Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Robiłem podobny test i miałem taki sam wynik jak Ty.Dziś dla ciekawości zalogowałem się za pomocą facebooka, google plus, yahoo i każda baza pokazywała co innego.
Spróbuję jeszcze jego mapy i mój plik licencyjny ale to za chwilkę bo jestem w pracy.
[MENTION=1850]prezes-tk[/MENTION] albo masz pecha i podłączyli pod Twoje konto mopar jakie gów.., ale coś poszło nie tak przy pobieraniu tego pliku. Ja mogę potwierdzić to, co wcześniej pisał:
Ja mam przy 6,5"
Europe-102677.meta.dct - rozmiar 132B
MAP12208.bin - rozmiar 7 792 435 200B (7 609 800KB)
Pendrive 128GB, sformatowany exFAT
włożyłem i system widzi aktualizację
Pokaż załącznik 274757
nie robiłem już dzisiaj bo bez sensu ma stać odpalony 15 minut (tyle trwała u mnie poprzednia aktualizacja) więc zrobię ją jutro lub pojutrze w trasie.
Moja licencja i mapa ma identyczne nazwy i rozmiary, ale mój pendrive to jakiś noname 16GB sformatowany raz dawno temu jako NTSF i zapisuje na nim kolejne mapy kasując wcześniej te poprzednie bez żadnego ponownego formatowania. Jeśli tylko na moim koncie mopar były prawidłowe pliki, to nigdy nie miałem problemów z ich rozpoznaniem przez moją nawigację.
Na razie jeszcze nie zainstalowałem nowych map, bo czekam na przynajmniej godzinną trasę, żeby nie stać przez godzinę z włączonym silnikiem, bo tyle czasu zajmuje u mnie instalacja. Po przeczytaniu o waszych problemach sprawdziłem jednak, czy pliki są prawidłowe i wynik jest OK.
Pokaż załącznik 274804

[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] jaką miałeś wgraną poprzednio wersję map ?
Sorry przeoczyłem Twój post sprzed 4 stron bo napisałem tuż po Tobie i przerzuciło mnie na kolejną stronę.Czytaj wcześniejsze wpisy, bo to już robi się nudne - wgrywałem 1061 na 1052.
Firmware radia mam stary oryginalny nigdy nie aktualizowany 002.009.043, a aktualna wersja mapy w mojej nawigacji to:
ID=Europe.pna
1617760333
1052
build=10501
id=3273947
release_date=20200725
... jeśli ktoś potrzebuje dobrej mapy 1061 do nawigacji 6.5", to proszę o podania namiarów na PW na jakiś dysk lub FTP, to mogę udostępnić moją wersję, ale musi tam być 8GB miejsca.
Ponawiam moją poprzednią ofertę, ale tylko dla tych, co mają 8GB wolnego miejsca na dysku google lub FTP przy założeniu, że aktualizacja map nie sprawdza numeru VIN w licencji, bo ja tego nie jestem pewien i bazuję tylko na forumowych informacjach. Zakładam, że kwestie formatowania pena każdy potrafi sam ogarnąć, bo ja swojego nie zamierzam wypożyczać![]()
Właśnie udało mi się zwolnić trochę miejsca na moim dysku google i zmieściło się tam 8GB - mapy 1061 do navi 6.5".Może wrzuciłbyś na google drive, albo wetransfer.
Może być ciężko poprzez ftp wgrać 8gb.
Ale jeśli nic nie wymyślisz - odezwij się na priv i coś ogarniemy.
Nie przerabiałem takiego przypadku, mogę tylko spekulować że jak dograsz AA to pewnie wróci. Tylko po co reset proxi chcesz robić? Jego się tylko robiło przy jedym updatcie z bardzo starych firmwarów ABS, żeby przeskoczyć z wersji 83C1 na 8B0B z której potem dało się przeskoczyć na 8401 lub nowszą. W innym przypadku nie widzę potrzeby resetu.I tu pytanie do kolegów znających temat dogrania AA, w szczególności @epsonix: jeżeli teraz zrobiłbym proxi w serwisie do fabrycznych wartości (mam taką możliwość) to wiem, że zginie mi tryb Race (który przywrócę) ale czy Android Auto też uda się przywrócić samym proxi z MESa? (oczywiście mówię tu o tych zmianach proxi niezbędnych do włączenia AA). Czy istnieje obawa, że nawet Witechem nie da się już włączyć ponownie AA w radiu?
Albo inne pytanie, czy wgrał ktoś skutecznie "nieswoje" mapy. Może po prostu zrobili jakieś zabezpieczenie i stąd są te problemy.
Nawigacja w aucie nie wie, do kiedy masz legalne wsparcie na koncie mopar bo zawsze możesz je przedłużyć.Myślę, że warto ponowić pytanie, na które nikt nie chce odpowiedzieć.
prezes-tk, czy masz jeszcze ważne wsparcie mopar maps samochodu, do którego chcesz wgrać mapy?
Nie przerabiałem takiego przypadku, mogę tylko spekulować że jak dograsz AA to pewnie wróci. Tylko po co reset proxi chcesz robić? Jego się tylko robiło przy jedym updatcie z bardzo starych firmwarów ABS, żeby przeskoczyć z wersji 83C1 na 8B0B z której potem dało się przeskoczyć na 8401 lub nowszą
prezes-tk, czy masz jeszcze ważne wsparcie mopar maps samochodu, do którego chcesz wgrać mapy?