• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Kapitalny remont silnika po 62tys... Ładnie. Czemu sprzedajesz, skoro w zeszłym roku zrobiłeś tak dużą inwestycję w to auto?

Remont w zasadzie był po 59 tys. km, ponieważ po zakupie okazało się, że samochód brał olej i remont był konieczny.
Tak jak napisałem w ogłoszeniu planujemy powiększenie rodziny i będzie nam potrzebne większe auto :)

Tak to właśnie jest, jak kupuje się tanie okazje na allegro. Pamiętam to auto, było chyba sprzedawane w Warszawie.

P.S. Ta za 7500, to również idealny przykład jak kupić alfę, włożyć drugie tyle, szybko sprzedać, bo i tak nie jest do końca dobrze, a potem pisać i mówić, jaka to alfa jest awaryjna i jak słabe auta robi...

Tak to właśnie jest, jak kupuje się tanie okazje na allegro. Pamiętam to auto, było chyba sprzedawane w Warszawie.
P.S. Ta za 7500, to również idealny przykład jak kupić alfę, włożyć drugie tyle, szybko sprzedać, bo i tak nie jest do końca dobrze, a potem pisać i mówić, jaka to alfa jest awaryjna i jak słabe auta robi...
Zapewniam, że nie była to jakaś super okazja cenowa, kupiłem ją w "rynkowej" cenie, po prostu kupiłem auto nie znając się na tym bez pomocy kogoś, kto by się znał.
Nie mówię, że alfy są bardziej awaryjne od innych samochodów, bo mogłem kupić vw i mieć tą samą sytuację...

"Rynkowa" cena ustalona na podstawie 2-3 sztuk Gtv Ph3, z których jedna gorsza była od drugiej. Śledzę rynek Ph3 od kilku lat, znam każde ogłoszenie, a parę sztuk osobiście widziałem.

Nie chcę Cię martwić, ale kwota podana przez Ciebie w ogłoszeniu, jest kwotą całkowicie nierealną do uzyskania.

Nie mówię, że alfy są bardziej awaryjne od innych samochodów, bo mogłem kupić vw i mieć tą samą sytuację...

Ja kupiłem VW i co? Padło sprzęgło, skrzynia, katalizator alternator, i miałem choinkę na zegarach xD - i nie że katowałem, wszytko na bieżąco wymieniane. Równie dobrze mogłem powiedzieć że miałem po Lidlowsku - co miesiąc coś nowego :D a ludzie sie z Alf śmieją...

Nie mniej cena jest przez ciebie ustalona jest wyjęta z kosmosu - Edizione Sportiva jest za niecałe 15 (no i to ph2 które przez wielu uważane jest za ładniejsze) W katowicach ostatnio też było Elegant Edition za 13... Jedyne ph3 z twoim silnikiem stoii za 7500 i jakoś chyba od roku sie nie może sprzedać (albo nawet i dłużej) :P
Daj 10 - to może ci sie uda sprzedać :P Choć wątpię bo tam nie masz nawet skóry w środku :(

Ostatnia edycja:
Nie mniej cena jest przez ciebie ustalona jest wyjęta z kosmosu
Rynek to zweryfikuje, tak jak napisałem wcześniej, zapraszam do negocjacji.

Edizione Sportiva jest za niecałe 15 (no i to ph2 które przez wielu uważane jest za ładniejsze)
A przez wielu nie uważana za ładniejszą, o gustach się nie dyskutuje.

W katowicach ostatnio też było Elegant Edition za 13... Jedyne ph3 z twoim silnikiem stoii za 7500 i jakoś chyba od roku sie nie może sprzedać (albo nawet i dłużej) :P
Daj 10 - to może ci sie uda sprzedać :P Choć wątpię bo tam nie masz nawet skóry w środku :(
Proponuję, żeby kolega powściągnął swoje chęci i nie mieszał się w sprzedaż mojego samochodu.

Panowie, serio? Zazwyczaj to jest tak, że auto jest w rzeczywistości gorsze niż w ogłoszeniu, a jeśli juz w ogłoszeniu coś jest nie tak - to w rzeczywistości jest to ruina. Na powyższym przykładzie;
Jeśli już wizaulnie widzimy, że zamiast anteny jest niczym nie zaślepiona dziura, są pogubione zaślepki, oderwane spryskiwacze, a zderzak przedni wisi jak psu jajca, to nie wierzę że mechanika jest na lepszym poziomie.

a co masz przeciw ph1 :) ?

