• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Przymierzam się do praktycznego auta na co dzień i na zimę więc oglądam spidery :D

polski salon raczej gwarantują bezproblemową jazdę przez jeszcze długi czas. A cena jak to cena - będzie tylko rosnąć.
Z mojego doświadczenia Alfa z polskiego salonu i od "fana marki" zwiastuje raczej ukryte problemy.
Na zdjęciach jest ładna, to fakt. Szkoda tylko, że do tego modelu ciężko dorwać części eksploatacyjne. :((

Z mojego doświadczenia Alfa z polskiego salonu i od "fana marki" zwiastuje raczej ukryte problemy.
Na zdjęciach jest ładna, to fakt. Szkoda tylko, że do tego modelu ciężko dorwać części eksploatacyjne. :((

Niby tak, niby nie. Osobiście uważam że przy 2.0 tb przebieg ma olbrzymie znaczenie a tutaj jest on mały. Widziałem jeszcze jedną na żywo z PL salonu i była w kosmicznie świetnym stanie, dlatego uważam że ten zakup jest warty swojej ceny. Może wydawać się to dużo na PL warunki ale warto tylko zobaczyć na autoscout24 jakie są ceny i stan takiego 2.0 tb. Moim zdaniem warto - zwłaszcza z takim wyposażeniem.

Niby tak, niby nie. Osobiście uważam że przy 2.0 tb przebieg ma olbrzymie znaczenie a tutaj jest on mały. Widziałem jeszcze jedną na żywo z PL salonu i była w kosmicznie świetnym stanie, dlatego uważam że ten zakup jest warty swojej ceny. Może wydawać się to dużo na PL warunki ale warto tylko zobaczyć na autoscout24 jakie są ceny i stan takiego 2.0 tb. Moim zdaniem warto - zwłaszcza z takim wyposażeniem.

Witam Kolegów :) przymierzam się do kupna gtv i też natrafiłem na te ogłoszenie z OtoMoto. Czy ktoś wie cokolwiek więcej o tym aucie niż to co napisał sprzedający i co można znaleźć w raporcie gov z nr vin etc. ? Zastanawiajacy jest fakt że bodajże od 2014 czy 15 zrobiła ta alfa jedynie 4000km i zmieniła chyba 3 x właściciela (ogółem już pięciu) autko trochę kosztuje ale wygląda nie powiem dobrze. Będę wdzięczny za wskazówki

Witam Kolegów :) przymierzam się do kupna gtv i też natrafiłem na te ogłoszenie z OtoMoto. Czy ktoś wie cokolwiek więcej o tym aucie niż to co napisał sprzedający i co można znaleźć w raporcie gov z nr vin etc. ? Zastanawiajacy jest fakt że bodajże od 2014 czy 15 zrobiła ta alfa jedynie 4000km i zmieniła chyba 3 x właściciela (ogółem już pięciu) autko trochę kosztuje ale wygląda nie powiem dobrze. Będę wdzięczny za wskazówki

właścicielami bym się nie przejmował. Jedna co ją oglądałem miała ich 8miu a była naprawde fajnie utrzymana :P

Poszła tak szybko, że baba się nie zorientowała, że mogła wziąć 2 x więcej :)

Witam, jako kolejny z licznych, przymierzam sie do zakupu spidera, w wersji po pierwszym lifcie, 2.0 TS.
Ma to byc dla mnie 3-cie auto w rodzinie na letnie przejażdżki, spełnienie marzenia o young / oldtimerze, jako ze miałby ze mną już zostać po wsze czasy.
Nie interesują mnie okazje cenowe, auta po modyfikacjach i projekty do restauracji - chce znaleźć auto z 1 reki, w idealnym stanie, 100% fabryczne.

Nie oznacza to ze mam zamiar przepłacać -> znalazłem interesujący mnie egzemplarz w Niemczech, wystawiony jest za nieco ponad 8tys EUR.
Czy taka cena, za niemal idealny egzemplarz, z pełną historia, z pierwszej reki itd jest uzasadniona?

Za ile sprzedają się idealne auta alfaholikow z forum?

dzieki za pomoc!

Jasne, ale ja nie o to pytam.
Auto bede ogladal w niedziele, wiec sie okaze.
Pytam czy 8tys eur za idealne auto to sensowna cena wg. waszego doswiadczenia czy nie :)
Z gory dziekuje!

Zasadnicze pytanie : co rozumiesz przez "idealne auto"?
Fakt, iż jest to egzemplarz z 1 reki, 100% fabryczny, nie oznacza że po 20 latach nie będzie wymagał żadnych napraw, inwestycji itd..

Jeśli chodzi o mnie, to przy klasykach nie ma moim zdaniem mowy o sensownej cenie, wszystko zależy od stanu, oryginalności auta - tu limit może być naprawdę wysoki.

Przez idealny rozumiem taki ktory w momencie zakupu nie wymaga żadnej naprawy / korekty i moze wziąć z biegu udzial w konkursie youngtimerow.

Przez idealny rozumiem taki ktory w momencie zakupu nie wymaga żadnej naprawy / korekty i moze wziąć z biegu udzial w konkursie youngtimerow.

Obawiam się że w takim razie 8 tys euro to za mało, poza tym ciężko będzie Ci znaleźć egzemplarz nie wymagający żadnej naprawy/korekty gdyż zazwyczaj takich egzemplarzy właściciele którzy doprowadzali je przez lata do stanu "idealnego" nie sprzedają - takie jest moje zdanie.

Amortyzatory
Powrót