omen
Nowy
Moich 2 znajomych miało takie kontrole. DPFy były sprawne i na miejscu wiec obyło sie bez kar itd.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Znane są przypadki np. Lagun III z początku produkcji, które miały silnik dCi z normą EURO4 i fabrycznie bez filtra cząstek stałych.
Pewnie chodzi o mnie - opisałem przygodę swego kumpla, tyle, że nie dotyczyło to AR, a MercedesaJeden użytkownik z forum opisał swoją przygodę z niemiecką policją, więc ją oddałem i tyle.
Pewnie chodzi o mnie - opisałem przygodę swego kumpla, tyle, że nie dotyczyło to AR, a MercedesaNiemiec okazał mu litość - jak sam zaznaczył, tylko dlatego, że było to przed Bożym Narodzeniem - napisał 350€ "sztrafu" i pozwolił wywieźć samochód do Polski na lawecie - innym sposobem rozwiązania "problemu" jest nakaz zainstalowania DPFa na terenie Niemiec. Sprawdzili mu, podpinając się do OBD2 - DPF był wykasowany z oprogramowania
![]()
Witam mam alfę w silniku 1,9 16v. Ostatnio zapychał mi się dpf, byłem nawet na wymuszonym wypalaniu.
Tydzień temu wywaliłem dpf fizycznie (puszka została, sam środek wyleciał), zaślepiłem całkowicie EGR, w kompie zostało wyłączone to i to + lekki program 20km i 40nm więcej.
Ogólnie jestem zadowolony, ale auto przy depnięciu konkretnie dymi na siwo. Czytałem że wam po usunięciu pdf auta nie kopcą, tak więc co u mnie może być nie tak? Gdzie szukać przyczyny?
Zaczynając od poczatku to usunałeś skutek a nie przyczynę. skutek - zatykany DPF nie wziął sie sam z siebie a przyczyną sa niedomagania ze strony zasialania silnika. Czy nieszczelności w dolocie czy wtryski. Dlatego kopci teraz i kopcił przy DPF dlatego sie zatykał. Problem został tylko nie potrzebnie wyrzuciłeś DPF i wydałes kasę. Sprawdz korety wtrysków i czy sa jakieś nieszczelności, ciśnienie na szynie CR. itd itp