Środek mi sie mniej podoba :P Ale ogólnie to i tak 10/10 :D

Panowie, serio? Zazwyczaj to jest tak, że auto jest w rzeczywistości gorsze niż w ogłoszeniu, a jeśli juz w ogłoszeniu coś jest nie tak - to w rzeczywistości jest to ruina. Na powyższym przykładzie;
Jeśli już wizaulnie widzimy, że zamiast anteny jest niczym nie zaślepiona dziura, są pogubione zaślepki, oderwane spryskiwacze, a zderzak przedni wisi jak psu jajca, to nie wierzę że mechanika jest na lepszym poziomie.

Nie napisaliśmy że jest to na 100% dobra okazja i należy brać :P Ale kto wie - może jednak mechanicznie jest cycuś xD

Ostatnia edycja:
A na mojego 1.8 dalej coś niewielu chętnych ... Natomiast w Jaguara przez pierwsze 3 miechy wpakowane już koło 2500,- I dalej jest jeszcze kilka pierdół do zrobienia ...

Co robiłeś w Jagu? Jak wrażenia?

Wrażenie dobre, ale przy moim pedantyzmie nawet zadbane w miarę auto u mnie jest do zrobienia:
Tarcze hamulcowe przód, wszystkie klocki, uszczelki pod kolektorem, świece, olej w silniku (był świeży ale nie lubię Castrola), łożyska w dwóch kołach, tylni wahacz, końcówka drążka z przodu plus parę tulejek, stabilizator, 1 cewka, nowe opony :) A do zrobienia jeszcze jedno łożysko, czujnik ABS-u, podpora wału i olej w skrzyni :P A no i jeden próg ... Zacząłem go robić po swojemu to zamierzam skończyć jak facet :P

Tarcze hamulcowe przód, wszystkie klocki, uszczelki pod kolektorem, świece, olej w silniku (był świeży ale nie lubię Castrola), łożyska w dwóch kołach, tylni wahacz, końcówka drążka z przodu plus parę tulejek, stabilizator, 1 cewka, nowe opony :) A do zrobienia jeszcze jedno łożysko, czujnik ABS-u, podpora wału i olej w skrzyni :P A no i jeden próg ... Zacząłem go robić po swojemu to zamierzam skończyć jak facet :P

Natomiast w Jaguara przez pierwsze 3 miechy wpakowane już koło 2500

I niech ktoś powie że jaguray są drogie w utrzymaniu... za 2,5 k w alfie to zmienisz rozrząd :D

musiałem usunąć link z cytatu bo pierwszy post, co za wymagania ;/) chodzi o GTV za 14.900 Edizione Sportiva

Mrrr fajna! Tylko tak z 2/3 tys za drogo moim zdaniem :P

hehehe ;) Dziś ją prześwietlałem bo chciałem brać - RUDA OD SPODU ZJADŁA TEN SAMOCHOD. Dziury w podłożnicach i progach, skorodowane sprężyny, przewody paliwowe, pasy przedni i tylni, nawet tarcze hamulcowe. Malowana w wielu miejscach (na zle spasowanych drzwiach kierowcy zbrakło skali miernika) Do zestawu krzywa tylna os.
Wycieki oleju z obu stron wału, szarpanie przy wrzucaniu wstecznego...
i wiele wiele innych :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

O panie :D a ja codziennie ją oglądam i myślę sobie jaka ona idealna :D Wiadomo teraz co i jak i czemu się jeszcze nie sprzedała.

Coś czuję że cięzko będzie mi znaleźć 2.0 ph2 nie mówiąc już o 3.0 :P

musiałem usunąć link z cytatu bo pierwszy post, co za wymagania ;/) chodzi o GTV za 14.900 Edizione Sportiva

hehehe ;) Dziś ją prześwietlałem bo chciałem brać - RUDA OD SPODU ZJADŁA TEN SAMOCHOD. Dziury w podłożnicach i progach, skorodowane sprężyny, przewody paliwowe, pasy przedni i tylni, nawet tarcze hamulcowe. Malowana w wielu miejscach (na zle spasowanych drzwiach kierowcy zbrakło skali miernika) Do zestawu krzywa tylna os.
Wycieki oleju z obu stron wału, szarpanie przy wrzucaniu wstecznego...
i wiele wiele innych :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Mówimy o tej?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...s-edizione-sportiva-jedyna-taka-ID6yRbCh.html

Amortyzatory
Powrót