Klonek
Użytkownik
- Auto
- 159 2.0 JTDm
Klapki...
Dlaczego ludzie tak sobie utrudniają życie?
Przecież gotowe odpowiedzi są na forum, co trzeba zrobić w tym silniku po zakupie...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Klapki...
Też tego nie ogarniam, później zawsze to samo..."miałem zrobić przy następnym rozrządzie"....jakby nie można było od razu...Dlaczego ludzie tak sobie utrudniają życie?
Przecież gotowe odpowiedzi są na forum, co trzeba zrobić w tym silniku po zakupie...
Patrząc na to jak pod maską wygląda bohaterka tematu nie naprawiałbym jej. Sprzedałbym to co zostało na części...i piszę to całkiem poważnie.
Silnik ten sam bo to silniki fiata osprzet inny jak kolektor wydechowy wtryski maja inne numery i zą pod inne edc ale chodzić to bedzie szukaj czegoś w dobrym stanie silnik i podejdzie od 147 GT 156 poliftowy czyli 150km i jak zechcesz to z saba czy lanci wsadzisz wszystko to samo punto itp warzne żeby to nie była okazja!!!
ze brudno...czy ze przewody do wtryskiwaczy nie w plastiku...(polamalem przy wymianie wtyczki 3cyl.)nie oplaca mi sie chociaz najchetniej to bym oddal na zlom...
miesiac temu:dwumas,sprzeglo,wysprzeglik 2500zl
reszta w ciagu ostatnich 12 miesiecy:
2x lozysko snr przod 1xtyl prawy snr ponad 1000zl
2xamortyzator kyb przod 550zl
kolo pasowe corteco 350zl
hamulce tarcze klocki(textar) linki recznego regrneracja tloczkow,przewody hamulcowe(nie wszystkie)okolo2700zl
termostat 200zl
rurka od klimy 700zl plus wymiana jakiegos rezystora,napelnienie1300zl
wachacz lg ruville 270zl
przepustnica czy tam klapa gaszaca.. (regenerowana) 400zl
swiatlo 3 stop 100zl
maglownica 1000zl
ceny z wymiana
jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.
Nie, to niestety, ale zapuszczony szrot. Kupiłeś zaniedbaną skarbonkę to się nie dziw.to alfa poprostu.
Sporo.
Brudno pod maską to norma, ale tutaj po prostu widać ten przebieg.
A miałeś volvo....
i wcale nie drwię. Uważam Alfę 159 za największą swoją porażkę. To czwarta moja Alfa i najgorsza. To w ogóle mój najgorszy samochód porównywalny z moją pierwszą wpadką 20 lat temu zwaną Audi V8.