• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Mam do sprzedania GTV 2.0 TS 1999 rok przebieg na liczniku 150 tyś ,srebrna ,środek liftowy,brak korozji, koła 16-tki opony roczne wielosezonowe, w 2015 wymienione sprzęgło i rozrząd.Przegląd do czerwca 2017 ,ubezpieczenie do października 2017.Lokalizacja Legnica Dolnośląskie.tel. 604 265 724.Pozdrawiam.Tomasz.

Ktoś coś może wie na temat tego Fiata Palio? olx[kropka]pl/oferta/ alfa-romeo-gtv2-0-v6-203-km-rok-1999-CID5-IDlXOB2[kropka]html#c1cca77999
Cena kusząco - niepokojaca.

Najtrudniejszy w naprawach i najdroższy w utrzymaniu silnik występujący w Gtv. Na zdjęciach wszystko w porządku.

Ja Ci powiem co myśleć o tym samochodzie. To było moje autko, sprzedałem ze trzy tygodnie temu. Nowy właściciel uszkodził, popsuł aparat zapłonowy wg. tego co mi powiedział. I chyba dlatego sprzedaje. Powypisywał różne dziwne rzeczy w tym ogłoszeniu. Chocby o tym rozrządzie wymienionym dwa miesiące temu, czy amorach bilstein i hamulcach brembo. No chyba że zdążył to zrobić, po to żeby sprzedać:) Czujniki cofania i grzane fotele też mnie dziwią.

Z gtv na angielskiego sedana :D No niezły przeskok ale samochód fajny :D Dobrze że nie kolejny wieśwagen czy bolid młodziezy wiejskiej na drodze :D

Z gtv na angielskiego sedana :D No niezły przeskok ale samochód fajny :D Dobrze że nie kolejny wieśwagen czy bolid młodziezy wiejskiej na drodze :D

Czysty przypadek, nie brałem tego auta w ogóle pod uwagę. Chciałem Brerę/159 w mocniejszej benzynie ale trochę kapuchy brakowało. I nagle okazało się, że znajomy sprzedaje auto, które całkiem dobrze znam, a na dodatek w 3.0 litrowej "fałce" :)

PS: Mam też wieśwagena Passata 2.0 TDI :) Przez 6 lat zepsuło się w nim wszystko... Czasem nawet po parę razy. Do tej pory nie mogę tego wybaczyć ojcu, że go kupił tą drezynę :) Kombinowałęm jak tu zrobić, żeby zostawić w garażu Gtv-kę, a wypchnąć z niej passata, bo miejsca w garażu tylko dwa ... Ale stan konta się mocno sprzeciwił :(

BTW: Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.

Ostatnia edycja:
Czysty przypadek, nie brałem tego auta w ogóle pod uwagę. Chciałem Brerę/159 w mocniejszej benzynie ale trochę kapuchy brakowało. I nagle okazało się, że znajomy sprzedaje auto, które całkiem dobrze znam, a na dodatek w 3.0 litrowej "fałce" :)

PS: Mam też wieśwagena Passata 2.0 TDI :) Przez 6 lat zepsuło się w nim wszystko... Czasem nawet po parę razy. Do tej pory nie mogę tego wybaczyć ojcu, że go kupił tą drezynę :) Kombinowałęm jak tu zrobić, żeby zostawić w garażu Gtv-kę, a wypchnąć z niej passata, bo miejsca w garażu tylko dwa ... Ale stan konta się mocno sprzeciwił :(

1.Gratulacje z jaguar ::D

2.Tez mam wieswagena I co chwile sie cos tam psuje

3.To prawda. życie jest na to za krotkie by jeździć takimi autami :(

Znajomi dostali dwa lata temu od teściowej Golfa V 2.0tdi (pierwszy właściciel, salo PL, bezwypadkowy). Przez ten czas wymienili 1/2 auta, a na desce rozdzielczej choinka kontrolek, do tego ostatnio nie przeszedł przeglądu :edziahaha:

Koledzy, VW się nie psuje, tam wymienia się części eksploatacyjne

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Mnie to zawsze zastanawia po kiego wała zasłaniać tablice rejestracyjne? To jakas tajemnica ? Przed żona zeby nie widziała, ze sprzedajesz ?:)

Mnie to zawsze zastanawia po kiego wała zasłaniać tablice rejestracyjne? To jakas tajemnica ? Przed żona zeby nie widziała, ze sprzedajesz ?:)

Moda zaczęła się od handlarzy, którzy zasłaniali tablice samochód z krajów, gdzie po numerach tablic da się zweryfikować pewne dane zafałszowane przez handlarza, np. przebieg, historia szkód, etc. Handlarze zasłaniali również tablice w samochodach krajowych, gdzie może było zauważyć, że ten umyty i nawoskowany samochód, to ten sam który całkiem niedawno był sprzedawany przez kogoś innego w ciut gorszym stanie, z gorszym przebiegiem i w gorszej cenie.
Reasumując, część osób zasłania, aby nie można było czegoś łatwiej zweryfikować, a część zasłania bo wszyscy zasłaniają ;)

A No spoko, zastanawiało mnie po prostu, czemu kolega wyżej wlasnie zasłonił :)

Nie wiem czemu, taki mam nawyk. Wystarczy zadzwonić i poprosić o blachy... Dla Was specjalnie ELW3S69. Tak samo jak sprzedaję elektronikę to zamazuję dane zakupu. Jestem przewrażliwiony na tym punkcie jako informatyk/elektronik, ale nie pytajcie dlaczego, po prostu już się kiedyś przejechałem.

A Jaguar już mnie zaczyna denerwować... Nie chce menda współpracować ...

- - - Updated - - -

1. Moda zaczęła się od handlarzy, którzy zasłaniali tablice samochód z krajów, gdzie po numerach tablic da się zweryfikować pewne dane zafałszowane przez handlarza, np. przebieg, historia szkód, etc. Handlarze zasłaniali również tablice w samochodach krajowych, gdzie może było zauważyć, że ten umyty i nawoskowany samochód, to ten sam który całkiem niedawno był sprzedawany przez kogoś innego w ciut gorszym stanie, z gorszym przebiegiem i w gorszej cenie.
2. Reasumując, część osób zasłania, aby nie można było czegoś łatwiej zweryfikować, a część zasłania bo wszyscy zasłaniają ;)

1. Podałem VIN, więc raczej nie ma problemu ze sprawdzeniem auta. Poza tym nie mam tego auta od dziś, a od ponad 5 lat.
2. Też prawda, ja jak wyżej napisałem jakoś jestem do tego uprzedzony i tyle. Blachy podane wyżej.

PS: Nie miałem zielonego pojęcia, że spotka się to aż z taką opinią, więc zaraz dodam ze 3 foty z blachami. Może i faktycznie bęzie wyglaac lepiej.

EDIT: Dodane foto z blachami, dzięki za sugestie :)

Ostatnia edycja:
Spoko Sztandi, uwaga o zasłanianiu nie była do Ciebie, raczej odpowiedziałem na luźne pytanie kolegi wyżej :)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót