[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Witam wszystkich,

Panowie mam pytanie zna ktoś, lub widział auto z tego ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-spider-alfa-romeo-spider-916-lusso-momo-blue-ID6yYRdl.html
ewentualnie:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-spider-kabriolet-w-bardzo-dobrym-stanie-ID6yYWmB.html

lub ktoś z forumowiczów przymierza się do sprzedania swojej belli 2.0TS

Oba mi się podobają, ale opcja 1 bardziej:)

- - - Updated - - -

Kevio, ciekawy Twój wpis...

Z mojej skromnej strony powiem, że osobiście mało mnie interesuje komercyjne podejście do motoryzacji.
Tzn. kolekcjonerska jakość auta - tak, ale patrzenie na auto jako lokata kapitału, czy oczekiwanie wzrostu cen, jakby decydowały one o randze auta pośród innych - zdecydowanie nie.

Chodzi po prostu o przedmiot pozytywnej pasji.

Bardzo lubię moją 155, i tyle.
Bardzo podoba mi się Gtv, i tyle.

Ceny rynkowe interesują mnie w tym sensie, że decydują o tym, czy stać mnie na zakup auta i jego utrzymanie.

He,he, zakochany w alfie od 156....i właśnie dziś taką nabyłem. Niestety o wiele młodsza włoszka odejdzie z mojego garażu.
I powiem tak, inwestycja na przyszłość i radość na teraz.
Jak wyjdzie zobaczymy:)

Panowie mam pytanie zna ktoś, lub widział auto z tego ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-spider-alfa-romeo-spider-916-lusso-momo-blue-ID6yYRdl.html
Widziałem ją na ostatniej Forzy. Żadnego druciarstwa, a z drugiej strony żadnych fajerwerków także - nie stwierdziłem. Już wtedy była na sprzedaż.
"Blue Style" to nie żadna limitowana wersja, a jedynie wersja kolorystyczna deski rozdzielczej wprowadzona w 1998r.

Widziałem ją na ostatniej Forzy. Żadnego druciarstwa, a z drugiej strony żadnych fajerwerków także - nie stwierdziłem. Już wtedy była na sprzedaż.
"Blue Style" to nie żadna limitowana wersja, a jedynie wersja kolorystyczna deski rozdzielczej wprowadzona w 1998r.

supabache - dziekuje za infromację

Wydaje mi się, że ona sprzedała się po Forza Italia.
Byłem nią zainteresowany, ale właściciel powiedział, że jest już zarezerwowana.
Chociaż przez rok cena urosła; właściciel mówił, że sprzeda ją ciut poniżej 10 tyś zł.

Teraz sprzedaje już nie ten sam właściciel, tylko kolejny.
Zresztą z ramkami forum, więc może coś więcej tutaj powie.

Aaa, faktycznie, tablice zmieniły się z EL na PLE :)
Zasugerowałem się tym tekstem z "Blue Style".

Uuu jak gość chce za nią 4 tys to albo ma tydzień na jej sprzedaż, albo to mina wymagająca 25 tys. inwestycji żeby to jako tako jeździło

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Uuu jak gość chce za nią 4 tys to albo ma tydzień na jej sprzedaż, albo to mina wymagająca 25 tys. inwestycji żeby to jako tako jeździło

Oj nie koniecznie, ja Spiderka też tanio kupiłem, fakt prawie tyle co napisałeś zainwestuje, ale że to jest złom to nie powiem, hehe.

No czyli czy nazwiemy to miną, złomem czy okazją, fakt pozostaje taki, że kupisz auto za 4 tys i wkładasz w niego 5-6 razy tyle żeby był w akceptowalnym stanie, czyli finalnie wykładasz na auto prawie 30 tys. zł :-P

Gadałem z właścicielem - jest tam do zrobienia((łożysko przód, wyciek pod deklem silnika, tuleja tył, korektor hamowania - no chyba że już są zrobione) ale nie licz że ktoś ją oglądał. Z tegop co pamietam przez cały miesiac dzwoniła do niego aż 1 osoba, a sam właściciel stwierdza że Gtv jest samochodem "niesprzedawalnym". Moim zdaniem jak ktoś szuka gtv ph1 to jest to obecnie najlepsza okazja na rynku. Najlepiej samemu pojechać zobaczyć, sprawdzić i kupić :D

Ostatnia edycja:
To chyba ja jestem wyjątkiem, zdecydowanie Ph3 na pierwszym miejscu, ale gdybym kupował drugi egzemplarz, to właśnie jak najstarszą Ph1.

Póki co, na razie spotkałem 1 osobę, której przedliftowe wnętrze podoba się bardziej od poliftowego :)

Poza innym wnętrzem w Ph1 jest też lepsze trzymanie foteli oraz gaz na lince co daje niespotykany już efekt "dzikosci".
Ps. Mogę być nieobiektywny bo mam Ph1:)

W przypadku V6 tak. W przypadku TS-a elektroniczna przepustnica wjechała dopiero w 2000r. :)

A z tymi fotelami to ciekawa uwaga, zwłaszcza że to trzymanie boczne poliftowych jest żadne. W ogóle te fotele dużo lepiej wyglądają niż się na nich siedzi. Raz przesiadłem się ze swojej do GT ze skórami, aż nie chciałem wysiadać ;)

Amortyzatory
Powrót