J
janio
Guest
Pytanie tylko, czy brak DPF-a można zdiagnozować dymomierzem, bo jeśli tak, to ryzyko związane z jego brakiem staję się jeszcze większe.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Norma Euro 4 określa do 25mg/km, tylko czy za pomocą dymomierza można określić zawartość cząstek stałych w spalinach?Euro 4 okresla normy zanieczyszczen...wystarczy ze wloza mniejsza rurke w wieksza i widza ze samochod nie miesci sie w okreslonych normach i wsio...![]()
Norma Euro 4 określa do 25mg/km, tylko czy za pomocą dymomierza można określić zawartość cząstek stałych w spalinach?
---------- Post added at 13:34 ---------- Previous post was at 12:40 ----------
Może się mylę, jeśli tak, to ktoś mnie poprawi, ale zdaję się, że (przynajmniej polskie) normy nie przewidują pomiarów emisji cząstek stałych, a więc przepis i normy są, ale nie ma możliwości ich weryfikacji.
Więc jeżeli to prawda z tym mercedesem w Niemczech to poliscjanci musieli miec sprzet do prownywania oprogramowania w ECU. Bo takie porównanie zrobic to chyba banalna sprawa.
I teraz jesli program wykryje, ze w sekcji gdzie są komendy dla DPF cos bylo zmieniane to policjant stwierdza, ze nie ma DPFa i koniec jazdy. Analizator spalin czy tez dymomierz niepotrzebny.
Pytanie czy maja wtyczki i analozatory do wszystkich samochodów?![]()
Czy mają do wszystkich, trudno wyczuć, do Mesia mieli (tam chyba jest OBDII) - oprogramowanie również. Jak do jakiegoś nie mają, to pewnie nie zatrzymująPytanie czy maja wtyczki i analozatory do wszystkich samochodów?![]()
A, jak zrobisz diagnostykę, jak zajdzie taka potrzeba?trzeba wtyczki zaślepić i już
Oprogramowanie to żaden problem, tym bardziej, że prawdopodobnie dysponują tylko takimi z możliwością edycji danych, a pozbawione są możliwość dokonywania zmian, np. kasowania błędów, a to jest najistotniejsze w takim oprogramowaniu, jeśli chodzi o potrzeby serwisów, a więc komercyjną ich stronę. Nie wiem, czy miałeś kiedykolwiek do czynienia z Niemiecką policją, nie życzę Ci oczywiście tego, ale nie patrz na nich z perspektywy naszej, bo to dwa różne światyCo do Mercedesa to mieli bo pewnie fabryka im dala. Nie ma innej możliwości wykrycia zmian w programie jak czytnik + oprogramowanie od samego producenta.
Czy mają do wszystkich, trudno wyczuć, do Mesia mieli (tam chyba jest OBDII) - oprogramowanie również. Jak do jakiegoś nie mają, to pewnie nie zatrzymują
---------- Post added at 06:40 ---------- Previous post was at 06:37 ----------
A, jak zrobisz diagnostykę, jak zajdzie taka potrzeba?Nie wiem, czy ta dyskusja nic nie wnosi, skoro może się okazać, że usunięcie DPF-a może narazić Cię na poważne problemy, o czym ja mi się wydaje, nie wszyscy wiedzieli.
Nie trzeba miec...pecha,wystarcza polskie tabliceza granica trzeba miec po prostu pecha, zeby nadziac sie na kontrole.
Zbaczymy co powiesz,jak ktoregos razu zalapiesz sie na troche inna kontrole.Bedziesz sobie jechal autostrada,a tu w samochodzie przed Toba spadnie roleta na tylnej szybie i zobaczysz napis-POLIZEI,a potem Bitte folgen,badz zalapiesz sie n Wembley.Zagladaja nie tylko do dowoduBez przesady. Jeżdżę pare razy w roku i jeszcze nigdy nie miałem kontroli. Raz tylko a granicy (po wejściu do Schengen) sprawdzali mi dowód osobisty.
Ile kosztowała ta przyjemność?Alfa jest wykstrowana z DPF wycinkę robiłem w kreatorze mocy pełen profesjonalizm w warsztacie i elegancko wykonana robota problemy znikneły jak ręką odjął a dodatkowo po schamowaniu alfy okazało się że moc wzrosła ze 120KM do 132 KM tylko po usunięciu filtra bez podnoszenia mocy. w końcu auto lata jak powinno.