• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zabezpieczenie antykradzieżowe Giulia

Obejdzie się bez oddawania nerki :-)
2500 zł netto, a podatek VAT jest dla mnie neutralny. A poza tym, tu nie chodzi o pieniądze.

jedyne 3075zł? Czy do tego jeszcze montaż czy już z montażem?

Już w przyszłym tygodniu premiera na Polskę planowana mojego produktu, za ~1/4 ww ceny (a dla pierwszych klientów będą kody rabatowe dobre, ogłoszę jak będzie wystawienie do sprzedaży) do samodzielnego montażu plug & play jeśli kogoś interesuje zabezpieczenie a nie chce przy okazji nerki sprzedawać:) Jedynie nie ma breloczka i kod trzeba wpisywać z kierownicy po uzbrojeniu. Jest sensor 3D, jest wykrywanie uderzeń jak i zmiany kąta (laweta/podniesienie lekkie do kradzieży kół/uderzenie na parkingu). Kompatybilny z Remote Start, zabezpieczy auto nawet jak złodziej ukradnie kluczyk, wiadomo walizka, gameboy, kradzież przez radar dodanie kluczyka. S&S ogarnia mój inny produkt, też P&P, pakiecik za 1/3 ceny zatem.

shop.stuff4car.com

Można zapisać się na przed sprzedaż?

jedyne 3075zł? Czy do tego jeszcze montaż czy już z montażem?

Już w przyszłym tygodniu premiera na Polskę planowana mojego produktu, za ~1/4 ww ceny (a dla pierwszych klientów będą kody rabatowe dobre, ogłoszę jak będzie wystawienie do sprzedaży) do samodzielnego montażu plug & play jeśli kogoś interesuje zabezpieczenie a nie chce przy okazji nerki sprzedawać:) Jedynie nie ma breloczka i kod trzeba wpisywać z kierownicy po uzbrojeniu. Jest sensor 3D, jest wykrywanie uderzeń jak i zmiany kąta (laweta/podniesienie lekkie do kradzieży kół/uderzenie na parkingu). Kompatybilny z Remote Start, zabezpieczy auto nawet jak złodziej ukradnie kluczyk, wiadomo walizka, gameboy, kradzież przez radar dodanie kluczyka. S&S ogarnia mój inny produkt, też P&P, pakiecik za 1/3 ceny zatem.

shop.stuff4car.com

Brzmi bardzo interesująco, byłbym Twoim rozwiązaniem zainteresowany. Będę śledził temat, jak się już to pojawi, to będę się z Tobą kontaktował. Przy okazji, jeżeli jest fabryczny alarm i immobilizer, to Twoje rozwiązanie z tym fabrycznym nie koliduje jakoś?

Ostatnia edycja:
Można zapisać się na przed sprzedaż?

liczę na to że sprzedaż na Polskę uda nam się odpalić za tydzień - naprawdę mamy dopracowany firmware, mocno przetestowany przez 6 betatesterów na 10 autach przez 5 ostatnich tygodni, a wcześniej ja 2.5 mca u siebie go rozwijałem testując na aucie i na biurku na mirror konfigu auta z symulatorem choć oczywiscie z ostatnich 4 tygodni było trochę sugestii, zmian, jakieś drobne bugi, wszystko znane poprawione - w tym momencie dosłownie ostatnie szlify robię i na weekend/przyszły tydzień retest - małe zmiany więc już powinno być dobrze i uda się wypuścić.

Brzmi bardzo interesująco, byłbym Twoim rozwiązaniem zainteresowany. Będę śledził temat, jak się już to pojawi, to będę się z Tobą kontaktował. Przy okazji, jeżeli jest fabryczny alarm i immobilizer, to Twoje rozwiązanie z tym fabrycznym nie koliduje jakoś?
Nie koliduje w żaden sposób. Info będzie na forum a przede wszystkim moim Facebooku STUFF4CAR, będą kody rabatowe dla pierwszej grupy klientów, normalnie będzie do zakupu na sklepie shop.stuff4car.com więc nie trzeba się kontaktować specjalnie - raczej będziemy mocno zajęci żeby odpowiadać czy sprzedaż ręcznie prowadzić - naprawdę spodziewam się gorącego okresu, a tym bardziej że zaraz po skończeniu biorę się za poprawkę ładowania/IBS tester/faker bo ludzie już mi żyć nie dają :)

