Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No i znów nie trzyma 90 ,ciekawe czy padł nowy termostat czy może przez -15 mrozu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To ciekawe po co są aż dwa odpowietrznikiUkładu nie trzeba odpowietrzyć.
Zdjęcia z netu na niebiesko zaznaczoneGdzie? Pokaz foty gdzie to jest bo ja nigdy tego nie robiłem.
Co to za różnica czy z modułu czy z MES. Jeśli temp nie dochodzi to albo kiepski zamiennik albo uszkodzony. Kup wymień i sprawdź. Termostat to można samemu wymienić. Tragedii z dostępem nie maCzy ma ktoś z was możliwość sprawdzenia z modułu od kolegi maly_777 odczyt z komputera temperatury. Czy dochodzi do 88 stopni, gdy na dworze jest około 0 stopni?
raczej nikt nie jeździ z podpiętym laptopem a dzięki modułowi można śledzić na bieżąco na wyświetlaczy temperaturę. Czy mógłbyś sprawdzić jak się zachowuje się u Ciebie, po co mam kupować jeśli u innych temperatura też nie dochodzi do 88 stopni?Co to za różnica czy z modułu czy z MES. Jeśli temp nie dochodzi to albo kiepski zamiennik albo uszkodzony. Kup wymień i sprawdź. Termostat to można samemu wymienić. Tragedii z dostępem nie ma
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Hej!
Przymierzam się do wymiany termostatu i chociaż przeczytałem kilka tematów nadal mam pytania:
czy może ktoś wrzucić film (na youtuba?) ze wskazaniem zegara jak trzymana jest temperatura, interesuje mnie po nagrzaniu praca na biegu jałowym;
czy jest non stop 90C czy jest poniżej o tą "grubość wskazówki" ?
Jak się mają wskazania zegara na którym wskazówka na zimnym silniku nie spoczywa na 0C tylko trochę przed nią (powiedzmy o pół grubości wskazówki) - czy to przesunięcie nie rzutuje na niepełne wskazywanie 90C ?
W opisie termostatów czytam że otwierają się w momencie osiągnięcia w małym obiegu temp 88C więc istnieje możliwość opadnięcia tej wskazówki zegara o ten milimetr ? Czy podczas pracy na biegu jałowym i spadku temperatury oleju termostat jest przymykany tak aby zatrzymać olej w małym obiegu przy tych 90C ?
Oczywiście zdaję sobie sprawę że najbardziej rzetelne wskazanie temperatury daje odczyt bezpośrednio z komputera i tu należało by sprawdzić w pierwszej kolejności .
Hej!
Przymierzam się do wymiany termostatu i chociaż przeczytałem kilka tematów nadal mam pytania:
czy może ktoś wrzucić film (na youtuba?) ze wskazaniem zegara jak trzymana jest temperatura, interesuje mnie po nagrzaniu praca na biegu jałowym;
czy jest non stop 90C czy jest poniżej o tą "grubość wskazówki" ?
Jak się mają wskazania zegara na którym wskazówka na zimnym silniku nie spoczywa na 0C tylko trochę przed nią (powiedzmy o pół grubości wskazówki) - czy to przesunięcie nie rzutuje na niepełne wskazywanie 90C ?
W opisie termostatów czytam że otwierają się w momencie osiągnięcia w małym obiegu temp 88C więc istnieje możliwość opadnięcia tej wskazówki zegara o ten milimetr ? Czy podczas pracy na biegu jałowym i spadku temperatury oleju termostat jest przymykany tak aby zatrzymać olej w małym obiegu przy tych 90C ?
Oczywiście zdaję sobie sprawę że najbardziej rzetelne wskazanie temperatury daje odczyt bezpośrednio z komputera i tu należało by sprawdzić w pierwszej kolejności .