Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to strasznie czuły masz ten tyłek, bo ja przy zwykłej spokojnej jeździe nie czuję zmiany rzędu 0,5 baraalbo tyłkiem wyczuję że coś gdzieś jakby pływa, czyli że ubyło z 0,2 bara z koła...
Ale epsonix, u mnie jak było 2.1 to nic nie piszczało na przedzie, jak dopompowałem do 2.2 to zaczęło mówić że ciśnienie za niskino to moze przez jakiś bajzel masz źle zaprogramowane wartości domyślne - w instrukcji niektóre warianty miały niższe ciśnienia?
a masz zupdatowane wszystkie komputery o najnowszy software?
albo czujnik sporadycznie nawala (zły montaż, wadliwy czujnik albo czytnik - np problem coś niekontaktuje itp itd) a błąd pamięta potem przez wiele kilometrów?
auto masz na gwarancji, jedź do ASO i niech CI podepną się pod kompa, sprawdzą czy siedza jakieś błędy (dowiedz się jakie tak dla wiedzy forumowej) no i niech Ci to naprawią.
Od ponad 10 lat dorabiam w sezonach na wulkanizacji u kolegi. Coś o tych sprawach wiemaż tyle to nie, no chyba ze robisz to bardzo nieumiejętnie. jeśli "psyk" trwa mały ułamek sekundy to raczej to będzie 0.01-0.02bar. zrób sobie test - napompuj do jakiegoś ciśnienia i umiejętnie/sprawnie podłącz manometr i odłącz i tak np 5 cykli, czyli 10 przyłączeń lub odłączeń. myślę że stracisz łącznie te 0.1-0.2 podzielić przez 10 wyjdzie Ci to co napisałem.
no to może bugi w softwarze i trzeba zupdatować albo zgłosić żeby poprawili? albo czujnik nawala -z tego co czytałem niektórzy ludzie mają z nimi problemy. od tego jest gwarancja żeby cisnąć ich a w pierwszym roczniku produkcji to wiadomo jest pełno różnych kwiatków i rzeczy do poprawki
Haha, moja też połknęła świerszcza czasem jak jadę i dam głośniej muzykę to niezły bit wychodzi ;-)....i to właśnie obstawiam, bugi w sofcie, albo coś ktoś narzeźbił przy czujnikach w Euromobilu przy zamianie opon lato/zima. Zbieram listę dupereli do poprawek. Pierwszy przegląd niebawem !
- - - Updated - - -
Przy okazji pojawiała się jakieś 2 tygodnie temu bardziej drażniąca pierdoła. Dźwięk z wiatraczka wentylatora jest taki jakby wpadł tam... jakiś cholerny świerszcz. Dodaję gazu - świerszczy, odejmuję - przestaje. Nie słychać tego tylko w 2 położeniach. skręcone na zero nawiewu i rozkręcone na max wianie.
Instrukcja zaleca 95.
Od poczatku jednak wlewam 98 z BP oraz niemiecka i holenderska (trasa).
Zadnych niepokojacych objawow typu falujace obroty nie zaobserwowalem.
Po lekturze Waszych postow zastanwiam sie jednak, czy jest sens wydawac wiecej i kupowac 98. Przypominam sobie, ze 98 mialem jako zalecana w Hondzie Accord 2.0 i roznica byla odczuwalna (jakby dolozyc kilka koni mechanicznych).