• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Bo to 12V i było ich mniej niż 24V, chociaż ja wolałbym to drugie :)
Auto raczej nie warte tych pieniędzy, no chyba że silnik igiełka.

Bo to 12V i było ich mniej niż 24V, chociaż ja wolałbym to drugie :)
Auto raczej nie warte tych pieniędzy, no chyba że silnik igiełka.

Jesli auto byloby igla, włacznie z silnikiem, napewno ten Spider wart bylby wiecej....chociaz oczywiscie w Polsce ciezko byloby z kupcem...

Stał dość długo identyczny w Warszawie, chyba nawet na czarnych tablicach, cena poniżej 15 tyś. Nie wiem czy to czasem nie ten sam podszykowany i sprzedawany po czasie.

IMG_20171223_142829.jpgIMG_20171223_142837.jpgIMG_20171223_142837.jpgIMG_20171223_143015.jpgIMG_20171223_143205.jpg
Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z właścicielem.
Autko garażowane, rok temu kupione w niemczech,po zakupie duży serwis-chyba był rozrząd robiony, bo był rachunek za ponad 2 tysiące, ale właściciel nie jest pewien ;)Rdzy chyba nie ma, podłoga i progi chyba zdrowe, zawieszenie chyba dobre,silnik pali równo i ładnie.Tak troszkę po rozmowie miałem wrażenie jakby nie do końca właściciel znał autko, bo wszystko jest dobrze, ale bez szczegółów.Brak jakiś konkretów a jechać kawał drogi, gdy auto jest zagadką nie bardzo mi się uśmiecha.Generalnie przy tej cenie spodziewałem się większej znajomości stanu autka no i nie oszukujmy się, ale alfa wygląda na trochę zaniedbaną

Stał dość długo identyczny w Warszawie, chyba nawet na czarnych tablicach, cena poniżej 15 tyś. Nie wiem czy to czasem nie ten sam podszykowany i sprzedawany po czasie.

Obawiam sie ze to jest ten sam, ja go na sprzedaz widziałem już kilkanaście miesiecy temu.
Jesli bylby chociażby w dobrym stanie, juz dawno by sie sprzedał, chocby ze wzgledu na nietuzinkowy silnik.

Obawiam sie ze to jest ten sam, ja go na sprzedaz widziałem już kilkanaście miesiecy temu.
Jesli bylby chociażby w dobrym stanie, juz dawno by sie sprzedał, chocby ze wzgledu na nietuzinkowy silnik.
Podobno obecny właściciel osobiście sprowadził go z niemiec.Tu jest fota z Niemiec, dodatkowo jest jakiś segregator z fakturami napraw.Jak pisałem,dla mnie trochę auto-zagadkaPrezentacja333.jpg
Wrzucam zdjęcie podesłane jako fotka z Niemiec

Rzeczywiście dach w słabym stanie i przebieg duży jak na Spidera. Ceny ewidentnie idą do góry...

Hehe, nie myśle o sprzedaży ale nie obraziłbym się ;)

Ostatnia edycja:
Pokaż załącznik 242581Pokaż załącznik 242582Pokaż załącznik 242582Pokaż załącznik 242583Pokaż załącznik 242584
Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z właścicielem.
Autko garażowane, rok temu kupione w niemczech,po zakupie duży serwis-chyba był rozrząd robiony, bo był rachunek za ponad 2 tysiące, ale właściciel nie jest pewien ;)Rdzy chyba nie ma, podłoga i progi chyba zdrowe, zawieszenie chyba dobre,silnik pali równo i ładnie.Tak troszkę po rozmowie miałem wrażenie jakby nie do końca właściciel znał autko, bo wszystko jest dobrze, ale bez szczegółów.Brak jakiś konkretów a jechać kawał drogi, gdy auto jest zagadką nie bardzo mi się uśmiecha.Generalnie przy tej cenie spodziewałem się większej znajomości stanu autka no i nie oszukujmy się, ale alfa wygląda na trochę zaniedbaną

Tapicerka foteli to chyba tez nie ma nic wspólnego z oryginałem. Z ceną za ten stan ze zdjęć to chyba sie troche rozmarzył :)

Coś za tania jak na to jakie tam ponoć ceny panują. Pewnie bita i składana z pięciu xD
A tak na poważnie to nieźle to wygląda. 16,4k - do ręki 16k, na fakturę 10k to po opłatach 19,5k łącznie. Niezła okazja, zwłaszcza, że u nas coś ostatnio krucho z V6 a jak są to w absurdalnych cenach.

Swoją 3.0 24V z przebiegiem mniejszym o 50tyś od tej z ogłoszenia i sprowadzoną ze Szwajcarii wystawiałem rok temu za niecałe 17tyś i jakoś się ludzie nie rzucili... miałem jedną ofertę 15tyś ale się nie zdecydowałem oddać za tyle ;)

Swoją 3.0 24V z przebiegiem mniejszym o 50tyś od tej z ogłoszenia i sprowadzoną ze Szwajcarii wystawiałem rok temu za niecałe 17tyś i jakoś się ludzie nie rzucili... miałem jedną ofertę 15tyś ale się nie zdecydowałem oddać za tyle ;)

Co to za herezję tutaj prawisz. każdy Ci tu powie, że V6 jest warte co najmniej 25k jak nie więcej i taniej już nie będzie. Dałeś za mało i każdy z góry skreślał twoją sztukę.

A tak na poważnie to widzę, że w PL V6 jest warte właśnie około 15k. Pod Wrocławiem była jedna która długo stała. Miała parę pierdoł do ogarnięcia i końcowo stała za około 13k.
Generalnie widzę, że z GTV jest jak z CLK które miałem i niedawno sprzedałem. Wszyscy mówią ile powinno kosztować i jaki to klasyk, ale osób gotowych tyle dać zwyczajnie nie ma, a przynajmniej nie w tym kraju.

Co to za herezję tutaj prawisz. każdy Ci tu powie, że V6 jest warte co najmniej 25k jak nie więcej i taniej już nie będzie. Dałeś za mało i każdy z góry skreślał twoją sztukę.

A tak na poważnie to widzę, że w PL V6 jest warte właśnie około 15k. Pod Wrocławiem była jedna która długo stała. Miała parę pierdoł do ogarnięcia i końcowo stała za około 13k.
Generalnie widzę, że z GTV jest jak z CLK które miałem i niedawno sprzedałem. Wszyscy mówią ile powinno kosztować i jaki to klasyk, ale osób gotowych tyle dać zwyczajnie nie ma, a przynajmniej nie w tym kraju.

chciałem napisać dosłownie to samo... Ale co ja tam wiem :P

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
Nie jest czasem to ta od [MENTION=15650]kudlaty_bytom[/MENTION] ?

Ostatnia edycja:

Bez urazy, ale niewiele wcześniej ją kupiłeś za jeszcze mniej, prawda? :)

Amortyzatory
Powrót