• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Typy przepływomierzy/wkładek

• Autor wątku Autor wątku ap2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Teoretycznie 063 jest nowsza wersja 044 ale u mnie troszke falowała lecz znam przypadki gdzie dziala jak należy i nikt nie narzeka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To niestety musza podac osoby ktore maja 2.0 ts i 3.2 ale 063 była montowana w 3.2

Wystarczy tylko sprawdzić czy wkładka ma tá samá wydajność .Szukać pdf Boscha i tam macie wszystko rozpisane.
Ja montowałem z 2 ts do swojej v 6 i chodzi do dzisiaj.
A nie kupowałem w ciemno bo miałem w tym czasie 2 ts w garażu i mogłem założyć do sprawdzenia.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry to mój pierwszy więc witam wszystkich przy okazji.
Potrzebuję pomocy w zakupie nowego przepływomierza lub dopasowania samego wkładu od innego samochodu. Posiadam Lancie Kappe 3.0 V6 z 1997 roku. W sklepach u mnie po wpisaniu numerów części mówią tylko, że na magazynie nic nie ma. W załącznikach dodaje zdjęcia przepływki oraz jej wkładu.

2017-05-04 18.33.20.jpg
2017-05-05 14.21.31.jpg

Ile pinów i jaki sterownik masz ?

Mam cztery piny. Gdy podpinam multiecuscan to wyskakuje, że mam Bosch ME 3.7.1

No to Ci współczuję .Szukaj gdzieś na pogańskich stronach.Ewntualnie manuala jak dostosować przepływkę 5 pinowá

Jak cos mam rozpiske pinow pod przeplywke z 5 pinami

Potrzebna rozpiska pinów tej 4 pinowej

Dzień dobry to mój pierwszy więc witam wszystkich przy okazji.
Potrzebuję pomocy w zakupie nowego przepływomierza lub dopasowania samego wkładu od innego samochodu. Posiadam Lancie Kappe 3.0 V6 z 1997 roku. W sklepach u mnie po wpisaniu numerów części mówią tylko, że na magazynie nic nie ma. W załącznikach dodaje zdjęcia przepływki oraz jej wkładu.

Pokaż załącznik 227770
Pokaż załącznik 227771

Mogę Ci zamówić zamiennik tego z jakiejś firmy ESEN SKV za 240 zł + wysyłka, Boscha mam niedostępnego aktualnie a jego ostatnia cena to było ponad 700 zł po tym numerze..

- - - Updated - - -

Panowie szybkie pytanie, w innym temacie mam problem z moją 156 1.6 TS, miałem przepływkę z wkładką 044, po eper i wszelkich schematach wychodzi że mam mieć 030. Kupiłem oryginał Boscha i dalej pokazuje to samo, czyli maks 360 kg/h przy odcince, czyli tyle co moja stara przepływka. Dodam, że wartość oczekiwana ze sterownika na wolnych to 5,4kg, przy rzeczywistej 9,6kg/h a przy odcince oczekiwaną pokazuje tylko 18kg/h a rzeczywistą mam prawie 360kg/h.. Czy powinno tak być w Me 1.5.5 ?

Dziwne
A co pokazuje przepustnica w tym czasie?

Wartości przepustnicy:

18406105_1649569361750354_594158032_o.jpg

Mam też błędy sondy integratora sondy, ale pojawiają się tylko gdy jeżdzę na gazie. Przez 200 km na samej benzynie ich czysto.
Mógłby ktoś z 1.6 TS 120 z ME 1.5.5 sprawdzić czy wartość oczekiwana u nich się zgadza?

A to Ty i LPG masz .co do błędu sondy to LPG do regulacji.
A i reszta pewnie jest wynikiem złej regulacji lpg

Tyle, że lpg do wartości oczekiwanej powietrza na sterowniku i rzeczywistej to za bardzo nic nie ma.

Amortyzatory
Powrót