Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
benzynowych silników bez turbodoładowania raczej się nie chipuje. Są pewnie jakieś mapy, ale przyrost mocy może być w zasadzie niezauważalny, a już z pewnością nieopłacalny. W przypadku benzynowych jednostek by uzyskać większą moc konieczne są zmiany mechaniczne, a to już nie jest kwestia 1200zł za program, ale znacznie większych kwot.A jak ma się chip w silniku 1.9 Jts ?
Osiągi pt. 1000km na baku dla 159 16V 150KM to dla mnie jakaś abstrakcja.
Podobnie, jak 6-7l spalania w mieście.
Jak Wy jeździcie takimi samochodami?
To chyba jakaś męczarnia.
Nie chodzi o to by zawsze jechać na max możliwości samochodu, kręcić do odcięcia i ogólnie jeździć z cegłą na pedale przyspieszenia. Mnie dodatkowa moc potrzebna jest głównie do sporadycznego wyprzedzania i wówczas wykorzystuję potencjał 190KM.Tak czytam, czytam i oczom nie wierzę: po co komu chip +20/30%, jak 2000rpm nie przekracza, a w skrajności 3000, a przelotowo to 1500.
Albo, żeby nie butować. A trochę takich wpisów było w tym wątku.
Strata kasy w takim wypadku.
Wynik potwierdzony tankowaniami, czy z komputera?Co do spalania w ruchu miejskim - zgoda, ale akurat teraz testowałem trasę do Chorwacji i z powrotem - na jedynym baku przejechałem ok. 1200 km (średnie spalanie ok. 5.8), z czego ponad połowa trasy to były autostrady, a jazda w czasie znikomego ruchu. Prędkości przelotowe bez szaleństw - w okolicach max. dozwolonych, ale zdecydowanie jazdy nie można nazwać męczarnią Pozdro
PL - MNWynik potwierdzony tankowaniami, czy z komputera?
Jaki masz rozmiar opon?
Ja również testowałem w tym roku spalanie na trasie PL-CRO. 4 osoby na pokładzie, klima cały czas załączona i wyszło 6,1, z czego zdecydowana większość po autostradach, bez jazdy na miejscu,
Pozdrawiam.
- Rafał
Wynik potwierdzony tankowaniami, czy z komputera?
Jaki masz rozmiar opon?
Ja również testowałem w tym roku spalanie na trasie PL-CRO. 4 osoby na pokładzie, klima cały czas załączona i wyszło 6,1, z czego zdecydowana większość po autostradach, bez jazdy na miejscu,
Pozdrawiam.
- Rafał
W najbliższym czasie wybieram się właśnie ze względu na kopcenie na korektę softu.Trzeba by się przyjrzeć softowi czy proporcje paliwa i powietrza są dobre, czy moment nie za wysoki. Po usuwaniu dpfu często wychodzą usterki układu np wtryskowego.
Ja tydzień temu z Irlandii leciałem Belką do PL 2836,5km dokładnie spalanie przy max zapakowanym aucie i trzech osobach na pokładzie 5.9-6.0l z komputera pokrywało sie z dystrubutorem prędkości na autostradach 130-140km/h momentami i szybciej i powiem szczerze jestem miło zaskoczony spalaniem nawet śmigając po PL. Zauwążyłem również,że dziewiątka zaczęła znacznie mniej palić po wywaleniu klap wirowych co zrobiłem tydzien przed wyjazdem do PL. Wcześniej jeżdząc w Irlandii przez prawie rok głównie po autostradach nie udało mi się takiego wyniku uzyskać.Co do spalania w ruchu miejskim - zgoda, ale akurat teraz testowałem trasę do Chorwacji i z powrotem - na jedynym baku przejechałem ok. 1200 km (średnie spalanie ok. 5.8), z czego ponad połowa trasy to były autostrady, a jazda w czasie znikomego ruchu. Prędkości przelotowe bez szaleństw - w okolicach max. dozwolonych, ale zdecydowanie jazdy nie można nazwać męczarniąPozdro
No i witam ponownie, przebieg 9000km i sprzęgło po wymianie znowu ślizga... załamka.
Dzwoniłem dzisiaj do Radzikowskiego, stwierdzili że jesli to SACHS to mogą wzmocnić sprzęgło jeśli VALEO to nie, w sprzęgłach SACHS podobno jest inaczej mocowana centralna sprężyna. Prawdopodobnie kupię nowe sprzęgło SACHS i wyślę je na wzmocnienie, okładziny + sprężyny itp.
Niestety moje nowe/ślizgające sprzęglo to VALEO, mam też stare oryginalne, ale pewnie też jest to VALEO
Z tego co kojarzę nikt z Was nie robił takiej operacji. Ciekawe czy cokolwiek zmieni się w wibracjach nadwozia podczas przyspieszania.
A kiedy ostatnio wymieniałeś płyn hamulcowy ?
jaki koszt takiej operacji "wzmocnienia sprzęgła" i jakie to niesie ze sobą skutki uboczne?Dzwoniłem dzisiaj do Radzikowskiego, stwierdzili że jesli to SACHS to mogą wzmocnić sprzęgło jeśli VALEO to nie, w sprzęgłach SACHS podobno jest inaczej mocowana centralna sprężyna. Prawdopodobnie kupię nowe sprzęgło SACHS i wyślę je na wzmocnienie, okładziny + sprężyny itp.