Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Nie wiedziałem że skrzynia z Benzyn V6 różni się od tej z 2.4 JTD, rozumiem że ten automat z V6 jest lepiej dopracowany?
Zastanawia mnie jedno, bo mój znajomy ma Audi A6 2005 rok 3.0 TDI Aut. i jego skrzynia wytrzymała bez remontu 300 tyś ale to pewnie zasługa tego że jeździł tylko w trasach. Do czego zmierzam, zregenerował tą skrzynie ale mechanik powiedział że wytrzyma z 100 tyś. I faktycznie 105 tyś przejechał i znowu padła... Moje pytanie dotyczy czy ktoś z was już regenerował tą skrzynie i wytrzymała więcej niż 100 tyś, czy już po prostu trzeba co około kolejne 100 tyś naprawiać.
Wracając do odpowiedzi, nie mam za ciężkiej nogi, chociaż wiadomo przy wyprzedzaniu lubię szybko wykonać ten manewr..
marek230482 - ile kosztuje wymiana oleju w takie skrzyni, sam olej się wymienia czy jeszcze coś dodatkowo? (przepraszam za takie "durne pytania" ale jestem w temacie automatów bardzo zielony)
dareme89 - bardzo dziękuję za podpowiedź jak należy przetestować taką skrzynie, cenne uwagi
ps. Nie sądziłem, że dostanę tak szybko odpowiedzi

widać, że jak kupię AR będzie się z kim podzielić wrażeniami jak i spytać o pomoc. Dobre Forum