Zacznę od tego ze mam 156 1.9 JTD, silnik przeżyje budę dwukrotnie .
Szukam\ szukałem audi TT N8 1,8 t quattro, ale po nie owocnych poszukiwaniach ( mój budżet 30 tys) ,zacząłem rozglądać się z GT.
Mam pytanie do posiadaczy GT, jak z zabezpieczeniem anty korozyjnym ( ogólnie z rudą ) , to jedyna rzecz jaka mnie martwi - bo 156 podłoga to porażka .
Jeśli się nie mylę GT w jtd to prawie to samo co 156 ( wiec EGR aut,dpf aut, starter oleje ,filtry rozrząd , może lekki program na 180 km ) i samochód na lata , czy coś jeszcze . ( dwumas mi nie straszny wymienię gdy kleknie sprzęgło )
Jedyny problem z dieslem to moje przebiegi . Do pracy mam 3,5 km w jedną stronę czyli 7 km dziennie , obecna alfa daje radę spanie 7 lato -8 zima l. trasa 6,5 l . Ale zima wiecznie niedogrzany silnik i doładowywanie akumulatora.
Znalazłem taką
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...wajcar-1-reka-vat-23-ID6z2C6e.html#db811c1f6d
na plus Q2 , niby niski przebieg i 2008 ( ale gdy dzwoniłem i pytałem o historie przebiegu to książki są ale dopiero jadą z Szwajcarii ,mało zachęcająco ) - może ktoś już oglądał ??
Nie szukam na już, mam czym jeździć ,ale sami wiecie kupiło by się coś innego