesłanie.

no i fajnie - w Giulii zajumali pokrywę na otwory na napoje- zostały ekstra szpetne dziury. Ale za to mamy obok lewarka włoską flagę jak z aliexpress. Czy ta firma nie potrafi niczego zmodernizować nie psując przy okazji czegokolwiek?

Aliexpress - z tą flagą miałem takie samo wrażenie. Moim zdaniem infotainment na plus (powinien być taki od samego początku) , a konsola środkowa zdecydowanie na minus. Wolę starszą.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

to chyba jest Was dwóch tylko ;) stary panel był po prostu tandetnie wykonany, lewarek i kontroler wyglądały jak tanie podróbki. Teraz w końcu wygląda dobrze. Flaga to pewnie wiecie że jest taki włoski program promocyjny, coś ja teraz polska, gdzie umieszcza się flagę na produkowanych we Włoszech produktach, i to naprawdę fajna sprawa że w Alfa umieściła to też we wnętrzu, w końcu to kwintesencja włoskiej motoryzacji

Czasem mniej to więcej. Dotyczy to zarówno konsol środkowych, jak i innych rzeczy.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

No ale niestety te zakrywane kubki na napoje to akurat byl najlepszy schowek w tym samochodzie :(

ja mam czasem wątpliwości czy ktoś tu potrafi czytać ze zrozumieniem? - nie pisze o jakości plastiku konsoli tylko o fakcie zostawienia niczym nieosłoniętych szpetnych dziur na tunelu środkowym. Dla mnie strzał w kolano. Proponuj jeszcze wywalić drzwi schowka przed pasażerem. będzie super hiper nowocześnie coś w stylu deski fiata Cinquecento.
dla mnie to takie założenie jakby każdego suszyło jak dzika po szyszkach i pierwsze co robi to wiadro z colą/wodą musi stawiać na desce.

Te duze dziury na kubki to pewnie zrobili pod kątem Amerykanów. Mi osobiście podoba się wersja sprzed liftu. Potrzebujesz to odkrywasz a jak nie masz kubka to zasuwasz i jest elegancko.

Flaga to pewnie wiecie że jest taki włoski program promocyjny, coś ja teraz polska, gdzie umieszcza się flagę na produkowanych we Włoszech produktach, i to naprawdę fajna sprawa że w Alfa umieściła to też we wnętrzu, w końcu to kwintesencja włoskiej motoryzacji

Volvo ma szwedzką flagę wszywaną w fotele. Wydaje się być to pomysłem o wiele bardziej trafionym ;)

Włoska flaga już dawno powinna być i to niejedna. We włoskich motocyklach np: Ducati, na baku jest od początku lat 90-tych (te pamiętam) a może i wcześniej. Jak kupiłem Mito 10 lat temu to pierwsze co to kupiłem małe włoskie flagi na przednie błotniki.

Amortyzatory
Powrót