• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana tylnego zawieszenia. Jakie części użyć.

Banan tylko trw czy można zaryzykować jakieś delphi czy cuś?[/QUOTE]

Podobno MOOG jest calkiem dobry. Po 225zl za sztukę. Sam będę wkładał tej firmy

Wiem widziałem, dlatego pytam czy warto zaoszczedzic czy lepiej trw. Wolałbym tego za rok nie powtarzac:)

Jak masz kase to się nie zastanawiaj nawet tylko bierz najlepsze:)u bogatych inne życie:P

Nazbierało mi się trochę do roboty. Jeden górny z przodu do wymiany i łożysko z tylu. Jakieś zaskórniaki mam, ale wiadomo jak jest:)

Ja zawsze wymieniam parami jak coś mi siada więc drugi górny też bym zahaczył:P. Też mi się teraz szykuje remont zawiechy, ale tylko tył(w sumie to najgorsze)Myślę czy wsadzić PU może nie w całe zawieszenie a najbardziej "delikatne" elementy...

U mnie wygląda na to ze tylko banany do wymiany, ale nastawiam się, że jeszcze coś wyjdzie po drodze. Nie myślałem o pu. Pływających i tak nie zastąpisz. Choć są tacy co tak jeżdżą.

jakbyście chcieli to mogę mieć banany po porządnej regeneracji za 130zł szt.

bo sam jeżdżę na wahaczach regenerowanych przez tego pana.

Jeśli będę miał do wymiany banany to się odezwe. Chyba ze ktos mnie uprzedzi:d. Ile przejechales na tych zabiegach?

co do bananów nie powiem ci konkretnie ile wytrzymują, ale dół przedni u mnie ok 70tys

A ile ceni za regeneracje przednich dolnych? Trzeba wysłać mu swoje czy ma na wymianę?

W razie czego mogę udostępnić swoje na wymianę, aczkolwiek te banany, które posiadam w zanadrzu są w bdb stanie :)

Banan tylko trw czy można zaryzykować jakieś delphi czy cuś?

Jeżeli dostaniesz jeszcze gdzieś TRW (zaprzestali ich produkcji) to warto kupić, bo wymiana jest dosyć czasochłonna, trzeba co najmniej opuścić belkę. Aczkolwiek z zamiennikami nigdy nie miałem problemów.

Na alledrogo są, pewnie tanifiat i autosklep24 tez mają.

Zastanawiam sie nad regeneracją. Muszę popytać i przemyśleć sprawę. Do roboty i tak będę się bral w połowie lipca.

Ostatnia edycja:
ja mam oryginały(TWR) przy 200 tyś. km. Regenerowałem dolny duży tylny wahacz przy 90 tyś i wywalono w tedy pływające tuleje(Regum) i od tej pory brak zużycia w tylnym zawiasie poza amortyzatorami, które wymieniłem z miesiąc temu. a połowę sezonu kulam na 18". Czasami więc warto zainwestować w klamoty -bo robocizna też jest czasochłonna.

Mam pytanie o gumy do belki tylnej montowac dedykowane zamienniki czy te od opla astry b musze szybko cos zakupic

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót