Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Wiesz może i wielu z nas pozbyć by się chciało ale za ile o to jest pytanie ;)
Nikt nie odda przedlifta, w którego włożył kupę serca, kasy, służy mu ma co dzień i wie co ma, za skromne 10tyś.
Także lepiej poszukać czegoś co będzie dobrą bazą, tak mi się wydaje.

Ostatnia edycja:
W taki razie proszę się odzywać jak ktoś będzie chciał się pozbyć przedlifta :) obiecuje, że będę dbał najlepiej jak się da :)
Tylko jak dostaniesz jakąś oferte na PW to napisz nam chociaż od jakiego użytkownika ona jest. Bo są też tu tacy że mogą oferować swoje które nie są w najlepszym stanie a będą se wołać spore pieniądze.

Miałem kiedyś przyjemność usiąść w takiej 3.2, fajnie wygląda tak wszechobecna skóra, jednak po tych kilku latach użytkowania, widać już jakieś ślady zużycia po niej, a znając życie bardzo by mnie to martwiło. W zwyczajnych plastikowych boczkach, nie ma tego problemu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Rozrząd w tb jest najłatwiejszy ze wszystkich V6

Miałem kiedyś przyjemność usiąść w takiej 3.2, fajnie wygląda tak wszechobecna skóra, jednak po tych kilku latach użytkowania, widać już jakieś ślady zużycia po niej
Ale chwilę bo nie rozumiem. A czym 3,2 różni się od pozostałych 166? Chodzi Ci o collezione? Przecież normalnie to wszędzie były skóry na fotelach a ecoskóra na boczkach. Wyjątkiem była tapicerka czerwona i antracytowa. Ona miała też skórę na boczkach, tunelu itp.

Ta skóra, o której piszesz to kolor niebieski indygo i druga to czerwona. Obydwie za dopłatą.
Natomiast antracytowa to jest ta, którą nazywamy czarną, a naprawdę to bardzo ciemny grafit. Czarna była w 164. To tak na marginesie ;)

UWAGA !!! uwaga Panowie na Alfę z ogłoszenia poniżej. Była uderzona przodem, kiedyś miała Xenon a teraz jedynie przełącznik z nich został. Soczewka lewa leży na najniższym poziomie, a koleś zostawił na włączonych albo sam włącza lampy jak oglądający są w kabinie, żeby nie było widać ze nie ma poziomowania. Na zdjęciach widać ze żarówki świecą na żółto ;)
Dodatkowo kończy się sprzęgło i wywalone są poduchy silnika, przez co telepie motorem nawet przy zamknięciu dzrwi i coś piszczy przy niskich prędkościach w zawieszeniu, a być może przez te luzy na poduchach motoru.
Dodatkowo zderzak połapany na wkręty, plastiki pod maską również, jak i nadproża plastikowe na zewnątrz.
Strasznie dużo dołków i wgnieceń, plastiki w środku się kleją.. Podłoga ma wiele nalotów rdzy, tłumiki takie sobie..
Na domiar złego na końcu oględzin padł przewód hamulcowy ;)
Potwierdza się to, że poniżej 10 tyś. nie ma co szukać ładnej 166-ki.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-166-2-4jtd-140km-2002r-full-skora-xenon-polecam-ID6ybpDL.html

Wow! Ja też nie. Ale może to nie fabryczne. Ponieważ skóra powinna też być na wszystkich boczkach. A jest tylko na desce i jeszcze nie pasuje odcieniem.

Ja już raz taką widziałem, widziałem też szarą obszywaną (też sama decha, bez boczków). Myślę, że była poprostu taka opcja do wyboru i nie ma to nic wspólnego z wersją colezione.

dokładnie w colezione są też inaczej obszyte fotele.

To że nie jest colezione to wiem. Ale jeżeli to było fabrycznie to kto kupował takie gówno że deska kolorem różniła się od boczków? Ja widziałem kilka razy aukcję ze skórzanym kokpitem ale nigdy z samą deską. Przecież to w ogóle nie pasuje z drzwiami......

Fakt kolor nie pasuje ale skóra nie czyszczona/konserwowana w odpowiedni sposób i w dodatku jasna to może zmienić kolor na inny :) szycie kokpitu wygląda jak oryginał ciekawe czy tak opuściła salon.

Sugerujesz że w opcji zakupu nówki z salonu była możliwość zamówienai obszytej deski ale bez boczków? Albo samych boczków? Wątpliwe....
Jeżeli chodzi o jakość obszycia to te mizerne zdjęcia o niczym nie świadczą. Podział skóry i szycie nie jest widzimisię producenta (zazwyczaj) tylko technologią. Jak oglądałem colezione to przyglądałem się dokładnie szwom i są one po prostu wszędzie tam gdzie muszą być a nie dla bajeru. Dlatego wydaje mi się że obszycie na zamówienie wyglądałoby tak samo. A może deska przełożona z innego rozgrabionego egzemplarza? Ktoś już raz dawał link (chyba alfa.kris) do samej wyciągniętej deski rozdzielczej w skórze.

AR 156 jest spoko tylko o wiele mniejsza, a to jest troszkę dla mnie problem choć może kombi rozwiązałoby problem. O 156 nie ma już tak wielu pochlebnych opinii jak o 166 i to mnie troszkę martwi, a 2.4 jtd trudniej trafić.
Nie wiem jak 166, ale nie bierz 156. Głośne, trzęsące się pudełko (bo nawet nie pudło). Poza tym w tym samochodzie funkcja podąża za formą, czego skutkiem jest beznadziejna ergonomia. Nie polecam.

To po co kupiłeś alfę? Alfa nie jest od tego. Szukasz ergonomii to sobie kup vw T4. Nawet w 159 dupy nie urywa. Np fajnie że jest lodówka w podłokietniku. Ale co z tego jak prawie żaden napój się tam nie zmieści :lol: ale i tak mam to gdzieś bo w 166 nie ma żadnego uchwytu na napoje.

- - - Updated - - -

Ooo! To dokładnie tą kiedyś Krzysiek podlinkował. Czyli nadal się jeleń nie znalazł :sarcastic:

oo i jest szara też :P co do wersji collezione czy nie była ona dostępna dopiero w końcówce produkcji a wcześniej może można było zamówić tylko deskę rozdzielcza w skórze tego nie wiem tylko moje domysły.

może można było zamówić tylko deskę rozdzielcza w skórze tego nie wiem tylko moje domysły.
To bys już musiał zapytac kogos kto kupił takie auto w salonie lub je chociaz oglądał - czyl 0 osób z forum podejrzewam. Większość ludzi z forum ma swoje 166 od Ahmeda z Berlina wiec niwiele Ci powiemy:beer:
Po tylu latach to juz tyle wydumek po drogach jezdzi , że nie dojdziesz z tym wyposażeniem do ładu i składu. Każdy zawsze coś od siebie dołoży i sie potem pojawiaja na alegro wnętrza z czarnymi skóami i szarymi boczkami, albo JTD z logo super ( jak moja:sarcastic:) Także z tymi skórzanymi kokpitami może być podobnie.itp itd

Amortyzatory
Powrót