• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Alfy Romeo GT

- ciemniejszy kolor panelu środkowego
- przeniesiony za kierownicę przycisk otwierania wlewu paliwa i wyłączania ASR
- chromowana gałka zmiany biegów
- zegary bez tub
- kratki zderzaka z chromowanymi listwami
- podwójna końcówka wydechu (ale chyba tylko w JTD)

Chromowana gałka zmiany biegów była w Q2 i Blackline, a nie po lifcie.

Różnica była też w klapie bagażnika, po lifcie miejsce znaczka jest trochę wklęsłe.
Przyciski w kierownicy przed liftem były bardziej wystające i się wycierały, po lifcie są bardziej płaskie.
W JTD różnica w silniku (CF3 vs CF4).

Hmm, wygląda na to, że masz rację, chociaż mi się zawsze wydawało, że chromowana była tylko w Q2/BL.
To tak samo jak ja byłem zdziwiony różnicą w klapie bagażnika. Tzn. dalej jestem zdziwiony, że jest jakaś różnica, bo o różnicy wiem z forum, i chociaż mam przedlifta i polifta to nic takiego nie zauważyłem, hehe. Jak nie zapomnę to dzisiaj sobie te klapy porównam.

To tak samo jak ja byłem zdziwiony różnicą w klapie bagażnika. Tzn. dalej jestem zdziwiony, że jest jakaś różnica, bo o różnicy wiem z forum, i chociaż mam przedlifta i polifta to nic takiego nie zauważyłem, hehe. Jak nie zapomnę to dzisiaj sobie te klapy porównam.

Ja dzisiaj rano jak stałem w kolejce do mechanika (:D) to była GT przed liftem i faktycznie jest różnica w klapie. Przed liftem klapa jest jednolita i znaczek mocniej wystaje, a po lifcie ten znaczek jest w takim wklęsłym miejscu na klapie.

Ja dzisiaj rano jak stałem w kolejce do mechanika (:D) to była GT przed liftem i faktycznie jest różnica w klapie. Przed liftem klapa jest jednolita i znaczek mocniej wystaje, a po lifcie ten znaczek jest w takim wklęsłym miejscu na klapie.
No to sobie pooglądałem. Wnisoki takie, że nie widzę żadnej różnicy, hehe. Więc albo którąś klapę miałem wymienianą, albo jestem tak zajebiście spostrzegawczy...

Ostatnia edycja:
ok Panowie jeszcze szybkie pytanko odnosnie radia , bo znalazlem fajna gt ale niestety z tym panelem wraz z navi , a u mnie podstawa to usb w radiu , pytanie idzie to jakos przerobic ? tzn wyciagnac caly ten panel z oryginalnym radiem , dac zaslepke i na gore zamontowac zwykle radio samochodowe ?

Co do machlojek, partactwa i niekompetencji, nie są one bynajmniej tylko domeną ASO, opowiem teraz co usłyszałem ciekawego na ten temat; otóż pewna pani- posiadaczka Alfy GT ze skrzynią Selespeed, zleciła wymianę oleju w skrzyni w zaprzyjaźnionym, nieautoryzowanym tanim warsztacie, -uprzejmi warsztatowcy wymienili ten olej, po przystępnej cenie, szybko i sprawnie, -wszak nie jest to skomplikowana bardzo rzecz (każdy sobie życzy takich serwisów), wszystko pięknie, tylko taki mały szkopuł- wlali nie taki olej jak trzeba (ta Selespeed wymaga innego oleju niż zwykłe, normalne skrzynie- ale tego mili warsztatowcy niestety nie wiedzieli), w Alfie przestała działać skrzynia, pani przyjechała do ASO po ratunek, tam po zdiagnozowaniu ogromu szkód, poradzono jej by zwróciła się z reklamacją do tego warsztatu, który jej ten olej wymieniał, ale niestety, warsztat jej powiedział, że oni takich skrzyń nie naprawiają, a właściwie- w ogóle się nimi nie zajmują. Nie wiem jaki był dalszy ciąg tej historii, wiem tylko że taka skrzynia nie jest tania, jej naprawa (u tych którzy się znają) też.

Ostatnia edycja:
Jak wygram w totka i spełnię kolejne motoryzacyjne marzenie to bądź pewny, że odezwę się do Ciebie jako pierwszego, ale nie będzie to cena niska :)
Kupuj skarbonkę i już odkładaj :)
A mogłabyś zdradzić co to za motoryzacyjne marzenie? Ciekawe o czym motoryzacyjnym można tak marzyć jeżdżąc 3,2 Busso.

Jak wygram w totka i spełnię kolejne motoryzacyjne marzenie to bądź pewny, że odezwę się do Ciebie jako pierwszego, ale nie będzie to cena niska :)
Kupuj skarbonkę i już odkładaj :)
A mogłabyś zdradzić co to za motoryzacyjne marzenie? Ciekawe o czym motoryzacyjnym można tak marzyć jeżdżąc 3,2 Busso.

V8 z Maranello pewnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Może jednak się jeszcze zastanowisz:confused:

A jeśli nie... czy cena sprzedaży auta będzie bardziej zachodnia, czy bardziej polska?:)

wypośrodkowana, nie mam się nad czym zastanawiać bo przelałem już $$$ na inne auto a dwóch nie potrzebuję

A co to za ładne GT będzie do wzięcia?

GT wysmakowana w ogóle i w szczegółach + ksenony.

Osobiście jestem nieco zawiedziony, że AKURAT Opozycjonista sprzedaje swoje auto.
Niby nic mi do tego, ale jednak:(.

AR GT jest jak piękny, klasyczny garnitur: kupuje się jeden i ten sam do ślubu i do trumny:).

AR GT jest jak piękny, klasyczny garnitur: kupuje się jeden i ten sam do ślubu i do trumny:).
Ja wlasnie takiego szukam, w tym "tyleczku" GT jestem zakochany od czasu chyba pierwszego Need For Speeda. Teraz jak jest w moim zasiegu... Szukam czegos doinwestowanego i zadbanego, czym bede mogl sie opiekowac przez dlugie lata :)

niebawem do sprzedania... zmiana marki, inne auto w drodze
ponad 7 lat u mnie spędziła :)

Pokaż załącznik 233271

daj pw - bardzo mi się tęskni za gyty i chce ja znowu mieć!
159 idzie na sell

- - - Updated - - -

Marcin - kwote tylko podaj
opis auta jest mi zbędny

- - - Updated - - -
[MENTION=66302]opozycjonista[/MENTION]@ !!!!
kwota ?
daj pw

Amortyzatory
Powrót