liczę na to że sprzedaż na Polskę uda nam się odpalić za tydzień - naprawdę mamy dopracowany firmware, mocno przetestowany przez 6 betatesterów na 10 autach przez 5 ostatnich tygodni, a wcześniej ja 2.5 mca u siebie go rozwijałem testując na aucie i na biurku na mirror konfigu auta z symulatorem choć oczywiscie z ostatnich 4 tygodni było trochę sugestii, zmian, jakieś drobne bugi, wszystko znane poprawione - w tym momencie dosłownie ostatnie szlify robię i na weekend/przyszły tydzień retest - małe zmiany więc już powinno być dobrze i uda się wypuścić.

Nie koliduje w żaden sposób. Info będzie na forum a przede wszystkim moim Facebooku STUFF4CAR, będą kody rabatowe dla pierwszej grupy klientów, normalnie będzie do zakupu na sklepie shop.stuff4car.com więc nie trzeba się kontaktować specjalnie - raczej będziemy mocno zajęci żeby odpowiadać czy sprzedaż ręcznie prowadzić - naprawdę spodziewam się gorącego okresu, a tym bardziej że zaraz po skończeniu biorę się za poprawkę ładowania/IBS tester/faker bo ludzie już mi żyć nie dają :)

Super, dziękuję za opowiedź :) Kody rabatowe rozumiem, że na pozostały asortyment dostępny u Ciebie?

Kod bedzie dobry na immo, na inne razem z immo nie zadziala nie da sie z kodu rozroznic rabatu na rozne produkty inny %, ale cos wymyslimy przy laczonym zamowieniu jakby co-zrobie jakis rabat na starsze produkty juz indywidualnie i zwrot na konto. Zeby tylko takie wyzwania byly:)

Cześć epsonix. Wysłałem Ci wiadomość na priv. Prosze o pomocną odpowiedź.

Nie natknąłem się na ten System STUF4CAR wcześniej. Zamontowałem CanLock w wersji premium. Śpię trochę spokojniej, choć nerki czuję. Planuję jeszcze kamerkę z trybem parkingowym, ktoś coś poleci?

Kamerka z trybem parkingowym (na bazie wykrywania ruchu ze zmian obrazu) to proszenie sie o rozladowany aku, no chyba że miesiecznie robisz ze 4tys km.

Rozwiazanie STUFF4CAR (mój produkt) dopiero w sprzedaży od 3 tygodni jest

Na jakiej zasadzie rozładowane aku? Mam wpiętą i po zgaszeniu silnika nie ma prądu, kamera się wyłącza od razu i już nie zatrybi. Jedyna opcja to przepięcie na power bank.

Pytanie bylo o kamere z trybem parkingowym, czyli podpieta pod staly 12v, a taka jesli dziala na zasadzie analizy obraz żre energie. Chyba ze tylko wybudzana z g sensora, ale taka niewiele nagra - tylko stluczka i to dopiero jak zbootuje sie za te 5-10sekund po zdarzeniu. Ok, robi sie offtop, temat o czyms innym jest.

Pytanie co do Remote Start - auto z Kanady,gdzie pilot ma funkcję zdalnego odpalania.
Będzie to działać bez problemu?czy jak blokada od Ciebie zostanie założona to ta funkcja już nie będzie aktywna.

Tak, jest nawet na to ustawienie (alarm od ruchu na magistralach - natychmiastowy lub opóźniony o czas działania remote start). Domyślnie wysyłamy z ustawieniem zgodnym z Remote Start (bo główny nasz rynek zbytu to USA a i wielu w EU ma dołożone choćby ja sam).

Alarm

Szanowni, czy wiecie czy jest jakieś Aso, które dołoży alarm do już kupionego samochodu, ale z montażem ukrytym, bez sterczących czujek? Pytałem w 2 (Starowa Góra i PGD Warszawa) i nie mogli pomoc.

Alarm i tak nic nie daje na kradzież na walizkę, gameboya czy przez radar - bo dla auta złodziej ma legalny kluczyk (tak to auto widzi), i sobie odjeżdża bo otwarcie go rozbraja. Na lawetę też się wyłączy przy przechyle.

ASO montują alarmy po najmniejszej linii oporu, rzucone za panel i tyle.

Polecam swój immo, alarm przy obecnych metodach kradzieży niewiele daje.

