Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No głownie takie, że dojechałem na miejsce pół godziny późniejJaki e konsekwencje 0,1 promila?
U mnie cos się zaczęło dziać z radiem. Nie włączylo się już 2gi raz, ekran czarny. Przebieg licznika miga.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
dokładnie. [MENTION=84688]Gelo[/MENTION], zalałeś conajmniej wiązki od sterownika amorków przewodzącym płynem . myślę że czeka Cię nie tylko suszenie wszyskiego, może rozkręcenie sterownika (no chyba że jest hermtyczny, nie przyglądałem się mu), i oby nie doszło już do elektrolizy (przetrawianie się ścieżek na PCB - to cienka na 20um warstewka miedzi, czy przelotek - metalizację potrafi zjeść). raz zalałem sobie nowego laptopa piwkiem (oglądałem sobie film w weekend przed laptopem na kanapie), wyłączyłem od razu, ale zanim zdążyłem znaleźć odpowiednie śrubokręty i coś do porozpinania obudowy, zanim narozkręcałem się wszystkeigo żeby odpiąć baterię, to niestety doszło do uszkodzenia części płyty głównej (jakieś małe przetwornice DC-DC) i kości pamięci. popaliło mi nawet parę ścieżek i oprócz wymiany paru elementó trochę trzeba było posztukować. mimo wyczyszczenia do dziś czasem kleją mi się klawisze - gdzieś cholerstwo wlazło.pod tym sturopianem jest ECU odpowiedzialne za sterowanie zawieszeniem,
wysusz moze pomoze.
Jak już wcześniej pisałem, auto postało przez noc z otwartymi szybami, bagażnikiem z wyjętą matą i styropianową wkładką. Do rana wszystko odparowało a wszelkie objawy ustąpiły.ciekawa sprawa, dosłownie wczoraj czy przedwczoraj na alfaowner czytałem o podobnym przypadku. po wejściu w proxi wszystkie moduły na tym samym CAN nie działały (czerwone EOL failed). u ciebie też tak było czy tylko radio? co łączy te 2 przypadki? dokładka do android auto/carplay - tyle że tamten gość ma box od KAP Trade (ma go od kilku miesięcy) a Ty ENG Custom.
- - - Updated - - -
dokładnie. [MENTION=84688]Gelo[/MENTION], zalałeś conajmniej wiązki od sterownika amorków przewodzącym płynem . myślę że czeka Cię nie tylko suszenie wszyskiego, może rozkręcenie sterownika (no chyba że jest hermtyczny, nie przyglądałem się mu), i oby nie doszło już do elektrolizy (przetrawianie się ścieżek na PCB - to cienka na 20um warstewka miedzi, czy przelotek - metalizację potrafi zjeść).
o widzisz, moze ma to zwiazek. No tak sie zachowywal jakby wogole nie widzial radia. nie podpinalem jeszcze MES'aciekawa sprawa, dosłownie wczoraj czy przedwczoraj na alfaowner czytałem o podobnym przypadku. po wejściu w proxi wszystkie moduły na tym samym CAN nie działały (czerwone EOL failed). u ciebie też tak było czy tylko radio? co łączy te 2 przypadki? dokładka do android auto/carplay - tyle że tamten gość ma box od KAP Trade (ma go od kilku miesięcy) a Ty ENG Custom.
u mnie tak samo, choć czasem się to nie dzieje innym razem nie, a występuje to dopiero od roku czy coś takiego, wcześniej miałem dobrze, w międzyczasie były i zmiany telefonów, i updaty Androida i updaty AA (ładuje nowsze zaraz jak wychodzą).
usterka auta (czy raczej firmwaru radia) to nie jest, raczej coś nie tak w obsłudze po stronie softu telefonu/aa/asystenta google czy coś takiego
Widząc podejście G do AA to prędzej jeszcze bardziej to popsują niż naprawią np. za 500 m ........ odbočit vpravoCoś może w tym być, ale przy prędkościach autostradowych także pomija część komunikatu. Coś jest spaprane, nie wiem, czy ma to związek z prędkością i tym wyprzedzeniem komunikatu jaki musi dobrać do odległości i naszej prędkości. W każdym razie nie działa to w sposób komfortowy dla kierowcy. Mam nadzieję, że wyjdzie jakaś aktualizacja i problem zniknie.
Widząc podejście G do AA to prędzej jeszcze bardziej to popsują niż naprawią np. za 500 m ........ odbočit vpravo![]()