• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Nie jeździłem 2.0 tb w Gtv, więc bezpośredniego porównania nie mam, ale wiem że:
- mało która TB trzyma fabryczną moc, większość w ogłoszeniach myślę że ma mocy bliżej 2.0 TS-a niż 3.0 (piszę to z pełną powagą)

Na prawdę aż taki problem w 2.0 TB jest z trzymaniem mocy? Jeśli bym chciała auto z mocą TS'a to kupiłbym jednak TS'a hehe. No tu mnie zaskoczyłeś, sam szukam rzecz jasna 3.0 V6, ale jak widzę fajną 2.0 TB to sobie mówię "czemu nie" , szkoda tylko, że osobiście nie miałem z nią do czynienia i nic tak na prawdę o tym silniku nie wiem.

Polecam przed zakupem pojechać na hamownię.
Słyszałem nawet (z wiarygodnego źródła) o 2.0tb wolniejszym od JTS`a.
Jeśli bardzo chcesz usłyszeć jakąś pozytywną opinię nt 2.0tb odezwij się do kolegi Zonkil, on ma taką i może więcej powiedzieć o specyfice tego silnika. Ja miałem tylko dane porównawcze.

nie zapominajmy że 2.0TB to 12V, 3.0 to 24V
- większość osób woli liniowy przyrost momentu w 3.0 niż nagłe pierdolnięcie w TB

Nie zapominajcie o 3.0 12V, który ma podobno najlepszą reakcję na gaz przez przepustnicę na linki i mało zaworów czyli lepszy dół. Jeździłem GTV3.2 i specjalnie dupy mi nie urwało vs mój Spider. Pamiętajcie, jeździ się momentem. Moc to rzecz drugorzędna.

Ostatnia edycja:
Nie zapominajcie o 3.0 12V, który ma podobno najlepszą reakcję na gaz przez przepustnicę na linki i mało zaworów czyli lepszy dół. Jeździłem GTV3.2 i specjalnie dupy mi nie urwało vs mój Spider. Pamiętajcie, jeździ się momentem. Moc to rzecz drugorzędna.

O, to mam chociaż +1 punkt dla 2.0 TB ;)

Mogę tylko potwierdzić to co napisał wyżej mac!ek....:D
dodam ,że oprócz przepustnicy na lince deska rozdzielcza jest ładniejsza dla mnie bo ma klimat lat 90'' polift to już inna bajka

Tak ze zdjęć, to nie ma się do czego doczepić :)

- - - Updated - - -

No może tylna zawiecha powoli do roboty, ale zdjęcia potrafią przekłamywać.

Czym się wyróżnia edizione sportiva?

Ładnie na zdjęciach wygląda i w sumie rozsądne pieniądze do zapłacenia za nią.

Dokladnie 4 lata temu ten samochod sprzedawal sie za bodaj 19 900 zl, powinien byc po tym slad na forum. Zdjecia sa wlasnie z poprzedniego ogloszenia - stad ich dziwny rozmiar :) Tzn. robione 4 lata temu. Rozwazalem zakup tego auta zamiast Widelca... Auto sprowadzone przez handlarza specjalizujacego sie w Alfach do Polski.

Prosilem o jego obejrzenie znajomego z forum - ustalono, ze samochod przeszedl dosc powazny 'dzwon', wiec odpuscilem. A bylo blisko...

Ostatnia edycja:
Pamiętam, że znalazła się szpachla - na którymś nadkolu i to w dość poważnej ilości. Pamiętam, bo pieniądze miałem już uszykowane i czekałem tylko na ocenę kogoś z forum - szczególnie, że miałem dość daleko ;) Trzeba by było przeszukać forum, gdzieś na pewno by się to wszystko znalazło!

Może gość poszedł na łatwiznę. Nie chciało mu się robić nowych...

Amortyzatory
Powrót