Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak też zrobię, będę miał spokój.
Jak wygląda sprawa wymiany oleju i filtra oleju poza ASO w samochodzie będącym na gwarancji? Czy to naruszenie warunków gwarancji/rękojmi?
Już była na ten temat dyskusja:
https://www.forum.alfaholicy.org/fo...ad_musi_byc_aso_zeby_utrzymac_gwarancje_.html
był temat, ma się prawa itp, tylko potem zauważysz że coś ktoś skopał i teraz tak, ciekawe który to, jeden będzie zwalał na drugiego. nawet z tego powodu warto nie zmieniać ASO, a w ramach danego ASO spróbować znaleźć mechanika który tylko i wyłącznie będzie się Twoim autem zajmował - wtedy zawsze masz argument typu : nikt poza Państwa Aso i panem XYZ tego auta nie dotykał, sam mechanik też dobrze żeby przed każdą robotą miał to przypomniane, wtedy siłą rzeczy ma gdzieś z tyłu głowy że to auto którym tylko on się zajmuje, może ciut pomoże w staranności czy upewnieniu się ze dobrze zrobił swoją robotę.
jak budowałem dom, to nie miałem jednej firmy od A do Z, było tak że przy odbiorze robót czy jakiejś reklamacji jeden zwalał na drugiego dlaczego cos wyszło nie tak dobrze jak powinno - gdybym miał jedną firmę która sama sobie dobiera pracownikó/podwykonawców, do samego końca jest argument że sprawa jest po ich stronie do załatwienia, niech sobie sami szukają i sami na swój koszt poprawiają.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] nie obraź się, ale już po raz któryś podajesz koszt pierwszego przeglądu w ASO poniżej 500 zł, ale to nie jest norma. Może Ty masz takie ceny w ASO B-B, ale każdy inny użytkownik Giuli/Stelvio zapłaci z materiałami minimum 800-1000 zł. Sam koszt oleju na wymianę to jest prawie 250 zł i to po najniższych cenach z Allegro, a gdzie filtry, klima i robocizna? I nie piszę tego, żeby odradzać przeglądy w ASO, bo ja do dzisiaj je tam robię nawet w starej Alfie 159 z 2008 roku, tylko po to, żebyś nie wprowadzał innych w błąd, że za 500 zł można zrobić przegląd w ASO. 1000-1200 zł za podstawowy przegląd Alfy w ASO (wraz z materiałami) uważam za bardziej odpowiedni do szacowania kosztów użytkowania auta.pierwszy przegląd był bodajże poniżej 500zł z materiałami (bo też były rabaty a liczyli za godzinę roboty)
Powiedzcie mi, ten wyświetlacz poziomu oleju potrafi pokazać nadmiar?
Miałem ostatnio poziom idealnie średni, dolałem ok 0,5 l i nic się nie zmieniło, mimo procedury sprawdzenia i kilku jazd.
Więc na drugi dzień doałem jeszcze z 0,3 l i nagle skoczyło na MAX.
Tak się zastanawiam, czy czasem ostatecznie nie przedobrzyłem.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] nie obraź się, ale już po raz któryś podajesz koszt pierwszego przeglądu w ASO poniżej 500 zł, ale to nie jest norma. Może Ty masz takie ceny w ASO B-B, ale każdy inny użytkownik Giuli/Stelvio zapłaci z materiałami minimum 800-1000 zł. Sam koszt oleju na wymianę to jest prawie 250 zł i to po najniższych cenach z Allegro, a gdzie filtry, klima i robocizna? I nie piszę tego, żeby odradzać przeglądy w ASO, bo ja do dzisiaj je tam robię nawet w starej Alfie 159 z 2008 roku, tylko po to, żebyś nie wprowadzał innych w błąd, że za 500 zł można zrobić przegląd w ASO. 1000-1200 zł za podstawowy przegląd Alfy w ASO (wraz z materiałami) uważam za bardziej odpowiedni do szacowania kosztów użytkowania auta.
A możesz uzasadnić swoje zdanie, że "nieźle golą", czy tak tylko marudzisz, jak większość Polakównieźle golą