michau6211
Nowy
- Auto
- Leon FR 1.8 TSI 180 / Giulia Veloce 280
Kończy mi się leasing na BMW serii 3 330i 252HP to się odniose: wpłata własna 40tys, rata 1879zł brutto, 36 miesięcy, limit 20tys/rok, opony i ubezpiecznie we własnym zakresie, ubezpieczenie roczne 6,5-7 tys. Leasing od 108% w tym roku propozycja leasingu 113%. Napisz mi gdzie dają taką ofertę na auto > 250KM a biorę od ręki. Łączny koszt miesięczny na koniec leasingu obliczony na około 3300 zł.
To pewnie 3 cylindrowe BMW 5 518, golas, ze szmacianymi fotelami i biedą w standardzie aż piszczy.
Prawda prawda i jeszcze raz prawda. Przerabiam teraz temat leasingów / wynajmów bo szukam czegoś dla siebie i mogę Wam powiedzieć, że te wszystkie piękne oferty które widać w Internecie od Arvala, czy też naganiaczy typu Floteo / Fleet Agency itp. to całkowite GOLASY z dołożonymi kilkoma opcjami, tak żeby się w miarę opłacało. Dodam tylko że z niewiadomego źródła, bo zawsze stoją gdzieś na placu niewiadomo gdzie (i ile) i nie bardzo można je obejrzeć.
Zrobiłem swoją konfigurację na BMW 330i dołożyłem kilka opcji, rabat korporacyjny i.... rata nagle skacze do ponad 3k brutto przy 5 latach i 20k / rocznie. A samochód po rabacie wychodzi taniej niż bazowa wersja, na którą Arval proponuje 2100 netto w wynajmie na 3 lata. Wszystko przez dodatki.