seblucz
Nowy
Gdzie teraz najlepiej kupić wkłądke F 00C 2G2 063 alfa 166 2.4 jtd 2005 ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Takie badanie raczej nic nie wykazuje. Trzeba było tyle nie jeździć na testy spalania to by na przepływkę mniej do wydania.
Ja poczytasz cały temat to niektórzy testowali MaxGear i było ok. ale czy trafisz na dobrą...? Bosch jak wiadomo się sprawdza.
Na pewno masz rację, ale budżet mi się jeszcze bardziej zmniejszył, bo okazało się, że gość, od którego kupiłem auto ewidentnie mnie oszukał mówiąc, że druga rata OC jest zapłacona (nawet pokazał mi potwierdzenie przelewu) i jeszcze w tym miesiącu muszę zapłacić 400 zł drugiej raty OC.Na temat samych przepływomierzy się nie wypowiem, ale:
W pierwszym linku sprzedający nawet nie zamieścił zdjęcia sprzedawanej przepływki tylko zdjęcie poglądowe. Za każdym razem jak kupowałem na allegro przedmiot którego sprzedający nie zamiescił real foto kończył się katastrofą. Mimo iz nie wierzę w przesądy i za każdym razem próbowałem jeszcze raz - to za każdym razem dostawałem po łapach.
Co do przepływki magnetti marelli. Kiedyś magnetti marelli to była firma. Prawie oryginalne amory do alfy 33 były magnetti marelli - i jeżdzą do dzisiaj. Teraz to ta firma sprzedaje coś pod swoją marką - albo jest permanentnie podrabiana. Kupiłem nowe amorki przednie do ar156 i nowe były gorsze niż te stare oryginały co je wymieniłem. Po roku to już całkiem kibel.
Alfa NIE ZNOSI druciarstwa i tanich zamienników. W tej marce to się po prostu NIE SPRAWDZA. I Twój znajomy mechanik dobrze ci powiedział i go słuchaj. Za te 250 zł to idź na dziwki, bo potem i tak będziesz musiał wydać 400 na oryginalną przepływkę. Te po 150 zł - no cóż - lepiej daj tę kasę żonie niech sobie coś kupi. Przynajmniej będzie miała coś z tego (i ty być może też (wieczorem))
Na pewno wyjdzie Ci taniej od razu kupić oryginał niż najpierw zamiennik a potem oryginał. (400< 550 lub 650) Liczyć chyba umiesz.
Mam dobrą wiadomość dla użytkowników bodajże JTS, JTD i nowszych V-ekCzyli przepływomierzy z wkładką F 00C 2G2 063
Otóż wkładka ta występuje w przepływomierzu od IVECO2,3JTD
Przepływka ma numer 0 281 002 565 i kosztowała mnie raptem 225zł![]()
Witam posiadałem w swojej Alfie (2.5 V6 CF3) przepływomierz z wkładem F 00C 2G2 044, który wywalał 2 błędy P0100 oraz P0110. Wymieniłem na nowy Bosch z fiata Doblo 1.9 jtd po dobrej cenie z tą samą wkładką. Po wymianie i próbie skasowania błędu niestety alfa jakby przygasała i niestety błędy nie chcą się skasować i dalej widnieją w komputerze. Przy rozgrzanym silniku na luzie przepływ powietrza oscyluje w granicach 14/15 kg/h a napięcie jest stałe 4,992v. Czy może ktoś mi napisać dlaczego tak się dzieje i czy to wina przepływki czy może powinienem troszkę na niej pojeździć i będzie ok???