• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Widziany / widziana

Jeśli nadjechał samochód z naprzeciwka po ok. 3 sekundach to wyprzedzili z przysłowiowym "palcem w dupie". Bez urazy dla nikogo - sam nie widziałem.

Było na styk. Zaznaczam, że wszystko odbywało się na zakręcie. To że auto wyjechało po chwili to nie znaczyło, że oni je widzieli i sobie wyliczyli czas i odległość. Po prostu nie byli wstanie widzieć samochodu z naprzeciwka na takim łuku, a tym bardziej wzdłuż lasu. Gdyby ten samochód był bliżej tego zakrętu to poszedłby na czoło z którąś 156. A po drugie chodzi o sam fakt wyprzedzania w takim miejscu, a nie, czy zdążyliby, czy nie!!! I na pewno nie było z przysłowiowym "palcem w dupie".
POZDRAWIAM!!!!!!!

Do kierowców dwóch 156 , którzy w dniu wczorajszym przemieszczali się około godziny 17:15 z kierunku Przemyśla na Maćkowice i dojechawszy do Orzechowiec na bardzo krętym odcinku drogi wzdłuż lasu (Ci co znają tę trasę na pewno wiedzą, które to zakręty i jak niebezpieczne) rozpoczęli manewr wyprzedzania samochodu tuż przed zbliżającym się ostrym zakrętem w lewo. No i na szczęście udało się im bo po zjechaniu drugiej 156 na prawy pas z naprzeciwka po około 3 sekundach nadjechał samochód. To właśnie przez takich idi.tów jak wy ludzie umierają na drogach. Druga 156 była na przemyskich blachach RP..... na numerki nie zwracałem uwagi. Nie widziałem klubowych ramek itd. ale mam nadzieję, że to przeczytacie. Szkoda tylko, że to kierowcy ALF. Oczywiście nie ma co się sugerować marką podczas różnego rodzaju debilizmu na drogach, ale przypomina mi to zachowanie typowych dresiarzy i szpanerów z B.. którzy chcą się popisać przed panienką lub kolegami za wszelką cenę nie myśląc jakie mogą być tego konsekwencje. Mimo wszystko Pozdrawiam i życzę więcej rozwagi i odpowiedzialności.
Dzisiaj rano jak wracałem z Krakowa, w jakieś dziurze nieopodal Ropczyc, widziałem wbitą w dość głęboki rów, srebrną 156'tkę na blachach RSA.

Myślałem, że mi się przywidziało, ale jednak nie;) Pozdrowienia dla właściciela/właścicielki czarnej 159 ti zaparkowanej dzisiaj w Białej koło Rzeszowa:)

czarne 156 sw w bilgoraju na RNI ......

Hehe to chyba tylko moje SW jest na ramkach klubowych :)
Tyle, że moje jest blue cosmo ale jezdzi jeszcze jedno takie na rni bez relingów na telefonach i z tego co sie orientuję to nalezy do gliniarza z Harasiuk.

Twoja nie stoi czasami z tyłu za ONZetem??

dzisiaj koło 16;00 na Mickiewicza w Tomaszowie Lub. Szara 156 SW na RPR ....
a i jeszcze 156 SW Blue Cosmo na Ściegiennego koło "Drżała" na LTM....

Hehe to chyba tylko moje SW jest na ramkach klubowych :)
Tyle, że moje jest blue cosmo ale jezdzi jeszcze jedno takie na rni bez relingów na telefonach i z tego co sie orientuję to nalezy do gliniarza z Harasiuk.

Twoja nie stoi czasami z tyłu za ONZetem??
tak zgadza sie czasem tam parkuje pozdrawiam

Pozdro dla Alfy 146 - Damian'aBAD widzianej wczoraj ok. 17 na rondzie przy ul. Krakowskiej. Za kierownica jakaś Pani w okularach była, za pasażera Pan z długimi włosami, a Damiana ani śladu;P NIe wiedziałem czy ukradli i mam ich zatrzymac czy co;)

Wczoraj na ul.Dworcowej w Sanoku widziałem ( jak nigdy) mniej więcej : kilka sztuk 156,147,159,jedną 166,jedną GTV myślałem ,że przespałem na forum jakiś spot , a to był tylko rzadki zbieg okoliczności..

Pozdrowienia dla Alf i ich właścicieli, które(-ych) spotkałem dziś na myjni samoobsługowej w Rzeszowie na ul. Przemysłowej między godziną 12 a 13;) Były 2 sztuki 166 ciemnych - kolegom dałem wizytówkę i zaprosiłem na forum oraz dla 2 kierowników i ich ślicznotek tj. Alf 159 w kolorze srebrnym i chyba czarnym;) Dziś tyle tych Alf, że az oniemiałem z zachwytu;)

Pozdrowienia dla Alf i ich właścicieli, które(-ych) spotkałem dziś na myjni samoobsługowej w Rzeszowie na ul. Przemysłowej między godziną 12 a 13 Były 2 sztuki 166 ciemnych
Maciek po takiej kumulacji lepiej zacznij grać w totka bo masz szczęście, wykorzystaj to.

Pozdrowienia dla Alf i ich właścicieli, które(-ych) spotkałem dziś na myjni samoobsługowej w Rzeszowie na ul. Przemysłowej między godziną 12 a 13
wink.png
Były 2 sztuki 166 ciemnych - kolegom dałem wizytówkę i zaprosiłem na forum oraz dla 2 kierowników i ich ślicznotek tj. Alf 159 w kolorze srebrnym i chyba czarnym
wink.png
Dziś tyle tych Alf, że az oniemiałem z zachwytu
wink.png

To ja bylem z kumplem ;) swieza zmiana z gtv na 166 ;) kumla namowilem i zniemil passata na 166 :D
PS. ogladnalem Twoje kombi i chyba znowu bede musial zmienic auto :P

Brat jechał :D a ja byłem gdzie indziej na piechtę. A brata mi nazwać pani :D no maćku wstyd :D

Pan czyli pewnie brat na 100% siedział jako pasażer, a za kierownica napewno Pani;P

---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

To ja bylem z kumplem ;) swieza zmiana z gtv na 166 ;) kumla namowilem i zniemil passata na 166 :D
PS. ogladnalem Twoje kombi i chyba znowu bede musial zmienic auto :P

Moja jest niby do sprzedania, ale kwotę wołam bagatelną;)

Amortyzatory
Powrót