• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
seryjny IC to koopa w przypadku 156 / GT
nie wiem jak reszta

Bocian ile kosztowało Cie przerobienie układu (IC, rury,kolanka itd) w swojej GT?

ok +1000zł
ic - 330 - fmic.pl
rurki , spaw adams
i inne pierdoły ( złączki , opaski )

ale adasmik sie tam natrudził bo pasowane było wszystko na aucie , poprawki , pasowanie , poprawki , itp itd
po prostu było robione na wymiar

Ostatnia edycja:
A jakie to wg Ciebie obroty przyjemne dla turbo??? Bo ja zawsze myślałem że tak od 2200 do max 3500 to najlepszy zakres dla sprężarki-chyba że jestem w błędzie?

I masz rację :) Też tak uważam, ale czytając Twój post że rzadko przekraczasz 3000rpm wnioskowałem, że jeździsz raczej poniżej tego zakresu :)

kamko, IC w 166 jak pisalem, jest nieco wiekszy, ale czy to sprawe zalatwia, nie sadze

jarzabek, tak, IC seria jeszcze u mnie, z Cinkiem juz jestem umowiony, na finalne wystrojenie tej taczki :)

panowie, krecic te klekoty na 4500, nic im nie bedzie

regularnie krece nawet 4700

To Ciekawe bo z tego co wiem to przy 4500 masz odcięcie...hyba że miałes moda i przesunięte odcięcie do góry. Ja nie jestem zwolennikiem kręcenia Jtd tak wysoko. Przy takim momencie obrotowym nie ma sensu ciągać go tak wysoko, ale raz na jakiś czas oczywiście jest wskazane komin wyprostować :) To tylko moje zdanie, ile alfisti tyle opini.

omen to ma polepione jak trzeba, dlatego kreci :)

ja rowniez nie zaluje .... musi isc, nie ma zlituj :)

To Ciekawe bo z tego co wiem to przy 4500 masz odcięcie...hyba że miałes moda i przesunięte odcięcie do góry. Ja nie jestem zwolennikiem kręcenia Jtd tak wysoko. Przy takim momencie obrotowym nie ma sensu ciągać go tak wysoko, ale raz na jakiś czas oczywiście jest wskazane komin wyprostować :) To tylko moje zdanie, ile alfisti tyle opini.
do ok 4700 mam prawie pełną moc więc dlaczego nie ? po to w końcu modziłem. ;)

No i jestem po zabiegu :)

EGR wywalony, wyszła nawet fajna seria i po modzie też fajnie wyszło - 211,7 PS i 435 NM w porównaniu do książkowych 175 PS i 385NM - to jak dla mnie jest super. Wrażenia z jazdy jak najbardziej ok. Fajnie ciągnie z dołu do samego końca.

pierwszy wykres to seria (po wycięciu EGR) a drugi to oczywiście po modzie.

Pozdrowienia dla sprawcy tego zamieszania Marcina K :)

- - - Updated - - -

Mam nadzieje że czytelne te wykresy będą bo tak mi się zeskanowały no i pierwszy jest po modzie a drugi sama seria - 181 PS i 402 NM

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    60.8 KB · Wyświetleń: 500
  • 002.jpg
    002.jpg
    61.5 KB · Wyświetleń: 484
Dołączam się do kolejnego zadowolonego klienta w CINSOFT. Wiedza na temat AR i softów stoi na najwyższym poziomie. Tak jak kultura osobista i ogromna cierpliwość do moich e-mail’i.:o Diagnoza trafna bez oglądania samochodu (zza klawiatury)-wielka sprawa.

Wszystkim polecam, a jak będę jeszcze coś potrzebował to na pewno wrócę do Marcina. :)
Wróciłem.... i będę wracał:)
Dziękuję i do zobaczenia!

ups, Qatro, nie chwaliłeś sie że zrobiłś swap na teesa, na jaki oleju latasz??

pzd.

Nie wiem czy to dobry temat, ale skoro chcę skorzystać z fachowości Cinsoftu to mam takie pytanie:
zamierzam wywalić egr i ( jeszcze nie wiem ) zrobić remap, ale mam zaolejoną stronę silnika przy zaworze gaszącym ( przepustnicy ) - nie wiem czy nie trzeba tego zrobić najpierw - kiedyś już to czyściłem ale znowu mam syf - egr mam na razie zaślepiony częściowo, auto rusza b. wolno i dlateog chcę się pozbyć egr i być może poprawić trochę moc i moment, ale nie wiem co z tym zasyfieniem ?
Teraz na razie jeżdzę alfą zastępczą ( taki sam model jak moja tylko młodsza i ma mniejszy przebieg ( 90 tys ver 150 tyś ) i w ogóle nie ma tego zasyfienia olejem - nawet blok qtronic-a ma czysty !.

Jezeli masz blisko to podjedz do Marcina on napewno cos zaradzi na to zaolejenie ,albo przynajmniej zadzwon do niego

Amortyzatory
Powrót