Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Godne uwagi 166 chodzą powyżej 10 tyś pln,,, Jeżeli znalazleś rarytasa za 6 tyś to powodzenia... kolega pampik ma na handel dizla pewnego za rozsądne pieniądze...

dzięki :d a no przyszedł czas na rozstanie ale tylko z modelem bo w marce oczywiście zostanę :)
sorrki za OT ale nasz kraj to dziwny kraj. Lepiej chyba napisać w ogłoszeniu że auto jest igła nic nie trzeba robić w sumie to w salonie takich nie mają cofnąć licznik na 140 tysi i wciskać ludziom kity. Prawda w Polsce się nie sprzedaje... heh. Ktoś kupi a później są posty siema jestem nowy i auto mi nie jeździ i wszystko stuka po 3 tys km. ale miałem super okazję za 6 wyhaczyłem heh :)

- - - Updated - - -

no to się pochwal :) jak już kupisz w odpowiednim dziele oczywiście :)

Na co zwrócić uwagę... dział 166 pęka w szwach od informacji wystarczy zajrzeć. Ktoś dobrze napisał że na sprzedawcę. Handlarzyków dzisiaj pełno, ludzi którzy podchodzą do handlu z pasją jak na lekarstwo.

NApisz coś więcej pampik o swoich planach bo miała być królowa po liftingu a teraz coś czytałem o 159:)

tak miała być królowa po lifcie. Firma od której mam tą 166 sprzedawała tą która kupiła po mojej. ( 2005 r 2.4 JTD 150 km czyli ostatnie 10V 188 tys przebiegu) chcieli za nią 15 tysięcy. Ale ....... gadałem z gościem który nią jeździł.... no i widziałem. Ogólnie ładna ale stan techniczny w skali na 10 oceniam na 2. Drugie 15 trzeba włożyć. Turbina kaput pompa CR kaput zawias przód tył masakra i pare innych. Więc po prostu nie chciało mi się w to bawić. Autem jeździli wszyscy i każdy kiedy chciał i nikt nie dbał. A stało sie tak dlatego że prezes zapragnął Thesisa i 166 popadło w niełaskę.

A teraz fakty czyli mój wujas który po przejechaniu się 166 kupił sobie 159 sprzedaje ją. Auto z 2007 czy 8 roku 1.9 JTDm 16V. Przebieg ok 160 tysi. Kupił ją rok temu za 39 plus opłaty itd itp. Zaraz po kupnie wymieniłem w niej rozrząd hamulce przód tył kupił nowe opony na lato i coś przy zawiasie. Na zimę drugi komplet felg alu z oponami. Od tamtej pory tylko klima nabita i odgrzybiona. Auto bardzo zadbane stoi dosłownie 20 m od mojego domu w jego garażu :) i sprzeda mi je za 30 tyś zł ze wszystkim. CO nie brał byś ?

Dlatego sprzedaję swoja pomimo sporych nakładów finansowych jakie w nią włożyłem - po prostu nie planowałem jej zmiany. Co do mojego to idealny nie jest ale wart tych 11. Ktos kto włożył już parę gorszy po kupnie wie co pisze. A 159 po prostu szkoda żeby poszło w obce łapy :) i te 150 kucy kt po interwencji cinka robi sie 180 :d :d :d

ja po zakupie wymieniłem komplet sprzęgła, termostat, przegub wewnętrzny te elementy częsta sa zużyte

Dobra kupilem :d Tylko drazki do wymiany bo na koleinach ciaga . Wszystko reszta sprawne. A, i jeszcze cos. Tez macie takie ciemne swiatla mijania? Bo jak jade w nocy to ni hu**a nie widac.

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk

hehehe bolączka 166. Ja u siebie przerobiłem światła na bixenon. Ciebie czeka wyciąganie zderzaka wymontowanie lamp i odesłanie do regeneracji. Mozesz też rozebrac lampy ( jest intrukcja na forum) i wysłac same odbłyśniki ( chyba 30 zł sztuka) ale dużo z tym roboty i cięzko sie rozkleja lampy. Jak dasz całe to masz na całe lapy gwarancje. Sa odpowiednio wyczyszczone różnymi odczynnikami itd itp. Ale nawet po regeneracji nie będzie szału. Póxniej możesz dac mocniejsze żarówki albo hidy ale to znowu spryskiwacze itd... tematów było milion

Ostatnia edycja:
Przed odesłaniem lamp proponuję wymianę żarówek. Ja założyłem Osram nightbreaker i da się w nocy jechać, nie jest tak źle.

