• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Witam

Auto
Alfa romeo
Witam to moj pierwszy wpis wiec prosze o wyrozumialosc
ZARFAEBN2H7546479 szukam kompletu lamp do tego auta moze ktos ma na sprzedaz komplet do montazu lub pomozecrozkodowac jakie lampy kupic do montażu bez przerabiania
Z gory dzięki

Lewa 50564104,50547580,50539121
Prawa 50564094,50547569,50539117
Czy te numery to wszystko to samo ?

Nie znalazlem nic sensownego (moze zle szukam) moze jednak ktos by byl chetny w pomocy dobraniu swiatel lub rozkodowaniu nr vin dzwonilem do paru sprzedawcow i tez nic sensownego nie powiedzieli jedni mowia skretne 35w a drudzy 25w nie skretne

Nie znalazlem nic sensownego (moze zle szukam) moze jednak ktos by byl chetny w pomocy dobraniu swiatel lub rozkodowaniu nr vin dzwonilem do paru sprzedawcow i tez nic sensownego nie powiedzieli jedni mowia skretne 35w a drudzy 25w nie skretne
Dobrze piszą tylko ty nie czytasz nawet nie chce ci sie napisac czy stelvio czy giulia.

Czyli z tego co wyczytalem najlepszym rozwiazaniem jest założenie kompletu 25w nie skretnych i ewentualnie wymiana pokretla w kabinie ?
Czy wtyczki 11 i 13 pinowe to chodzi o to ile kabli dochodzi do kostki w wiazce czy fizycznie w lampie w wtyczce w mojej instalacji do kazdego pinu idzie kabel czyli 14 pinow ?

W skrócie zakładaj 25W wer. EU (może być ciężko znaleźć), i przełącznik z poziomowaniem. W załączniku nr kat. z 2023 r.

Załączniki

lepiej napisac czy stelvio giulia itp.
widać po VIN na pierszy rzut oka ...7xxxxxx:)
rozumiem ze usa to najprowdopodobnie 25w takich szukaj 35 wat tez podejda tylko troche trzeba przerobic.
poczytaj tu jest mnostwo o tym nie ty pierwszy i ostatni.
skąd ta teza że jak USA Giulia 2017 to najpewniej 25W? dla wielu może być to kosztowne założenie błędnego scenariusza. w tym wypadku akurat się nie pomyliłeś - ma standardowe xenony https://www.chrysler.com/hostd/windowsticker/getWindowStickerPdf.do?vin=ZARFAEBN2H7546479, ale równie dobrze mógłby mieć skrętne 35W

Zamowilem nie skretne 25w na allegro i sprzedajacy nie wysyla lamp bo twierdzi ze mam miec skretne 35 juz nie mam pojecia jak to ogarniac i z kim zalatwic

Załączniki

• Screenshot_20260817_164515_pl_allegro_MboxRenderActivity.jpg
    Screenshot_20260817_164515_pl_allegro_MboxRenderActivity.jpg
    268.3 KB · Wyświetleń: 3
  • Screenshot_20260817_164622_pl_allegro_MboxRenderActivity.jpg
    Screenshot_20260817_164622_pl_allegro_MboxRenderActivity.jpg
    191.9 KB · Wyświetleń: 3
Zamowilem nie skretne 25w na allegro i sprzedajacy nie wysyla lamp bo twierdzi ze mam miec skretne 35 juz nie mam pojecia jak to ogarniac i z kim zalatwic
Linkowalem twojego window stickera, nie widze opcji mocniejszych na liscie wymienionego wyposażenia. Mozesz tez ogladnac swoje a dla wiekszego potwietrzenia wyjac "palnik" i po tym sprawdzic. Albo looknac czy masz modul afls czy to organoleptycznie czy kompem. Milion opcji potwierdzenia.

Auto przyjechalo bez lapm wiec tu caly problem myslalem ze po vin bedzie ok i sie mylilem

Amortyzatory
Powrót