Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mi dzisiaj mechanik wymienił dyfuzor i tłumik za 50zł
No właśnie, buczy trochę, nie sądziłem, że będzie tak głośno (wymieniony tylko tylny tłumik). Z zewnątrz jest super, myślałem, że w środku będzie ciszej. Muszę się może przyzwyczaić![]()
[MENTION=53721]michał[/MENTION]35 i jakie wrażenia po dzisiejszych przejażdżkach? podjadę do Ciebie może we wtorek lub środę wieczorem posłuchać tego cudeńka![]()
A co ma wymiana dyfuzora do gwarancji? Tracisz gwarancję na "dyfuzor"? [emoji16]michał35, rozumiem, że zostawiłeś sobie zderzak z Supera i kupiłeś aftermarketowe wypełnienie a'la veloce?
Możesz wrzucić też zdjęcie (najlepiej w wątku o dyfuzorach) dyfuzora? jak wygląda kwestia zmiany wypełnienia zderzaka na gwarancję?
Wrażenia mam na razie troszkę mieszane, ogólnie jest wszystko fajnie, na pewno głośniej, tylko nie podoba mi się trochę zbyt mocne buczenie/dudnienie w kabinie. Najbardziej odczuwalne jest to po uruchomieniu zimnego silnika na wolnych obrotach ("na ssaniu") oraz przy większych obrotach w czasie jazdy. Głośność w czasie jazdy autostradowej jest akceptowalna, nic nie przeszkadza. Nie podoba mi się tylko do końca samo brzmienie, kojarzy mi się z wydechem przelotowym w Subaru Imprezie kolegi (ale jego to słyszę już jak jest 0,5km ode mnie) To taki dźwięk bardziej w stylu rajdówki niż pięknego brzmienia AMG czy Maserati
Ogólnie wszystkie Abarthy mają lepszy dźwięk. Na pewno nie będę montował środkowego tłumika przelotowego![]()
Chcesz to ci wyślę ofertę remusa jaka dostałem od nich . Mają to za ok 6-9tys PLN [emoji6]To nie głupie jeśli dźwięk by był praktycznie nie do rozpoznania (po kilkunastu filmikach na yt nie jestem jeszcze przekonany) to ja jestem za.
Mieć pod maską 2.0 i ok 300km Spalanie już od 8l a dźwięk V8 lub nawet V12 na życzenie albo kompletna cisza jak się chce.
Nie jestem mechanikiem i nie grzebię w silniku. W sumie to nawet go w Giulii nigdy w całości nie widziałem oprócz schematów. Mi by to pasowało. Oczywiście pod powyższym warunkiem.