Polecam swój immo, alarm przy obecnych metodach kradzieży niewiele daje.

To przy okazji pytanie. Czy aby zamontować Twoje zabezpieczenie trzeba bardzo rozmontowywać auto? Można je wpiąć gdzieś pod maską, albo w bagażniku lub pod fotelem?

I pytanie o bypass SGW w Giulii MY24. W tym roczniku nie ma schowka na rękawiczki po lewej stronie od kierownicy. Czy będzie trudno ten bypass zamontować w takim wypadku?

Dzięki, napisałem na priv.

odpisuję tutaj na Twoje pytanie priv.
Odnośnie gwarancji - to jest plug and play - praktycznie żadna ingerencja. Jeśli do leasingu musi być "alarm" to może zamontuj w ASO bez martwienia się gdzie/jak to zrobią alarm akcesoryjny Mopar/Meta System, a dla zabezpieczenia auta mój immo?

Tu masz link do sklepu https://shop.stuff4car.com/pl/index.php?route=product/product&product_id=64

To przy okazji pytanie. Czy aby zamontować Twoje zabezpieczenie trzeba bardzo rozmontowywać auto? Można je wpiąć gdzieś pod maską, albo w bagażniku lub pod fotelem?

I pytanie o bypass SGW w Giulii MY24. W tym roczniku nie ma schowka na rękawiczki po lewej stronie od kierownicy. Czy będzie trudno ten bypass zamontować w takim wypadku?
W Giuliach jest lub nie ma schowka od zawsze - to była część pakietu Komfort (nie wiem jak teraz). W Giuliach nie ma problemu z montażem bypassu - jest w zasięgu ręki nawet często udaje się poprzez dziurę pod kolumną kierownicy go zapiąć, a jak wtyczki mocno trzymają (2 rodzaje stosują), to najwyżej oficjalny sposób z instrukcji po odkręceniu osłony nad nogami i odchyleniu nawiewów piankowych na bok.

Do zabezpieczenia nie ma dużo rozbierania, potem sobie otaśmujesz jeszcze wiązki załączoną taśmą tekstylną Tesa. Przygotowane jest po montaż w jednym miejscu - publicznie nie piszemy gdzie ale w kabinie. Jakbyś chciał gdzie indziej to już tniesz wiązki i się w nie wcinasz, ale tego nie opisywaliśmy - nie o to nam chodzi - urządzenie ma być plug and play bez cięcia, łatwe w miarę w montażu i jeśli złodziej zna je nawet (mała szansa), to musi poświęcić zamiast 1-2minuty na kradzież auta, to te 15minut powiedzmy. Dziś auta znikają momentalnie i temu chcemy zaradzić - żadne alarmy dedykowane nie chronią do tego bo się rozbrajają przy okazji.

odpisuję tutaj na Twoje pytanie priv.
Odnośnie gwarancji - to jest plug and play - praktycznie żadna ingerencja. Jeśli do leasingu musi być "alarm" to może zamontuj w ASO bez martwienia się gdzie/jak to zrobią alarm akcesoryjny Mopar/Meta System, a dla zabezpieczenia auta mój immo?

Tu masz link do sklepu https://shop.stuff4car.com/pl/index.php?route=product/product&product_id=64
Dokładnie tak to zrobiłem. Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Alarm pod leasing, a do tego zabezpieczenie.

Do zabezpieczenia nie ma dużo rozbierania, potem sobie otaśmujesz jeszcze wiązki załączoną taśmą tekstylną Tesa. Przygotowane jest po montaż w jednym miejscu - publicznie nie piszemy gdzie ale w kabinie. Jakbyś chciał gdzie indziej to już tniesz wiązki i się w nie wcinasz, ale tego nie opisywaliśmy - nie o to nam chodzi - urządzenie ma być plug and play bez cięcia, łatwe w miarę w montażu i jeśli złodziej zna je nawet (mała szansa), to musi poświęcić zamiast 1-2minuty na kradzież auta, to te 15minut powiedzmy. Dziś auta znikają momentalnie i temu chcemy zaradzić - żadne alarmy dedykowane nie chronią do tego bo się rozbrajają przy okazji.
To jest świetnie zaprojektowane i przemyślane urządzenie. Montaż bez uwag. Do ogarnięcia samodzielnie przez laika. Bez cięcia kabli i związanego z tym stresu.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót