• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Tonale - jaka jest naprawdę?

Może cięcia, jak w Giulii/Stelvio od MY23 wycięli wygłuszenie maski czy przy opcji bezkluczyka/podświetlanych klamek, podświetlenie zostawili tylko w przednich. Inne opcje też poszły się paść, a Q odpadly fotele z alkantarą w standardzie a wpadły ekoskóry z Veloce. podejżewam że MY26 to lift ostatni, coś poprawili ale już pocięli konfigurator/opcje i poklepią 3 lata i nowy model

no to może MY24 już to wprowadziła? były duże zmiany konfiguratora wtedy albo jakieś pakiety muszą być? u mnie wszystko poza HK i szklanym dachem (nawet te niszowe magic park mam - nikt prawie tego nie ma BTW słabe to ale auto stock było to jest i tyle). nie pamietam konfiguratora, keyless masz?

no to widocznie w MY24 pocięli?

dziś przyjechał do mnie kumpel odebraną 30 minut wcześniej świeżynką z produkcji Veloce z dodatkami jak Harman, klapa nogą otwierana, magic park i właściwie wszystko chyba co się da dorzucić oprócz szklanego dachu. Lampek w tylnych drzwiach brak. Brak też gniazda zapalniczki z przodu tunelu - dla mnie to wada bo mam pilota do bramy wciśniętego akurat w nie. Ma natomiast tą kamerkę obserwującą na zmęczenie kierowcy.
Przejechałem się nią, idento jeździ i przełącza elektryk na spalinówkę jak starsze po ostatniej kampanii. Pokrętło do skrzynii na plus, ale i tak mogli zrobić inaczej - trzeba P najpierw wcisnąć żeby wyłączyć stacyjkę a przecież mogłoby samo się przełączać po wciśnięciu START z hamulcem (jak w giulii/stelvio).
Na plus wrócili z prawymi przyciskami kierownicy do layoutu jaki był w GIuliach/Stelvio przed MY23, czyli po prawej przyciski FWD/REV a głośność reguluje się pokrętełkiem na środku. Jak będa narzędzia proxi do Tonale z mozliwością edycji to sobie z tym w naszej zrobię porządek (przyciski chyba jakieś nawet mam odpowiednie).
Spasowanie drzwi kierowcy do tylnych dramat, totalnie przestawione. Ale on leje na to - pracując w stellantisie ma auto na 13mcy najem za jakiś grosz i oddaje i tyle go interesuje.

Sprawdzalem u siebie kamera w dzwiach , czy czasem nie ma instalacji doprowadzonej, ale raczej nie ma niestety

dziś przyjechał do mnie kumpel odebraną 30 minut wcześniej świeżynką z produkcji Veloce z dodatkami jak Harman, klapa nogą otwierana, magic park i właściwie wszystko chyba co się da dorzucić oprócz szklanego dachu. Lampek w tylnych drzwiach brak. Brak też gniazda zapalniczki z przodu tunelu - dla mnie to wada bo mam pilota do bramy wciśniętego akurat w nie. Ma natomiast tą kamerkę obserwującą na zmęczenie kierowcy.
Przejechałem się nią, idento jeździ i przełącza elektryk na spalinówkę jak starsze po ostatniej kampanii. Pokrętło do skrzynii na plus, ale i tak mogli zrobić inaczej - trzeba P najpierw wcisnąć żeby wyłączyć stacyjkę a przecież mogłoby samo się przełączać po wciśnięciu START z hamulcem (jak w giulii/stelvio).
Na plus wrócili z prawymi przyciskami kierownicy do layoutu jaki był w GIuliach/Stelvio przed MY23, czyli po prawej przyciski FWD/REV a głośność reguluje się pokrętełkiem na środku. Jak będa narzędzia proxi do Tonale z mozliwością edycji to sobie z tym w naszej zrobię porządek (przyciski chyba jakieś nawet mam odpowiednie).
Spasowanie drzwi kierowcy do tylnych dramat, totalnie przestawione. Ale on leje na to - pracując w stellantisie ma auto na 13mcy najem za jakiś grosz i oddaje i tyle go interesuje.
Ten kto wymyślił układ tych przycisków dla wersji przed MY25 powinien skończyć w kryminale, gdzie tu logika? Dodając fakt, że nawet tym pokrętłem nie da się zmienić zapisanych stacji radiowych tylko zmienia się częstotliwość… nawet w mojej Julce z 2012 to działało tak jak powinno, więc nie rozumiem co autor tej “zmiany” miał na myśli

Ten kto wymyślił układ tych przycisków
bo w obecnych czasach młody inżynier projektujący cokolwiek, porusza się rowerem....
To tak jak przez wiele lat gość odpowiadający za organizację ruchu w Warszawie miał prawo jazdy, ale nigdy nie prowadził samochodu.
PS. I ten młody inżynier pije sojowe latte...

bo w obecnych czasach młody inżynier projektujący cokolwiek, porusza się rowerem....
To tak jak przez wiele lat gość odpowiadający za organizację ruchu w Warszawie miał prawo jazdy, ale nigdy nie prowadził samochodu.
PS. I ten młody inżynier pije sojowe latte...
Na rowerze też obowiązuje ergonomia, a tu niestety im mniej przycisków tym lepiej.
Problemem jest, że teraz trzeba "tapnąć", a nie przycisnąć i temu podporządkowana jest cała chora logika.

Cieszcie się, że w ogóle są knefle do sterowania klimą oraz wajcha kierunków i wycieraczek... Nie każdy ma ten komfort :D

P.S.
PHEV Veloce '23 - lampki w tylnych drzwiach są.

Amortyzatory
Powrót