• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Obawiam się że w takim razie 8 tys euro to za mało, poza tym ciężko będzie Ci znaleźć egzemplarz nie wymagający żadnej naprawy/korekty gdyż zazwyczaj takich egzemplarzy właściciele którzy doprowadzali je przez lata do stanu "idealnego" nie sprzedają - takie jest moje zdanie.

W Polsce będzie ci cięzko coś znaleźć. Generalnie musisz jeździć i oglądać - ja widziałem z 10 egzemplarzy w Pl i dla mnie był to meksyk. Niekiedy egzemplarz za 20k był gorszy od tego za 6k. Twoje wymagania jednak są mocno z kosmosu - bo to jest szukanie nowego auta które ma 20 lat.
Moja rada tak - jeździj i oglądaj jak najwięcej w okolicy a potem jak coś ci się spodoba na fotkach to bedziesz miał jakieś porównanie. Przy budżecie 8-10k euro znajdziesz na pewno jakąś fajną ofertę, ale salonówki bym się nie spodziewał. Przy takim wieku auta na pewno będzie coś do roboty - ale na wystawę youngtimerów spokojnie budżet starczy.

https://www.autoscout24.pl/oferta/a...4d1971-72fc-b32f-e053-e350040af309?cldtidx=12

https://www.autoscout24.pl/oferta/a...368196c-43b5-7f7b-e053-e350040ac897?cldtidx=3
- tu masz "ideał". Który ma pewnie piękny lakier ale z racji niskiego przebiegu bedzie pewnie cały do remontu :D

https://www.autoscout24.pl/oferta/a...193016a-52af-8c40-e053-e350040a1cd7?cldtidx=5

Ostatnia edycja:
Witam i dziękuje bardzo za rady!
Zabawne ze podales akurat te auta w linkach - wlasnie zdecydowalem sie na zakup tego pierwszego, ogladalem go wczoraj :)
Ogolnie alfa jest po prostu bez zarzutu. Moglem obejrzec od spodu, wyglada na prawde niemal jak jak nowa, srodek tez utrzymany lepiej niz niejedno auto 2-3 letnie, wszystko dziala i to tak jak powinno. Wszystko suche, silnik chodzi pieknie, zawieszenie bez jakichkolwiek stukow czy luzow, biegi chodza gladziutko.

Z pierwszej reki, od goscia ktory ma 6 innych aut i wlasnie kupil nowa Corvette wiec ktores musialo zwolnic miejsce.
Przeglady co roku, wszystko wymieniane na biezaco, az sie nie chce wierzyc.

Ogolnie strasznie sie ciesze ze na nia trafilem, bo wszystko inne co widzialem nawet nie zblizalo sie stanem.
Kolor co prawda nie wymarzony, ale ok, nie wszystko da sie miec.

Wrzuce fotki w odpowiednim miejscu gdy ja odbiore.

Witam i dziękuje bardzo za rady!
Zabawne ze podales akurat te auta w linkach - wlasnie zdecydowalem sie na zakup tego pierwszego, ogladalem go wczoraj :)
Ogolnie alfa jest po prostu bez zarzutu. Moglem obejrzec od spodu, wyglada na prawde niemal jak jak nowa, srodek tez utrzymany lepiej niz niejedno auto 2-3 letnie, wszystko dziala i to tak jak powinno. Wszystko suche, silnik chodzi pieknie, zawieszenie bez jakichkolwiek stukow czy luzow, biegi chodza gladziutko.

Z pierwszej reki, od goscia ktory ma 6 innych aut i wlasnie kupil nowa Corvette wiec ktores musialo zwolnic miejsce.
Przeglady co roku, wszystko wymieniane na biezaco, az sie nie chce wierzyc.

Ogolnie strasznie sie ciesze ze na nia trafilem, bo wszystko inne co widzialem nawet nie zblizalo sie stanem.
Kolor co prawda nie wymarzony, ale ok, nie wszystko da sie miec.

Wrzuce fotki w odpowiednim miejscu gdy ja odbiore.

Gratulacje!
Ten kolor jest BOSKI! :D

Najwyżej przemalujesz; -)
A tak poważnie to witamy w gronie fanatyka :)

Haha, czerwony to jak dla mnie idealny kolor dla kazdej alfy, ale nie bede narzekal bo i tak jestem mega podekscytowany - zobaczymy jak to bedzie dalej hahaha
Ten kolor to zolty metallic, mozna powiedziec ze zloty nawet, to nie jest taki ostry zolty.

Dzieki za przywitanie, mam nadzieje zostac na zawsze w gronie wlascicieli.

Zdecydowanie najlepszy kolor dla spidera, żółty to jest to!!! Nawet w 145 którą miałem robił robotę i tylko takiego szukałem.
Ogromne gratulacje - sam czasem myślę o takim żółtym spiderze. Może do zobaczenia gdzieś na jakimś ogólnopolskim zlocie. Pozdrawiam!

Chłopie, żółty Spider to najładniejszy Spider. Oczojebny na maxa i o to chodzi w tym aucie!

Zdecydowanie najlepszy kolor dla spidera, żółty to jest to!!! Nawet w 145 którą miałem robił robotę i tylko takiego szukałem.
Ogromne gratulacje - sam czasem myślę o takim żółtym spiderze. Może do zobaczenia gdzieś na jakimś ogólnopolskim zlocie. Pozdrawiam!

Ale ten żółty spider zawrócił nam w głowach :) Chyba to już ten czas, by też pomyśleć o swoim :) Pozdrawiam!

sprzedajemy.pl/alfa-romeo-gtv-bezwypadkowa-oryginalny-stan-solec-kujawski-2-6bea9f-nr56941345

czy ktoś kojarzy ten egzemplarz?

Z racji braku możliwości pisania w temacie "kupię", ponawiam: poszukuję zadbanego GTV bez gazu. Jeśli ktoś ma jakiś egzemplarz na sprzedaż, a jeszcze nie zdecydował się na opublikowanie oferty na którymś z portali ogłoszeniowych to zapraszam na PRIV.

Kurcze, jak porownac do cen w Niemczech to mega atrakcyjnie!

Panowie, juz oficjalnie moge powiedziec ze jestem wlascicielem mojego wymarzonego Spidra 2.0TS, r. 1999. Niemiec moze nie plakal jak sprzedawal, ale byl serio wzruszony ze mu ktos ja zabiera po niemal 20 latach, godzine pokazywal mi kazdy zakamarek samochodu i dostalem caly segregator z m.in oryginalnymi prospektami, cennikiem, faktura zakupu (56.700 DM) no i wszystkie przeglady / wymiany udokumentowane szczegolowo.
W komplecie jeszcze "pokrowiec" na auto szyty na miare.

Pierwsze kilometry bajka i oby tak pozostalo :)

Zaloze watek w odpowiednim miejscu by ja zaprezentowac.

Amortyzatory
Powrót