Pierwsza wygląda fajnie druga to złom , źle poskładana i jak mocno walona że ktoś to zrobił (maska z błotnikiem nie patrzą na siebie (1 zdjęcie), brak śrubek w błotniku i plastiki pod maską z przed liftowej).

że ktoś przerobił przód na poliftowy to od razu złom?

Koledzy a xenony w 166 dają radę dobrze oświetlić drogę nocą? Bo piszecie że zwykłe lampy świecą słabo. Chcę kupić 2.4 JTD w białych skórach i xenonami na szczęście (mam nadzieję że na szczęscie) :)

Koledzy a xenony w 166 dają radę dobrze oświetlić drogę nocą? Bo piszecie że zwykłe lampy świecą słabo. Chcę kupić 2.4 JTD w białych skórach i xenonami na szczęście (mam nadzieję że na szczęscie)

Dają radę, tylko muszą być sprawne tzn. działające czujniki poziomowania na wahaczach (nie połamane), prawidłowo wpięte silniczki regulacji przy lampach i prawdopodobnie będziesz miał odbłysniki w lampach do regeneracji (tak na 90%;))

Taki urok używanych samochodów :) najładniej to one świeciły jak auto z salonu wyjechało. Ale z doświadczenia wiem że xenon zawsze lepiej doświetla niż zwykła żarówki.

no niestety w 166 światła to bolączka. Ja długo nie wytrzymałem jeździć w ciemnościach i przerobiłem lampy na biskenon.

no niestety w 166 światła to bolączka. Ja długo nie wytrzymałem jeździć w ciemnościach i przerobiłem lampy na biskenon.

moje fabryczne xenony super swieca i szczerze mowiac to az bylem zdziwiony po zakupie, ze tak moga dawac rade, moze faktycznie jest problem jak sie montuje samemu xenony. w przyszlosci mam zamiar zrobic face lifta bo swiatla przedliftowe wygladaja bardzo smutno.

Kupno alfy 2,4 jtd podpowiedi prosze

Witam, mam do kupienia alfe 166 2,4jtd za 3,500zl nie ma przegladu i wlasciciel mowi, ze czasem zadymi mocno ale ma moc i idzie jechac. Blacha podobno zdrowa zawieszenie te jeszcze jej nie ogladalem i ma pelen wypas aby bez skory. Powiedzcie mi co to moze byc? Zmieszcze sie z naprawa max 4tys. Przeglad jak wyszedl a bedzie sprawna zrobic nie jest problemem, nie? Na co zwracac uwage podpowiedzcie mi. Pozdrawiami dzieki.

Witam, mam do kupienia alfe 166 2,4jtd za 3,500zl :sarcastic:

nie ma przegladu :sarcastic:

i wlasciciel mowi, ze czasem zadymi mocno ale ma moc i idzie jechac. :sarcastic:

Blacha podobno zdrowa zawieszenie tez :sarcastic:

jeszcze jej nie ogladalem i ma pelen wypas aby bez skory. :sarcastic:

Powiedzcie mi co to moze byc? :sarcastic:

Zmieszcze sie z naprawa max 4tys. :sarcastic:

166 za 3.500 i do tego 2.4 jtd to nie może być auto sprawne i dobre

nie ma przeglądu ? ciekawe dla czego właściciel nie zrobi takiej pierdoły

właściciel mówi .. - chce się pozbyć szrota to mówi pierdoły jak każdy sprzedający ( może też mówić że jest super nówka prawie i też byś napisał że "właściciel mówi ..."

" blacha i zawiecha podobno " --- patrz punkt powyżej ( podobno krowy latają ale czy ktoś to widział ? )

" jeszcze nie oglądałem " - z niecierpliwością czekam na wnioski po oględzinach tegoż cuda full wypas zdrowego za 3500zł

"co to może być ? " - powróżyć możemy...

"naprawa za 4 " ? --- a wiadomo co jest do naprawy żeby szacować koszty ?

- - - Updated - - -

wybacz - ale inaczej odpisać nie potrafiłem

Ostatnia edycja:
. Jak masz za dużo pieniędzy to sobie kup i naprawiaj, albo popchnij ja na czesci bo to musi byc straszna kupa gówna.. Za 3 tys to nawet 156 nie kupisz zdatnej do jazdy.

Amortyzatory
Powrót