www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W 159 1.9 jtd 16v jest fabryczny separator. Dyskusyjną kwestią jest jego skuteczność, mowa o fabrycznym rozwiązaniu. Ja zakupiłem OCT ale z innej aukcji gdzie można sobie wybrać średnicę wejścia/wyjścia. Ten na aukcji ma małą średnicę wężyków do przyłączenia.

W 159 1.9 jtd 16v jest fabryczny separator. Dyskusyjną kwestią jest jego skuteczność, mowa o fabrycznym rozwiązaniu. Ja zakupiłem OCT ale z innej aukcji gdzie można sobie wybrać średnicę wejścia/wyjścia. Ten na aukcji ma małą średnicę wężyków do przyłączenia.
Link był poglądowy

Dzisiaj wróciłem z X tury z CINSOFT na dole wykresy poglądowe wszystko ładnie pięknie zadowolony jestem, Pan Marcin człowiek konkretny znający się na rzeczy, doradzi wyszczególni na co zwrócić uwagę :)

Tak wyszło u mnie
attachment.php

Pan Marcin zwrócił mi uwagę na zużywający się już dwumas w alfie, myślę że kiedy bedzie już tak daleko to napewno zwrócę się z całą wymianą dwumasa i sprzęgła własnie do CINSOFT :)

Załączniki

• Cinsoft_MOD.jpg
    Cinsoft_MOD.jpg
    60.2 KB · Wyświetleń: 1,339
jak u was wyglada sprawa awaryjnosci/problemow po chipie?

Ostatnia edycja:
Przecież jedno jest w trakcie (albo właśnie się zakończyło).

Nie widzę nigdzie zapisów ani żadnego świeżego tematu dlatego pytam

...

ok juz wszystko wiem
nastepna tura mam nadzieje niedlugo
zapisy w dziale bazar (ja szukalem tutaj dlatego nie znalazlem)

Ostatnia edycja:
Jak myślicie, co da się wyciągnąć z fabrycznych 200KM i 320Nm w TBI 1,75 ? Jak dobrze widzę Julka z tym silnikiem jest wykręcona do 235km i 340Nm. Także uzyskanie takiego wyniku nie powinno byc problemem?
I co na tym moze najbardziej ucierpiec, skrzynia biegów, dwumas?

Jak myślicie, co da się wyciągnąć z fabrycznych 200KM i 320Nm w TBI 1,75 ? Jak dobrze widzę Julka z tym silnikiem jest wykręcona do 235km i 340Nm. Także uzyskanie takiego wyniku nie powinno byc problemem?
I co na tym moze najbardziej ucierpiec, skrzynia biegów, dwumas?

tutaj masz jezdzacy przykład, co prawda od konkurencji ;)

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-tbi-distinctive-250km-ID6y5ULH.html

Zmianowy po którejś audiencji u Twardowskiego powiedział ze jego (znaczy TT) zdaniem motor jest fabrycznie zakuty na 240-250 kucy. Co do problemów to chyba tylko o turbinie był wątki :P Poszukaj na forum

JTS - nie ma sensu to bezpośredni wtysk benzyny - nie ma tu dużo zapasu :)

no ja wiem, że to bezpośredni wtrysk benzyny a nie diesel, w którym można dołożyc 40 KM lekką ręką. Liczyłem na jakąś sensowniejszą odpowiedź niż taką, że nie ma sensu bo to benzyna :)

no ja wiem, że to bezpośredni wtrysk benzyny a nie diesel, w którym można dołożyc 40 KM lekką ręką. Liczyłem na jakąś sensowniejszą odpowiedź niż taką, że nie ma sensu bo to benzyna :)
Cytat ze squadra-tuning.nl
Oczywiście Squadra Tuning był zaangażowany w rozwój oprogramowania do 1.9 JTS. Zgodnie z oczekiwaniami, nie było znaczących wyników, które należy osiągnąć tutaj. Proponujemy w związku z tym nie ma tego typu oprogramowania strojenie.
Oczywiscie z Google translate dlatego taka polszczyzna. Generalnie jedyne co mogą zrobic to poprawić reakcję na gaz. Efekt nie współmierny do poniesionych kosztów. Niestety bardzo rzadko udaję się coś wycisnąć z najsłabszej jednostki montowanej w danym wozie.

Nie tyle benzyna, co wolnossąca benzyna- bez turbo, ewentualny chip, to wartości, liczone w większości przypadków na poziomie kilku kM...

Amortyzatory
Powrót