Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Witam serdecznie. Czy ktoś może się orientuje (słyszał jakieś choćby plotki) na temat "nowej" Stelvio? W sensie, czy jest w niedalekiej przyszłości szansa na bezprzewodowe AA/CP i światła LED zamiast ksenonów? Niby 2 pierdoły, ale jakoś nie wyobrażam sobie bez nich nowego samochodu :rolleyes:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-teraz-za-165-900-zl-ID6CdAHE.html#933ed5d614

Tego typu kolory są mega praktyczne, "ukrywające brud", ale nawet jak umyjesz i wywoskujesz wygląda jak brudny. .Chociaż config (łopatki!) i cena akurat są bardzo ok.

Dziękuję, ale już kupiłem :) 200KM. Szukałem chyba z pół roku takiej jaką chciałem, prawie idealna (prawie, bo bez łopatek, to jednak nie jest taki problem). Używana, ale jeszcze czekam na odbiór, oglądałem na żywo i wg mnie prezentuje się świetnie, jest to ładny plastyczny metallic, którego tak dużo nie widać na ulicach, w mojej wersji bardzo pasujący do całości konfiguracji. A że kolor praktyczny niebrudzący, to też ma znaczenie :)

Tak potwierdzam napis : super

- - - Updated - - -

Ja kupiłem sobie ten emblemat SUPER, podoba mi się taki akcent na błotniku, mogę go przylepić na oko, ale może ktoś ma taki i byłby taki dobry by zmierzyć ile jest od krawędzi drzwi/błotnika i ile nad krawędzią przetłoczenia :confused:

a dlaczego wstyd? widziałeś światła w stelvio?

Wstyd, to może złe słowo, nie mniej w 2020/21 roku chciałbym mieć już wybór. Poza tym, ciężko wrócić do ksenonów, kiedy ma się już doświdczenia z fajnym oświetleniem LED (audi i volvo).

Witam serdecznie. Czy ktoś może się orientuje (słyszał jakieś choćby plotki) na temat "nowej" Stelvio? W sensie, czy jest w niedalekiej przyszłości szansa na bezprzewodowe AA/CP i światła LED zamiast ksenonów? Niby 2 pierdoły, ale jakoś nie wyobrażam sobie bez nich nowego samochodu :rolleyes:

Na tyle na ile obserwuję markę od wielu lat to ledy raczej nieprędko. W liftingu na 2020 nie zrobili, podpytywałem we Włoszech i kolejność będzie najprawdopodobniej taka, że najpierw wejdzie Tonale z nową stylistyką przodu. I dopiero potem kolejne modele będą nową stylistykę kontynuować więc jeśli zrobią kolejny lifting to może dopiero wtedy będą LEDy.
Włosi twierdzą, że wprowadzenie LEDów oznacza konieczność zrobienia liftingu także blach, nie tylko samych reflektorów. Tak to tłumaczą ;)

Co do świateł też miałem kiedyś takie przemyślenia. Ale od czterech miesięcy jeżdżę stelvio i nie narzekam. Myślę, że to pierdoła. Nie ważne jest co jest źródłem światła tylko ważne jakie jest światło i jego zasięg. I porównując do wielu marek które mają LED-y to naprawdę nie jest źle. Zresztą gdzieś kiedyś w jakiejś gazecie widziałem zestawienie jakości światła kilkudziesięciu modeli aut i alfa wypadła bardzo dobrze.

Zgodnie z planem większy lifting tak zwany w połowie cyklu produkcyjnego był przewidziany na 2021, ale nie wiem jak będzie

Zgodnie z planem większy lifting tak zwany w połowie cyklu produkcyjnego był przewidziany na 2021

No oby nie bo nie chciałbym kupić samochodu zaraz przed liftingiem. W sumie to raczej też wątpię w duży lifting w 2021 kiedy mały lifting dopiero co był w 2020.

No oby nie bo nie chciałbym kupić samochodu zaraz przed liftingiem. W sumie to raczej też wątpię w duży lifting w 2021 kiedy mały lifting dopiero co był w 2020.
Alfie już się takie rzeczy zdarzały, na przykład przy 156. Co prawda inne czasy oraz inna sytuacja marki, ale precedens jest.

Szczegóły, jeżeli ciekawią, w linku poniżej w sekcji "facelifts":
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_156

Pozdrawiam,
Arek

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Alfie już się takie rzeczy zdarzały, na przykład przy 156. Co prawda inne czasy oraz inna sytuacja marki, ale precedens jest.

A z drugiej strony w 159 liftingi ograniczały się głównie do zmiany kolorystyki wnętrza.

Tak jak pisałem, potencjalny lifting Giulii/Stelvio dopiero po Tonale. Tonale ma zapoczątkować nową linię stylistyczną i to jest info bezpośrednio od ludzi z Włoch. Więc jeśli się pojawi Tonale to pewnie nie wcześniej niż rok po nim można liczyć na zmiany w wyglądzie Giulii i Stelvio.

W zeszłym roku jeszcze pojawiały się opinie, że wdrożenie dwudrzwiowej Giulii też może być okazją do liftingu, ale z tych planów jak na razie nici.

W ubiegłym tygodniu odebrałem Stelvio Veloce MY2020 i dla zainteresowanych informuję, że opcja "7UW - Laminowana przednia szyba" to w rzeczywistości poza szybą przednią, laminowane (klejone warstwowo) dźwiękoszczelne szyby boczne, posiadające oznaczenie jak na fotografii w załączniku. Fajna rzecz a AR oficjalnie twierdzi, że ta opcja dotyczy jedynie szyby przedniej - zaryzykowałem dopłaciłem i nie żałuję.

Zamawiałem również hak holowniczy montowany w trakcie produkcji (kod 960) jest on tak zamontowany, że wpina się go od spodu pod zderzakiem a po wypięciu nie widać w ogóle montażu.

Z takich "wodotrysków" to polecam deskę rozdzielczą obszytą skórą (kod 4H0) robi super robotę we wnętrzu, no i fajne jest to dyskretne oświetlenie wnętrza i klamek na zewnątrz.

O wrażeniach z jazdy nie będę się rozpisywał bo to trzeba poczuć na własnej skórze ;) jest moc!

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    133.9 KB · Wyświetleń: 29
  • 3.jpg
    3.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 33
  • 4.jpg
    4.jpg
    186.6 KB · Wyświetleń: 35
  • 5.jpg
    5.jpg
    58.9 KB · Wyświetleń: 32
Fajna, cenna informacja! A samochód piękny - warto mu założyć oddzielny temat w dziale "Nasze Belle" :)

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

[MENTION=83701]Stacho[/MENTION] gratulacje. W końcu odebrałeś. Widzę że dach szklany wziąłeś, moim zdaniem warto. Masz rację deska w skórze wygląda o wiele wiele lepiej i warta jest każdej złotówki doplaty

Też zamówiłem skórzaną deskę i laminowane szyby. Dobrze, że potwierdzasz że warto! Nie mogę się doczekać odbioru.

A Twoje Stelvio piękne!

Dziękuję za dobre słowo ;)
Faktycznie, pojazd udało mi się dość dobrze doposażyć, nie brałem aktywnego zawieszenia i szpery, dlatego jak ktoś będzie miał pytania odnośnie funkcjonalności którejś z opcji to służę pomocą.

Po niedzieli napiszę więcej w temacie "Nasze Belle".

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót