Widziany \ Widziana...

• Autor wątku Autor wątku Carissa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przyznać się, czyj czarny TS 2.0 wczoraj ok 19.30 w Bielawie tak zredukował na niższy bieg, ze musiałem złamać przepisy, aby dokończyć manewr? :D

Przyznać się, czyj czarny TS 2.0 wczoraj ok 19.30 w Bielawie tak zredukował na niższy bieg, ze musiałem złamać przepisy, aby dokończyć manewr? :D

Cóż, troche to głupi sposób przyśpieszać gdy jest się wyprzedzanym ale zawsze mnie to kręci nie wiedzieć czemu... ale robie to tylko gdy nie wyprzedza mnie marka Alfy Romeo :) bo jak Alfa to daje się wyprzedzić a potem ogon za nią ;D

No chyba, że jest prosta droga to można przycisnąć i nie dać się wyprzedzić :D

W końcu ktoś koledze wytłumaczy na poboczu, że tak się nie robi :)

Ja też raz miałem taki przypadek jadąc sobie z roboty, wieczorem koło godziny 23.00.
No to jadę sobie spokojnie a tu nagle z tyłu pojawia się jakiś audi a3, który nerwowo dojeżdża do mnie, daje kierunkowskaz i rura... zaczyna mnie wyprzedzać... to ja sobie myślę, co mi tam, przecież drogi i tak puste, zobaczymy komu szczęka opadnie hehe...
No to redukcja na 3, but w podłogę i jak koleś był równo obok mnie tak ja od tego momentu zacząłem mu uciekać do przodu, potem wbiłem 4 też z butem i odjechałem... pamiętam tą minę tego kolesia w tym autku:D.

Ale zrobiłem to tylko i wyłącznie dlatego, bo nie lubię tzw "nerwowych cwaniaków" na drodze którzy dojeżdżają mi na 4 cm od zderzaka i starają się mnie chyba "zepchnąć" z drogi.
Lubię dynamiczną i kulturalną jazdę, ale niestety niektórzy jeżdżą bez wyobraźni.

pozdrowienia dla granatowej 156 Sportwagon na rej SM 34.... Widziana dziś w Mysłowicach na skrzyżowaniu Chopina z Katowicką

Podobnie jak to wśród rowerzystów - machanie łapką:) Wkrótce będę machał do Was z pokładu mojej grafitowej AR156 SW na pszczyńskich blatach (SPS...) :)

Cóż, troche to głupi sposób przyśpieszać gdy jest się wyprzedzanym ale zawsze mnie to kręci nie wiedzieć czemu

Jak trafisz na mnie to Ci gałki oczne wypale drogowymi i przeciwmgielnymi :D To pomaga:D

A z kim ja to

A z kim machałem dziś łapką na ul. Polewki w Krakowie ? A może to Bieńczycka...

Zero wyobraźni...
za słabe słowa dla takich kretynów...
Wkurzające jak jedzie przedemną jakiś palant, wlecze się jak jasna cho%^$, ale jak go wyprzedzasz to zaczyna go to boleć i próbuje się nie dać:/ żałosne - mógł wcześniej wcisnąc pedał, by nie było powodu wyprzedzania, a nie patrzeć na wskaźnik poziomu paliwa/chwilowe spalanie na kompie

mam kilka sposobów
- jechać za palantem na długich,
- wyprzedzić i po hamulcach
- wyprzedzić i zwolnić do 20km/h i tak się toczyć, nie pozwalając się wyprzedzić

zachęcam wszystkich do ww. praktyk to im się odechce

Ja też raz miałem taki przypadek jadąc sobie z roboty, wieczorem koło godziny 23.00.
No to jadę sobie spokojnie a tu nagle z tyłu pojawia się jakiś audi a3, który nerwowo dojeżdża do mnie, daje kierunkowskaz i rura... zaczyna mnie wyprzedzać... to ja sobie myślę, co mi tam, przecież drogi i tak puste, zobaczymy komu szczęka opadnie hehe...
No to redukcja na 3, but w podłogę i jak koleś był równo obok mnie tak ja od tego momentu zacząłem mu uciekać do przodu, potem wbiłem 4 też z butem i odjechałem... pamiętam tą minę tego kolesia w tym autku:D.

Ale zrobiłem to tylko i wyłącznie dlatego, bo nie lubię tzw "nerwowych cwaniaków" na drodze którzy dojeżdżają mi na 4 cm od zderzaka i starają się mnie chyba "zepchnąć" z drogi.
Lubię dynamiczną i kulturalną jazdę, ale niestety niektórzy jeżdżą bez wyobraźni.

To samo z mojej strony, wiadomo że ktoś wyprzedza bo akurat jade sobie 50km/h i nie mam ochoty na więcej to daje się wyprzedzać i nawet hamuje, szczególnie jak ktoś mnie wyprzedza kiedy z naprzeciwka(lub zakręt) coś jedzie to wręcz hamuje do zera aby mnie wyprzedził i niech se jedzie w pizdu.

Ale jak taki cwaniak na prostej gdzie widze żę nie ma zadnych aut chce się zmierzyć to nie ma sprawy :)

Adam$ długie itp nic Ci nie dadzą :D lusterko ustawiasz tym cypelkiem aby Cię nie oślepiało i jedziesz sobie dalej :d

Pozdrawiam nikogo na trasie MYsłowice-Katowice i z powrotem... bo nikogo nie spotkałem! :D Jedynie buraka z Toyoty białej który tamował mi lewy pas, zjechał na prawy a po wyprzedzeniu go usilnie chciał mi siedzieć na zderzaku co mu się nie udało niestety.... tylko był tak jakby... zapadnięty garb na drodze i miska chyba lekko pocałowała asfalt :D

Pozdrawiam Alfaholika z sąsiedniego bloku z czarnej 159-tki KOS minęliśmy się dzisiaj w na skrzyżowaniu Komorowickiej i Olimpijskiej w Komorowicach :) Pomachane Odmachane:)

Ostatnia edycja:
Pozdrowienia dla czarnej AR 145 LE500 na tablicach SBI i ramkach alfacholików. Stała dziś koło poczty w Żywcu na parkingu. Przy czym, to "LE500" to raczej były dodatkowe nalepki :D

za słabe słowa dla takich kretynów...
Wkurzające jak jedzie przedemną jakiś palant, wlecze się jak jasna cho%^$, ale jak go wyprzedzasz to zaczyna go to boleć i próbuje się nie dać:/ żałosne - mógł wcześniej wcisnąc pedał, by nie było powodu wyprzedzania, a nie patrzeć na wskaźnik poziomu paliwa/chwilowe spalanie na kompie

mam kilka sposobów
- jechać za palantem na długich,
- wyprzedzić i po hamulcach
- wyprzedzić i zwolnić do 20km/h i tak się toczyć, nie pozwalając się wyprzedzić

zachęcam wszystkich do ww. praktyk to im się odechce

nie zachecaj do lamania prawa... za kazda z Twoich propozycji jest mandat... kazdy zrobi jak mu sie podoba ale nie namawiaj do czegos takiego

Pozdrawiam właścicieli srebrnej 156 wiszącej dzisiaj około 16:00 pod sufitem w Italauto i stojącej obok ciemnej 156 :)

To samo z mojej strony, wiadomo że ktoś wyprzedza bo akurat jade sobie 50km/h i nie mam ochoty na więcej to daje się wyprzedzać i nawet hamuje, szczególnie jak ktoś mnie wyprzedza kiedy z naprzeciwka(lub zakręt) coś jedzie to wręcz hamuje do zera aby mnie wyprzedził i niech se jedzie w pizdu.

Na trasie zwykle jade sobie 120-150.Jak ktoś jedzie 121-151-to powoli oddala sie ode mnie,jak 119-149-to ja oddalam sie od niego.Jak to komuś nie pasi.to mu trza gałki oczne przypalić :D

Adam$ długie itp nic Ci nie dadzą

Nie zapominej,że w bagazniku często mom flinta i paczka śrutu :P:P:P
Roger mo całkowito racjo,takie zachowanie to wykroczenie.

nie zachecaj do lamania prawa... za kazda z Twoich propozycji jest mandat... kazdy zrobi jak mu sie podoba ale nie namawiaj do czegos takiego

Bamboszek,kodeks drogowy mówi tak :
6. Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości. Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo i - w razie potrzeby - zatrzymać się w celu ułatwienia wyprzedzania.

Amortyzatory
Powrót