• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

właśnie zacząłem ściągać i zauważyłem, że faktycznie numer jest wyższy niż ten co instalowałem wcześniej oraz plik licencji ma w nazwie numer vin. We wcześniejszych wersjach tego nie było.

Zgłosiłem niewywiązanie się producenta z ilości dostarczonych aktualizacji map. Gwarant Stelllantis uznał reklamację i w ramach rekompensaty dostałem możliwość pobierania aktualizacji przez kolejny okres.

Czy wgranie do
MV-119.001.009
TV-119.001.009
najnowszych map zadziała czy będzie kabum? Przeczytałem w akcji serwisowej że przy aktualizacji do najnowszego fw trzeba przejść przez 127, stąd pytanie czy mapy z nowszego zadziałają na starszym.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Ciekawe, dopiero jakieś 3 tygodnie temu dostałem v1091...

kupić licencje na kolejny okres, to raczej majątku nie kosztuje...

- - - Updated - - -

Poza tym, ta nawigacja firmowa to fajny gadżet, ale i tak raczej dokładniejsza jest z google i bardziej wygodna w użyciu, gdy korzystasz Aple CarPlay.

Weź wrzuć w podpisie, że masz auto USA to ludzie szybciej wyczają jaki jest problem :⁠-⁠).

Obawiam się że problem nie jest to że auto jest z USA, ale wiedza i możliwości naszego ASO. Właśnie byłem w ASO i chciałem zapłacić za licencję i usługę wgrania nowych map - i się nie dało... koszt usługi 0zł - efekt tak samo 0.
Czyli może nie najtaniej, ale najprościej i bez enigmatycznych podchodów jest kupić dostawkę z Carplay, i jechać po GM, albo po czym kto tam woli.

Nie kupisz licencji map europejskich dla samochodu z USA. System tego nie przewiduje. Licencja obowiązuje (kupuje się) dla danego VIN.

Dziwna polityka, ale po Stelantis wiele spodziewać się nie można.
Wolą nie zyskać kasy niż odblokować możliwości - ich strata.

Osobiście mógłbym nawet te kilka stówek położyć za możliwość aktualizowania map, ale skoro tego nie przewidują... to albo dam zarobić osobom których system to przewiduje , bo już się ogłaszają np na OLX jak i tu 3 posty wyżej, albo przeczekam i wstawię boxa od ENG.
Pewnie skończy się na ENG, tylko też czekam aż mi odpiszą (są gorsi flegmatycy jak brytole) co do opcji wyjścia cyfrą z ich boxu, a jak nie odpiszą to zaryzykuję, wezmę i rozbiorę i zobaczę co tam siedzi.

również dla MY2020 pojawiła się nowa wersja

powiedzcie mi czy ten system navi (tom tom) po lifcie łączy się przez komórkę z internetem aby mieć aktualną sytuację na drodze?

Amortyzatory
Powrót