Witam,
kilka razy w całym wątku pojawiał sie ten problem ale bez rozwiązania więc ponawiam zapytanie bo mam dokładnie to samo co wcześniejsi koledzy,. mianowicie: pompa wspomagania na postoju, podczas jazdy przy normalnym skręcaniu pracuje głośno/brzęczy (jednostajny odgłos) czy jest zimno, ciepło czy gorąco, czy koła stoją prosto, są skręcone czy się kręcą dźwięk jest zawsze taki sam (nie nasila sie) ale gdy skręcę kierownicę maksymalnie w lewo lub w prawo cisza.... idealna cisza.... auto z 2011 roku użytkowane od 08.2012 więc zbiorniczek mam nowy, układ przepłukany, płyn wymieniany dwa razy. Jak kupiłem to auto pompa już tak pracowała więc pierwsze co oddałem ją do regeneracji do jednego z najlepszych zakładów w 3city i po regeneracji (chociaż gość mówił, że nic wielkiego z tą pompą sie nie działo) to samo ani lepiej ani gorzej. Cały czas jednostajne brzęczenie więc zakładam że to na pewno nie pompa. Nie mam gumowania chociaż na postoju przy bardzo delikatnych ruchach kierownicą można wyczuć minimalne drżenie (wydaje mi sie że to magiel ale drżenie jest tak marginalne, że nie ma się co na razie martwić). Jakieś pomysł? Węże? Zawór? Nieszczelność? Dodam, że zbiorniczek od płynu mam mocno zapocony, w prawdzie nie leje sie z niego ale zapocenie jest duże.