• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Czyli rdza od progów + bąble =nie brać ..reszta była by do ogarnięcia

Hmm, jak za Spidera 3.0 Ph 2 ze sprawnym motorem to cena dość atrakcyjna... :rolleyes:

Ta czerwona stała jeszcze niedawno sprowadzona za 3500 zł netto.
Poza tym nie wygląda źle, biorąc poprawkę na typowe płowienie lakieru rosso.
ASR oczywiście nie było w tym roczniku.

Na początku witam wszystkich.

Interesuję się zakupem modelu GTV i wpadł mi w oko egzemplarz o którym mowa poniżej.

Ta czerwona stała jeszcze niedawno sprowadzona za 3500 zł netto.
Poza tym nie wygląda źle, biorąc poprawkę na typowe płowienie lakieru rosso.
rozumiem, że mowa tu o przednim zderzaku? To pierwsze co rzuciło mi się w oczy, wygląda jakby lakier był źle dobrany do reszty karoserii. To typowa przypadłość?

Ktoś może oglądał ten egzemplarz i ma jakiś dodatkowe informacje, którymi się podzieli na forum?

Z racji braku możliwości napisania posta w dziale kupię dodam tutaj, iż interesuję się zakupem GTVki, jeśli ktoś ma ten model na sprzedaż to zapraszam do kontaktu ze mną, szczególnie jeśli egzemplarz nie jest wystawiony na otomoto/olx.

płowieje cały lakier (po pewnym czasie robi się różowy), a najszybciej płowieją plastiki. Nawet w nowszych modelach (np. Mito) tak się dzieje.

rozumiem, że mowa tu o przednim zderzaku? To pierwsze co rzuciło mi się w oczy, wygląda jakby lakier był źle dobrany do reszty karoserii. To typowa przypadłość?
Przednim zderzaku, lusterkach... Auto jest nawoskowane, więc ciężko ocenić dokładnie.

Z racji braku możliwości napisania posta w dziale kupię dodam tutaj, iż interesuję się zakupem GTVki, jeśli ktoś ma ten model na sprzedaż to zapraszam do kontaktu ze mną, szczególnie jeśli egzemplarz nie jest wystawiony na otomoto/olx.

Napisz wprost, ile jesteś w stanie przeznaczyć na zakup. To są takie auta, że niektórzy latami zbierają się za wystawienie ogłoszenia bijąc się z myślami. Określona kwota może niektórym ułatwić decyzję, a obu stronom zaoszczędzić czasu.

Napisz wprost, ile jesteś w stanie przeznaczyć na zakup. To są takie auta, że niektórzy latami zbierają się za wystawienie ogłoszenia bijąc się z myślami. Określona kwota może niektórym ułatwić decyzję, a obu stronom zaoszczędzić czasu.

Powiedzmy, że limit jest taki, żeby nie zacząć się zastanawiać nad zakupem Brery ;-) tak na poważnie to auto ma służyć jako daily i ciężko ustalać jakikolwiek limit kwotowy, kiedy przeciętna cena tego modelu to kilka tysięcy złotych, a ewentualny koszty napraw z łatwością mogą przekroczyć kwotę zakupu. Jeśli samochód jest regularnie serwisowany i są na to dowody oraz nie wymaga wkładu to zdaję sobie sprawę, że w grę wchodzą kwoty rzędu 10k+ i jestem gotowy tyle zapłacić.

olx. pl/oferta/alfa-romeo-gtv-CID5-IDtMbyN.html#650613fe12

Ktoś wypowie się na temat tej? była już gdzieś widziana?

[MENTION=79945]NowyGTV[/MENTION], jeśli szukasz TS to racja ale jeśli V6 to żeby coś sensownego kupić musisz na stół położyć minimum 10k.

Ostatnia edycja:
[MENTION=79945]NowyGTV[/MENTION], jeśli szukasz TS to racja ale jeśli V6 to żeby coś sensownego kupić musisz na stół położyć minimum 10k.

Tak, szukam TSa, bo auto ma służyć do jazdy codziennej, nie drenując jednocześnie mojego portfela z pieniędzy na paliwo. Najlepiej czerwonego, phase 1/2, ze skórzanym środkiem i szyberdachem, ale wiadomo, że na rynku wtórnym nie ma wyboru jak w salonie. Priorytetem jest nienaganny stan techniczny.

Czy to auto jest znane forumowiczom: olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-ts-pininfarina-rosso-CID5-IDwc7nw.html#6d2be22609 ? Na zdjęciach wygląda przyzwoicie.

Kolejna porcja sympatycznych ofert:
Ktos pojeździł sobie sezon i sprzedaje, ale wydaje mi się że oferta ciągle jest mega fajna :) Polski salon i niski przebieg sugerują że nie ma co sie bać 2.0 Tb.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Do dopieszczenia :)
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Od nas z grupy, tristary paskudne ale kolorek jest wypas :D

Ostatnia edycja:
Toddlockwood, widzę że mimo zakupu wymarzonej fury nadal śledzisz rynek i podgrzewasz temat :D

Ta 2.0TB wygląda interesująco ale właściciel ją konkretnie wycenił.
Spider z bananowym wnętrzem też przykuł moją uwagę. Tylko czemu wszystkie ciekawe oferty są na drugim końcu Polski :/

Ostatnia edycja:
Przeglądam bo jest to zwyczajnie ciekawe i da sie to łatwo śledzić :P Zresztą mam ciagle zapisane karty w przeglądarce także klik i jestem :D.
2.0 Tb wydaje sie niezłą ofertą a niski przebieg + polski salon raczej gwarantują bezproblemową jazdę przez jeszcze długi czas. A cena jak to cena - będzie tylko rosnąć.
Spider z bananowym wnętrzem był chyba oglądany przez [MENTION=27756]supa_adam[/MENTION] o ile sie nie mylę?

Ostatnia edycja:
Todd tak długo szukał swojej fury, że jakoś mu dziwnie, że już nie musi, więc dalej przegląda ;)

Amortyzatory
Powrót