[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Ja obserwowałem juz niemiecki rynek i nagle wpadla mi z nieba moja. Z tego co zdazylem zaobserwować to dobra GTV na zachodzie jest strasznie droga. Około 5tys E za 2.0 ts

To nie jest drogo, to normalna cena za zadbany samochód. Poza tym siła nabywcza Euro jest inna i te 5000 EUR to często dwie pensje więc teges. Dla Polaka drogo, ale nie drogo w ogóle. Poza tym... jakby polskie Alfy były tak serwisowane jak te zadbane zachodnie, to kosztowały by tyle samo. Ceny części są podobne tu i tam. A że jest jak jest, to ceny u nas są takie, jakie są. Szczytem są używane filtry paliwa i oleju bo już takie cuda widziałem.

Inaczej - doprowadź Alfę do stanu w którym przejdzie przegląd na zachodzie. A potem powiedz, czy 20000 PLN to wysoka cena za samochód w takim stanie.

Tak tylko moja 147 w takim stanie, w ktora w pierwszych dwóch latach włożyłem 10tys zł (! Potwierdzone wpisami i fakturami) czyli tyle za ile kupilem nie chciała się sprzedać za cenę ponad wartość rynkowa PL bo "Panie ja ten rocznik to kupie za 6 nie za 10". I koniec końców musiałem sprzedać za 7 bo bujalbym się kilka miesięcy. O to mi chodzi mówiąc o cenach w DE

Wysłane z mojego PLUS przy użyciu Tapatalka

[MENTION=31189]jersey[/MENTION] nie no oczywiście, że masz rację! Chodziło mi właśnie o siłę nabywczą i o to, że w Polsce mało kto jest w stanie dać 60 tys zł za Gtv 3.2 w bardzo dobrym stanie, a w takich Niemczech bez problemu znajdzie się nabywca za 15 tys €, bo ich po prostu stać.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Tak tylko moja 147 w takim stanie, w ktora w pierwszych dwóch latach włożyłem 10tys zł (! Potwierdzone wpisami i fakturami) czyli tyle za ile kupilem nie chciała się sprzedać za cenę ponad wartość rynkowa PL bo "Panie ja ten rocznik to kupie za 6 nie za 10". I koniec końców musiałem sprzedać za 7 bo bujalbym się kilka miesięcy. O to mi chodzi mówiąc o cenach w DE

Mam to samo przy sprzedaży mojej gtv 2.0 jts...

Ja tylko kupuje i nie sprzedaje. Tylko k...żeby nie to OC :)

masz 3.2? Ile ci policzyli za OC? Masz jakieś zniżki?

Ostatnia edycja:
3.2 jest zarejestrowane na teścia i w mBanku ok. 780 pln przy max zniżkach, 3.0 w styczniu na mnie OK 610 pln przy max zniżkach, tez mBank

Ostatnia edycja:
Piękna sztuka w najwłaściwszych kolorach! ;) Gdzie wyhaczyłeś alfę z czerwonym środkiem? Szukam drugiej takiej jak moja na przeszczep wnętrza i nie mogę znaleźć ;(
Panowie, ona była od roku wystawiana regularnie, tylko że na fb :)
Pamiętam jak poprzedni właściciel opisywał ją po zakupie. Z tego co pamiętam był robiony dół silnika po panewce oraz tylne błotniki były poszerzane pod szersze tylne koła. Przyznam, że sam nie jestem zwolennikiem takiej modyfikacji ;)
Kupiłem od Jarka z Rybnika. Mega pozytywnie pieprznięty na jej punkcie gość. Nawet wystawiona nigdzie nie była. Sam do mnie napisal gdy wypisywałem żale na temat edizione sportiva

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Panowie, ona była od roku wystawiana regularnie, tylko że na fb :)
Pamiętam jak poprzedni właściciel opisywał ją po zakupie. Z tego co pamiętam był robiony dół silnika po panewce oraz tylne błotniki były poszerzane pod szersze tylne koła. Przyznam, że sam nie jestem zwolennikiem takiej modyfikacji ;)

Tak dokładnie, tak jak mówisz.

Dawajcie znać jak są jakieś wystawiane w innych miejscach niż otomoto/olx/allegro :D

A jaki masz budżet?

Cięzko powiedzieć :P Chciałbym wydać 10/12 na samochód. No ale z miesiąca na miesiąc będzie rosnąć - jak sie nic nie trafi. Obecnie nie ma nic wartego uwagi. Koniecznie ph2 w skórach (poza czerwoną) od 2000 roku.

A dlaczego od 2000? TS od tego roku ma dużo więcej osprzętu pod ekologię i mniej mocy. Lepiej brać 1998-2000.

Supabache ale toddlockwood'owi za 10~12k marzy się Busso. Gdyby chciał TS'a to by dawno już takiego miał za ten hajs.

Dokładnie - marzy sie busso i raczej na nie będę odkładać :P Co powoduje sytuację że chciałbym mieć jakoś 15k na zakup samego samochodu.
Nie mniej TSa ostatnio jakiegoś fajnego nie było :P

Od 2000 bo produkcja była od wtedy w Pininfarinie i jakoś tak bym chciał :P

A ja chciałem W208 z V8 z pompowanymi siedzeniami i pakietem AMG, trafiło się bez i moim zdaniem nie warto się tak rozdrabniać bo nigdy się nie kupi auta. Chcesz V6 w GTV, ja bym brał to co jest w dobrym stanie. Wnętrze sobie przełożysz, jakieś braki uzupełnisz, ale co Ci po tym, że będzie wyprodukowane w Pininfarinie i takim środkiem jak chcesz jak będzie ogólnie średnie? Przemyśl.

Amortyzatory
Powrót