[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

• Autor wątku Autor wątku ozi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Po pierwsze to trzeba włożyć pewnie z 10k gdzie przy takim budżecie Spider będzie brzmiał jak V10 :D Po drugie masz jakieś nagranie bo nie sądzę żeby dało się osiągnąć coś więcej niż terkotanie.

Sam nad tym ubolewam ale niestety tak jest.

https://www.youtube.com/watch?v=iYTLsQzW4DM

Tak to wygląda u mnie i na pewno nie jest to terkotanie. Dzwiek jest o niebo lepszy. Albo inaczej, satysfakcjonujacy dla mnie.

Fakt lepiej niż stock :)ale porównania do 124 to raczej nie ma. Takie moje zdanie.

Nadal porównujemy filmiki.... jak się człowiek wczyta to w większości filmiki z poprzerabianymi wydechami w Giuli to cut back. Nagrywajmy swoje- brawo Garraty!

Najważniejsze, by efekt był satysfakcjonujący dla Ciebie. Moja wątpliwość to połączenie faktu z zainstalowania wydechu z ...podbiciem dzwięku. może być naprawdę głośno. Tak- jeżeli mam tryb sport w aucie, to w większości przypadków po rozgrzaniu tematu przełączam na niego:)

Odebrałem. Mam.

Zanim nagram.

To naprawdę nie przypomina W NICZYM fabrycznego wydechu. Tyle w temacie. Zdjęcia i filmy później

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Jezdzilem autem kolegi Epsonix,za co mu dziekuje.Auto w trybie D brzmi jak na stockowy wydech fajnie.Jesli chcemy cos wiecej, to z gotowych produktow wybralbym Ragazzona lub Supersprinta.Na stronie tego drugiego jest filmik i kilka zdjec wydechu jak lezy na aucie.

Ostatnia edycja:
Jezdzilem autem kolegi Epsonix,za co mu dziekuje.Auto w trybie D brzmi jak na stockowy wydech fajnie.Jesli chcemy cos wiecej, to z gotowych produktow wybralbym Ragazzona lub Supersprinta.Na stronie tego drugiego jest filmik i kilka zdjec wydechu jak lezy na aucie.
Brzmi w środku, dzięki podbiciu?

Pogeła fajna, tylko ciężko kupić :P

"[Question about no price info on the page] the reason is because we are absolutely booked out at the moment and we are waiting for legal documents at the moment to offer this system fully legal to the EU. PLEASE write an email to get more information."

Więc z jednej strony piszą "All of our exhaust systems are TÜV certified, legal (...)" a z drugiej "we are waiting for legal documents at the moment to offer this system fully legal to the EU" więc ten teges.

KGD jeśli odbierałeś swoją Veloce w Poznaniu na Gorzysława, to miałem okazję ją słyszeć. Na niskich tylko obrotach i w pomieszczeniu. Wydech zdecydowanie jest głośniejszy i daje więcej niskich tonów.

Ostatnia edycja:
KGD jeśli odbierałeś swoją Veloce w Poznaniu na Gorzysława, to miałem okazję ją słyszeć. Na niskich tylko obrotach i w pomieszczeniu. Wydech zdecydowanie jest głośniejszy i daje więcej niskich tonów.

Dokładnie.

Świat jest mały:)

Czy mógłbyś nagrać jakieś filmiki z wnętrza samochodu podczas jazdy, jestem ciekaw jak słychać Raggazona od środka.
Czy przy większych prędkościach autostradowych nie jest to zbyt uciążliwy hałas (buczenie)?

Czy mógłbyś nagrać jakieś filmiki z wnętrza samochodu podczas jazdy, jestem ciekaw jak słychać Raggazona od środka.
Czy przy większych prędkościach autostradowych nie jest to zbyt uciążliwy hałas (buczenie)?

Chcę nagrać taki film, ale zastanawiam się jak- próbuję to zrobić telefonem, ale co najmniej słabo to wychodzi- a konkretniej, nie oddaje rzeczywistości.

Na razie testowałem przy pomocy drugiej osoby:)
Wnioski:
- w typowej hali garażowej, centrum handlowym,etc w momencie włączenia zapłonu wydobywający się dźwięk jest głęboki, basowy (odbija się od ścian) i jakby to ująć- wszystko wokół drży:) w środku słyszysz w tym czasie mruczenie (auto sprawia wrażenie bardzo dobrze wygłuszonego)
- na zewnątrz- basowy, dudniący dźwięk,

- spokojna jazda (miasto) słyszysz w środku mruczenie, ale nie przeszkadza w spokojnej, normalnej rozmowie, słuchaniu muzyki, etc
- jazda autostradą-podobnie. jest wyraźnie słyszalny, ale nie jest uciążliwy

To w trybie N

W trybie D.
- dźwięk bardziej zadziorny, czasami coś na kształt strzału;), ale daleki od np. Subaru:)

Staram się nie używać za bardzo D (jeszcze nie), wiec mało mogę powiedzieć.

Miałem testowe VELOCE na 3 dni i naprawdę, nie ma ŻADNEGO PORÓWNANIA a każdy, kto twierdzi inaczej po prostu nie miał okazji przekonać się o tym na żywo.

nie mam bladego pojęcia- może po prostu ja dynamiczniej jadę a może to mityczne podpicie dzwieku, ktorego ponoc nie mam?

Innymi słowy, kiedy dźwięk jest głośnieszy od serii, od ilu obrotów? I czy przy prędkości 140-150 kmh, jest tez głośniej?

W każdym momencie. Przygotowuje nagrania. Udostępnię

To trochę słabo, mam niemowlaka, nie zależy mi na tym, by było głośniej przy np: 90 kmh i 2k obrotów :)

Moim zdaniem w niczym nie przeszkadza. To, że leoiej brzmi5w porównaniu do stoku nie oznacza, że jest głośno %:)

To trochę słabo, mam niemowlaka, nie zależy mi na tym, by było głośniej przy np: 90 kmh i 2k obrotów :)

Z doświadczenia wiem, że im głośniejsze buczenie tym niemowlak lepiej śpi. Najlepiej mu się podobał wydech z Giulietty :)

Amortyzatory
Powrót