Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ale kto Dareczku porównuje Mondeo z Golfem ? to jest porównanie OPON , a nie różnych samochodów. Testy drogi hamowania samochodów zapewne też są, ale to nie ten.
To co napisałeś wyżej - "że można się podetrzeć tym testem" to nie była żadna lekka sugestia, że dana opona się może "lekko inaczej" zachować, a całkowite zanegowanie całego testu. Kompletnie nieuzasadnione. Była to lekka sugestia, jakoby wiodące opony na wozie X, ba z inną szerokością nawet, nagle mogły stać się dziadostwem . A tak nie jest, jak opona 205 jest przyzwoita to 225 będzie również, nie ma bata.
To o czym piszesz to niuanse lub sprawy na które wpływu nie mamy, lub mamy kupując auto - lepiej lub gorzej hamujące. A na to czy kupimy Achillesa czy Conti - wpływ mamy, i różnica między nimi będzie podobnie znacząca w sprawnym kombi jak i sprawnym hatchbacku. A jak niesprawne to święty boże nie pomoże.
EDIT : "opinie userów" - nooo, to dopiero argument, nie do podtarciaUser wie, się zna, ma warunki np. takie jak poniżej do porównania, a testy to papier toaletowy.
który to "User" coś takiego przeprowadzi ? User powie "paaaine zeszłej zimy, a była sroooga, to na oponie X pod dom podjechałem a mam pod góre, a tej zimy na oponie Y nie podjechałem". No po prostu wiarygodne źródło jak nic, userzy.
Maiłem co innego na myśli- pierwsza lepsza opona załóżmy przywołany TS 850 w rozmiarze 185 i 15 calowym kole założonym np w Polo będzie się zachowywał zupełnie odmiennie jak np 215 na 16 czy 225 na 17 calowej feldze w AR 159- cóż fizyki nie oszukamy - inny nacisk obciążenie etc. Fizyka w czystej postaci. nie pisze że będzie źle ale moze być nie do końca tak samo....
To już trochę za dużo zmiennych wprowadzacie
A co do tych wcześniej wspomnianych Falkenów Azenis 510 - to jakiś czarny koń chyba jest . Hankook K124 się niedawno wspiął jak widać wysoko - test hamowania na suchym i mokrym 50ciu opon letnich tegorocznych:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Summer-Tyre-Shootout.htm
Za to Nokian zLine spadł poniżej kilku chińskichW innych testach też niektóre chińskie poszybowały wysoko.
Ale niektóre wciąż nie - na mokrym różnica w stawce ponad 10 metrów między najlepszymi a najgorszymi.
To co mam je kupić żeby napisać gniot?????????
Dobra nie jeździłem, nie znam się- opieram sie na opinii kolegi który nic nie wie i przy temperaturach oscylujących w okolicy 0 jeździ na AD08R, ale podałeś dwa minusy
1. Głośność- sorry większość nie odróżni hałasu z łożyska od opony. Nie obrażając nikogo- tak więc tego nie liczę
2. Sam piszesz że szybko się ścierają, tak więc zgodnie z cennikiem oponeo ich cena w rozmiarze 225/45R17 to 311 złotych i nie wystarczą na 30 tysięcy, wspomniany przez Mła Hankook K117 starczy na 50 tysięcy (z tego powodu że przez 10 tysięcy znikło go 0,5 mm, a było ponad 7 nalane), a kosztuje 319
I co ty na to????
Gdybym przeleciał od 100 strony do końca, to wiesz jaka była by klasyfikacja opon polecanych z tego forum????
Na mokrym trzymaja tak samo jak rainsporty? Czy tez niewiesz? Albo kolega nie testowal?
Tak napisałeś, ze nie zrobią nawet 30K km mimo, ze nie zrozbiłeś ani kilometra na nich. Mam Ci szukać cytatu?Ale co- ja się odnoszę do tego co sami piszecie. To ja napisałem, że szybko się ściera????????
Mój kolega wiem jak jeździ i powiedzmy sobie szczerze jak on mówi że jest gniot to gniot.