[Giulia] Veloce - wydech a DNA

Kuba_RS

Nowy
Auto
Giulia Veloce 280KM
Czesc. Zastanawiam sie nad kupnem benzynowej Veloce (a wlasciwie to jestem juz bardzo bliski decyzji :cool: ).

Nie mam okazji posluchac na zywo jej wydechu i zastanawia mnie czego sie mozna po nim spodziewac. Czy zmiana ustawien DNA w jakis sposob wplywa na glosnosc wydechu? Wczoraj sprzedawca w ASO poinformowal mnie, ze w trybie Dynamic wydech jest glosniejszy, natomiast nie znalazlem takiej informacji w zadym mniej lub bardziej oficjalnym zrodle. Ktos moze potwierdzic / zdementowac?

W trybie D nic z dźwiękiem sie nie zmienia, wydech raczej cichy i żeby cos wskórać trzeba kupić zewnętrznej firmy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czesc. Zastanawiam sie nad kupnem benzynowej Veloce (a wlasciwie to jestem juz bardzo bliski decyzji :cool: ).

Nie mam okazji posluchac na zywo jej wydechu i zastanawia mnie czego sie mozna po nim spodziewac. Czy zmiana ustawien DNA w jakis sposob wplywa na glosnosc wydechu? Wczoraj sprzedawca w ASO poinformowal mnie, ze w trybie Dynamic wydech jest glosniejszy, natomiast nie znalazlem takiej informacji w zadym mniej lub bardziej oficjalnym zrodle. Ktos moze potwierdzic / zdementowac?
Zgłebiałem temat. Niestety benzyna 280 koni brzmi słabo , zwyczajnie. Ostatnio w cenniku stelvio, nie wiem jak z giulia, pojawil sie pakiet lepszy dzwiek. Po kilku tygodniach (!) Ustalania przez kilku różnych ludzi z FCA dostalem info, ze to niestety mikrofon w komorze silnika ktory łapie dzwiek i wzmacnia przez głośniki systemu audio. Ja też kupuje ten silnik ale w stelvio, i już sprawdzilem że dobry stroiciel w Łodzi zrobi mi za katalizoterem nowy wydech. Sterowany pilotem bedzie, tryb sport w ktorym mam obiecane rasowe brzmienie i tryb "podróż" na długie trasy nie męczący. Swoja droga powtarzam że nie pojmuję jak taka firma jak alfa , grająca nanemocjach, nie daje opcji sportowego wydechu w 300 konnej wersji benzynowej, i że w Q wydech sportowy jest dostepny tylko w trybie race...

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Tryb Race jest na tor i gdy go uruchomimy na ulicy to pozabijałby babcie i zwierzęta na chodniku :) (pewnie chodzi o normy do homologacji ). Ale tryb D jest trochę za słaby.Auto budzi się od około 3tys obr. Dla mnie porażką ale może update uczyniłby dźwięk sterowalnym.

Tryb Race jest na tor i gdy go uruchomimy na ulicy to pozabijałby babcie i zwierzęta na chodniku :) (pewnie chodzi o normy do homologacji ). Ale tryb D jest trochę za słaby.Auto budzi się od około 3tys obr. Dla mnie porażką ale może update uczyniłby dźwięk sterowalnym.
No wlasnie. Jak w AMG. Masz klawisz wydech i kiedy chcesz to masz. Niezależnie od trybu. A nie podejrzewam żeby silniki w AMG byly cichsze od Q...

Panowie, tez temat zglebialem i jest kilka opcji do wyboru. Najfajniejsza opcja ( dzieki makaronek ) wydaje sie polska firma MGmotorsport, ktora juz taki wydech w Veloce robila dla jednego z kolegow ( nie znam detali ). Cena to ok 3k czyli calkiem spoko. Chlopaki sa znani z bardzo dobrej jakosci.

Panowie, tez temat zglebialem i jest kilka opcji do wyboru. Najfajniejsza opcja ( dzieki makaronek ) wydaje sie polska firma MGmotorsport, ktora juz taki wydech w Veloce robila dla jednego z kolegow ( nie znam detali ). Cena to ok 3k czyli calkiem spoko. Chlopaki sa znani z bardzo dobrej jakosci.
A to mg jest też z możliwoscią regulacji ? W łodzi inochi sport za 4 robi z pilotem. Maja dobre opinie , a bryki zacne mają w pirtfolio, z ferrari włącznie.

Veloce ma dźwięk lepszy niż np. Giulietta QV. W trybie D nieznacznie zwiększa się jego brzmienie. Ale i tak wymieniam na Raghazzon

No to ciekawe, jechalem tylko julią 200 km, lekko mruczala, stelvio 280 podobnie. A giulietta QV po liftingu to już fajnie gada, całkiem inna ligi niż giulia. Ale nigdzie nie widzialem zeby veloce mialow specyfikacji inny wydech. Chyba że coś przeoczyłem...

Dzieki za odpowiedzi. Szkoda, ze AR nie wspolpracuje z jakims tunerem, zeby mozna bylo w ASO sobie podmienic wydech. U mnie zapowiada sie wynajem dlugoterminowy wiec bedzie problem z upgradem w firmie trzeciej :/

Veloce ma dźwięk lepszy niż np. Giulietta QV. W trybie D nieznacznie zwiększa się jego brzmienie. Ale i tak wymieniam na Raghazzon
A tak zupełnie serio pytając, po takiej wymianie gwarancja działa ok?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Teoretycznie jesli tniemy za kataliztorem, to tylko na wydech tracisz , czyli wlasciwie nic. Ale... Dobrze mieć oczywiscie zaprzyjaznione ASO [emoji3]

I tak powinno byc. Ale w momencie jak Ci sie cos wysypie to wiadomo jak działają, a bo Panie to przez ten wydech....

A tak zupełnie serio pytając, po takiej wymianie gwarancja działa ok?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Miałem w Żylecie QV cały układ, od kolektora. Żadnych problemów, zresztą gdyby robili to przełożył bym na OM.

Na razie, 300km na liczniku, jeżdżę spokojnie. Jeszcze nie słyszałem silnika:) Tylko szum opon.

W mgmotorsport wycenili mi wydech do Stelvio na 5k, ragazzon będzie podobnie, najlepiej wychodzi inochi. Jednak ragazzon ma dedykowane produkty do Alfy wiec sprawdzone. Sam nie wiem :(

W mgmotorsport wycenili mi wydech do Stelvio na 5k, ragazzon będzie podobnie, najlepiej wychodzi inochi. Jednak ragazzon ma dedykowane produkty do Alfy wiec sprawdzone. Sam nie wiem :(

Inochi 4 brutto z reguacja na pilota 2 tryby. Ja sie skusze chyba... CZEkam czy ktos z Was juz cos zamontuje i sie podzieli opiniami.

Ja w styczniu montuje w MG. Wycenili mi na 3000 plus koncówki. Podobno brzmi bardzo dobrze :)

Amortyzatory
Powrót