gniazdo jest do zapalniczki nie do ładowarki - ma inny kształt -wymień na gniazdo 12V do ładowania i po kłopocie
no ja mówię o gnieździe między fotelami - zdaje się, że ma nawet napis 12V na klapce plastikowej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
gniazdo jest do zapalniczki nie do ładowarki - ma inny kształt -wymień na gniazdo 12V do ładowania i po kłopocie

zastanawiam się, czy tylko u mnie występuje taki problem? 3 kierunkowskazy z wilgocią wewnątrz to nie może być przypadek...
Przy 38 000 spalił mi się prawy boczny kierunkowskaz, w środku była woda.
Zakupiłem używany, przed montażem profilaktycznie objechałem łączenie plastików silikonem. To samo zrobiłem z lewym, działającym kierunkowskazem.
Od tamtego czasu omijałem obszar kierunkowskazów na myjni bezdotykowej.
Minął rok, przebieg 48 000 i już widzę, że zarówno w lewym jak i prawym jedna dioda nie świeci i w środku widać kropelki wilgoci.
Reanimuję właśnie stary, spalony kierunkowskaz przelutowując diody, ale zastanawiam się, czy tylko u mnie występuje taki problem? 3 kierunkowskazy z wilgocią wewnątrz to nie może być przypadek...
Panowie przyczyną świecącej się kontrolki otwartego bagażnika jest zepsuty zamek z logo w tylnej klapie - mikrostyki itp? wiele Julek ma ten problem, naprawialiście już to?

Rozważam również wymianę samych diód.
Może ktoś to robił i wie jakie są to diody led - dokładne parametry / oznaczenia tych diód. Rozumiem, że muszą być białe, ale świecić na pomarańczowo
I jeszcze jeden drobiazg, o którym już pisali inni. Przy prędkości ok. 80-90 zaczynają "śpiewać" lusterka boczne /nie zawsze/, bardziej od strony pasażera. Ale przy ok. 130-140 przestają. Wniosek jest jeden...![]()
Zobacz uszczelkę szyby przedniej czy Ci nie pękła.