Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zgoda, ciągle coś nie chce tam działać tak jak powinno.Zgadzam się z Darkiem. Nigdy nie da się zrobić drugi raz pierwszego wrażenia... Jeśli ktoś widzi auta brudne, zaniedbane, z jedną wersją i do tego bez jasnego i atrakcyjnego finansowania (bo tak było na początku) to ciężko będzie go namówić do powrotu do tej marki lub salonu.
Czy to tak trudno wysłać kogoś z FCA, żeby zrobił przegląd salonów marki, która dostała nową i strategiczną ofertę?
Ja na temat możnowładców z FCA PL mam fatalne zdanie i nawet pojawiające się reklamy i nowe możliwości finansowania nie zmienią tego. Wizerunek kreuje się od początku a nie po ponad roku od wejścia modelu na rynek!
Super by było poznać te warunki.przynajmniej 2 czy 3 osoby ostanio się skarżyły że ciągle czekają (z niektórymi piszę na PW i stąd wiem, ktoś inny pisał tu na forum).
możesz podać co CI zaproponowali i na jaką dokładnie konfigurację. jakie masz opcje w tym - pytam bo wg jakiś tam warunków wyglądało tak jakby można zmieniać jakiej klasy opony (3 klasy podstawowa typu np.Dębica, lepsza typu np Uniroyal i premium typu np Dunlop), czy lepszy asistance, czy auto zastępcze na czas całej naprawy czy tylko parę dni, czy udział własny w szkodzie lub bez.
o jakim aucie piszesz że rata była ponad 2x większa? Ile katalogowo miała kosztować Giulia którą dałeś do wyceny, albo jaka dokładnie konfiguracja żebym mógł sobie przeliczyć.Mówiąc ogólnikowo, rata netto na poziomie 2x (z małą górką) tego, co widnieje na stronie abonament dla Giulii Super dla powyższych parametrów.