• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

dziwię się ludzim, że kupują ten badziew czyt t1r
miałeś ?
czy tylko piszesz ? bo miałeś / masz sessanty i polecasz a nawet tu u nas na forum były wpisy że lipa , że się ściera itp

ja bym polecił toyo i chętnie kupię raz jeszcze
dobra opona , dobrze klejąca , na mokrym tez ok było , cicha nawet jak na swój bieżnik , cenowo też ok , ścieralność niska

polecam :-)

np moje toyo po sezonie mierzone przez rzeczoznawcę czy jak mu tam po wypadku miały na jesieni 7,76mm
dla mnie rewelacja

Ostatnia edycja:
zdania są różne, jeździłem w rodzinie samochodem z tymi oponami i ok. Osobiście też je wybrałem

w sklepach int. są od ok 380zł

ale przed zakupem na wskazanej aukcji zapytałbym o DOT bo nie ma o tym ani słowa na tej aukcji
- - Updated - - -

żeby się nie okazało że kupujemy jakieś leżaki magazynowe :-)

dostałem odpowiedz że oryginały DOT 2013

miałeś ?
czy tylko piszesz ? bo miałeś / masz sessanty i polecasz a nawet tu u nas na forum były wpisy że lipa , że się ściera itp

ja bym polecił toyo i chętnie kupię raz jeszcze
dobra opona , dobrze klejąca , na mokrym tez ok było , cicha nawet jak na swój bieżnik , cenowo też ok , ścieralność niska

polecam :-)

np moje toyo po sezonie mierzone przez rzeczoznawcę czy jak mu tam po wypadku miały na jesieni 7,76mm
dla mnie rewelacja
sessa sie ściera nawet dosyć szybko, jeśli chce się miękką oponę to trzeba się z tym liczyć.

Co do T1r opona jest bezwzględna w zakrętach nie piszczy i puszcza nagle nie dając o tym wcześniej znać. Dlatego ja bałbym się to założyć szczególnie jak lubi się polatać na maks możliwości po zakrętach.

Polecam Pirelli Cinturato P6,mam jako letnie od 3 lat i nie widać ubytku na bieżniku.

sessa sie ściera nawet dosyć szybko, jeśli chce się miękką oponę to trzeba się z tym liczyć.

Co do T1r opona jest bezwzględna w zakrętach nie piszczy i puszcza nagle nie dając o tym wcześniej znać. Dlatego ja bałbym się to założyć szczególnie jak lubi się polatać na maks możliwości po zakrętach.
Mam sessanty, miałem t1r
nie wiem jak wam sie te sessanty scieraja - ale u mnie po dosc mocno wyeksploatowanym sezonie, mięska jeszcze sporo.
co do t1r - to strasznie dziwna opona.
niby twarda, zostawiała strasznie dużo sladów no i przede wszystkim po 2 latach byla do wyrzucenia.
Gdybym miał teraz kupic jeszcze raz to zdecydowanie sessanty.

W takim razie Barum ma troszkę droższą konkurencję. Tylko pytanie, czy opony będą rzeczywiście dostępne od 16.02?

Będziesz sie slizgac na mokrym jak po lodzie na matadorach.

Matadory od Contiego tez, sprzedalem do kilku fiatow ducato, na zime, ogolnie bez negatywnych opinii sie obeszlo :)

Ja polecam oponki firmy Nankang , tajwańskie ale według mnie są bardzo dobre, narazie zrobiłem ok 6tyś. km, są ciche, miękkie i tanie. Kupiłem 205/50r16 do Alfy 164. Za sztukę płaciłem 222zl teraz są chyba droższe ok 250zl. Polecam cicha i ładna oponka (bieżnik w jodełkę).

Kupilem 18 wraz z dobrymi matadorami - i dla tego zostaly - po zrobieniu sezonu wiosna - jesien zlego slowa nie powiem - fakt - na zakretach na pewno jest nieco gorzej niz na tych lepszych/drozszych ale jak dla mnie dawaly rade - no i cenowo rewelacja. Do zwyklej jzady - polecilbym bez problemu

Witam, miałem w stilo Barumy Bravuris 2- 17'' i mogę polecić :)
P.s miałem też Uniroyal Rainsport - 17'' i również mogę polecić...tylko że była to 1 seria
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót